Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Při rozjezdu nebo i při přeřazení se zepředu ozve bouchnutí - jako kov na kov. Je znát, že je tam nějaká vůle, než se kola dostanou do záběru - zařadím, pustím spojku, bouchne to a pak to teprve začne zabírat. V čem může být problém? Při podzimní prohlídce to ještě bylo OK, ale zimu a brněnské silnice to asi neustálo.

Odesláno

Uz jsem asi nudnej s tema bavorakama, ale podobny veci mi delalo BMW, kdyz byly utrzeny silentbloky zadni napravy a diferencialu, proste muze to byt neco na podvozku, nebo jak jsem rekl, silentbloky motoru. To se mi zas stalo na favoritu.

Tot muj nazor. Taky to ale muze byt treba neco na spojce...

Odesláno

Muze to byt taky poloosa-kloub... zkus se postavit s autem do mirneho kopecka a pri rozjezdu prudce povolit spojku do zaberu - jen aby to trosku skublo dopredu.. jestli v tom \"cvakne\" tak by to mohla byt ta poloosa

( to stejny se ted projevilo i mne a vim ze leva poloosa je jiz dlouho nacla :( )

Odesláno

to graver: .. ok, precetl jsem si tvuj problem poradne... vicemene mne to dela to stejne.. pri prerazeni a zaberu to cvakne a vim ze v mem pripade je to poloosa, respektive homokinetak... (kdyz poustim spojku pomalu do zaberu tak je to Ok.. )

homokinetak mam naclej uz par tisic km, az ted se to nejak zhorsilo-objevilo se to \"cvakani\", no za chvilku pujde polosa ven a rovnou i nove manzety.

Odesláno

S tím kloubem nevím - když to otestuju v rejdu, tak to necvaká. Poloosa by to mohla být. Stejně se to ale chová, i když pouštím spojku do záběru pomalu - prostě pocit, jakoby tam byl kus místa, než to do sebe zapadne.

Guest Martin J.
Odesláno

Mám stejný problém už asi dva roky (405 GRi,88).Většinou při rozjezdu, nebo když jedu z kopce a pustim plyn nebo naopak prudce přidám. Když jsme se ptali v opravně, řekli že je to akcelerační silentblok a výměna je docela komplikovaná (alespoň pro mě jako pro amatéra nemyslitelná), ale není akutní, takže jsem to nechal být a jezdím pořád. Akorát se teď snažím zacházet citlivěji s plynem, aby to tolik nebouchalo.

Odesláno

No, jestli už se to takhle chová 2 roky, tak to asi akutní nebude:D

Akcelerační silentblok: už kdysi jsem se tu na to ptal, co to je a kde to bydlí, ale nějak to zapadlo.

Odesláno

Jo muze to bejt vsechno mozny.Me u 405 to delaly nahony a homokinetak a sil.na prevodce.Nahony jsem dal zanovni.Homokinetaky jsem narval max. do gumy(prachovky)vazeliny a snazil jsem se co nejvic i do homokinetaku.Uplne to bylo plny.Nejak se to rejdem srovna v te gume.A pak sil.prevodovky a je klid.

Odesláno

akceleracni silentblok: bydli dole mirne vprawo na napravnici. To je ta vec ve ktery jsou primontovany ramena. Vsechny Pafgeoty to maj stejne. Prumer to ma asi 8cm a zabranuje to predozadnimu pohybu motoru pri rozjezdu a brzdeni. A vymena je komlplikovana proto, ze tim odlitkem co je v nem nalislovanej, prochazi prava poloosa :(

PS: to cvakani muze mit na svedomi bud tento nebo jeste silentblock na prevodovce. To ze je utrzena ta hruska, co je vpravo nahore snad pozna i laik, ne? Ty ostatni jsou vice schovany. Prevodovkovy sil. je pod drzakem baterie.

Odesláno
Napsán autorem graver

Při rozjezdu nebo i při přeřazení se zepředu ozve bouchnutí - jako kov na kov. Je znát, že je tam nějaká vůle, než se kola dostanou do záběru - zařadím, pustím spojku, bouchne to a pak to teprve začne zabírat. V čem může být problém? Při podzimní prohlídce to ještě bylo OK, ale zimu a brněnské silnice to asi neustálo.

Presne toto jsem mel taky a vyresil to silentblok co o nem psal Vostik. Ale myslim ze nebyl zrovna nejlevnejsi (v radu stovek).

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Vcera jsem dal plnej rejd doleva a od praveho kola se ozyvalo cvak-cvak-cvak-cvak, jako kdyz tam mam crvcka z kelimku od drene, co jsme si jako maly kluci davali na kolo. Poprve a naposled co jsem byl u Vasendy udajne menili tenhle homokinetak, ale nemelo to vliv. Pri levotocive zatacce, kdy jde napor vic na pravou stranu s ozyva nepravidelne chroupani.

Mam taky uplne stejnej pocit pri rozjizdeni, ze spojka zabere, ale je tam jeste nejaka vule, jako kdyz neco musi zapadnout a pak se to teprv rozjede.

No a do tretice - myslim ze to bude poloosa, pac kdyz jsem mel sundany kolo, abych barvil trmeny, chytnul jsem za ni a zalomcoval dopredu a dozadu a je tam vule. To samy jsem zkousel na leve strane a zadna vule tam nebyla.

Co myslite?? Kolik to vyjde?

Odesláno

me to teda zatim dela pri couvani a pak rozjeti dopredu. Jindy to neudela.

Sacuju to taky na ten silentblok.

Ale resit to uz asi nebudu ... jedine v pripade ze bych v zime nesel do neceho \"lepsiho\" :)

Odesláno

no mam uplne stejny problem! bouchnuti pri kazde zmene sily motoru (spojka,plyn). Udajne to jsou siloentbloky (koncovy) na ramenach. Zvedl jsem to na hever a majidost velkou vuli (tak 1cm) a jde s nema pohnout rukou :o

Vsechny 4silentbloky (predni a koncovy) vyjdou zhruba na 1000kc + prace udajne zhruba 600kc (chtel jsem si je vymenit sam, ale prej to za ty nervy nestoji) :(

Doufam ze to bouchani pak prestane, az to vymenim!!!!! ????? :myslim

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak sem udelal predvanocni udrzbu:

vymena silentbloku motoru a ramen, cepy rizeni a ramen, vodni cerpadlo, kladka, rozvodak a loziska kol, celkem za 9tis KC, ale......

To bouchani nezmizelo, porad mi pri rozjezdu razeni neco boucha do karoserie. Ani servismen uz nevo co s tim. V sobotu to jde na reklamaci tak uvidime... :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...