Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vendiho 307ička 2.0HDi 66Kw & bratránek RENDÍK

Recommended Posts

Odesláno

tak zase trochu oživím

včera mi bylo řečíno jedním kolegou,když jsme přijeli večer do práce na parkoviště,že mi nejde levá brzdovka.Ráno,když jsem přijel domu,tak jsem se na ní chtěl kouknout,že bych vyměnil žárovku,odkryl jsem tapecí a chtěl jsem vzít za ten plast,co něm jsou zastrkaný žárovky,docela to tam drží,mám se bát utrhnout něco a silou za to vzít,abych to vytahnul,nebo jak to tam drží,podle mě to vypadá,že je to jen zacvaknutý:myslim

• O 4 týdny později...
Odesláno
tak jsem včera večír byl natankovat u benziny a ptal jsem se jak je na tom nafta do kolika stupňů,beru TOP Q ,bylo mi odpovězeno že je do -26° a jestli chci tak prej VERVA je lepší kvalita,přitom jsou obě dvě nafty nastejno do -26°C ,máte zkušenost v čem je lepší? dražší je určitě ale na to se neptám,a když sjou takle do tolika stupňů.to bych asi už nemusel dolejvat aditivum,nebo radši jo?:myslim

Já začal Vervu brát během zimy, nebylo to potřeba ani kvůli mrazům (které stejně nebyly), ale kvůli tomu, že jsem byl zvědavý. Údajně by měl být znatelný rozdíl ve výkonu, což nemohu potvrdit, možná to bylo při přechodu z Qčka malinko znát (nebo se také mohlo jednat o placebo efekt :D). Co se ale určitě zlepšilo, byl dojezd na nádrž, a výrazně zmlknul motor. Při studeném startu sice pořád rachtá jak o život, ale po mírném zahřátí je to, alespoň v mém případě, neskutečný rozdíl oproti TOP Q. Zpět na Qčko jsem už nešel a nepůjdu, takže to nemohu porovnat z druhé strany. Uvidíme, jak to bude vypadat v létě.

Odesláno
tak zase trochu oživím

včera mi bylo řečíno jedním kolegou,když jsme přijeli večer do práce na parkoviště,že mi nejde levá brzdovka.Ráno,když jsem přijel domu,tak jsem se na ní chtěl kouknout,že bych vyměnil žárovku,odkryl jsem tapecí a chtěl jsem vzít za ten plast,co něm jsou zastrkaný žárovky,docela to tam drží,mám se bát utrhnout něco a silou za to vzít,abych to vytahnul,nebo jak to tam drží,podle mě to vypadá,že je to jen zacvaknutý:myslim

Nevím, jak to má 307, ale asi to nebude velký rozdíl oproti stejně starým modelům. Předpokládám, že musí ven celý světlo. (Nepíšeš, jestli jsi tak učinil.) Je tam na dlouhém závitu taková plastová matička, kterou odšroubuješ a světlo jde samo ven. Ten kryt drží na nějakých packách, po zmáčknutí to musí jít krásně ven. Tam snad ani nejde nic zkazit.

(Kamarád s 206 má úplně stejný postup, tak snad se nic výrazně nezměnilo, a bude to tak i na 307.) :)

[Edited on 27/3/14 11:18 by Tomiss]

Odesláno

Jooo dva šroubky jeden vzadu je vidět a druhej pod kobercovým tapecem nakraji.. vyndat světlo - vycvakneš z pacek modul s žárovkama a jen otočíš tu kterou chceš :) zajímavý že jsi to venku ještě neměl mě praskají dost často :)

Odesláno

Za to já mám vzadu všechno nesmrtelný, pouze jednou jsem ztratil kontakt v brzdové/obrysové žárovce. :D No a přede mnou tam snad nikdo taky nebyl, protože ta matice si dala říct až s kleštěma. Blinkry maj už úplně vypečenou barvu, jsou jakoby \"zkrystalizovaný\". :D A stále frčí. A ostatní žárovky taky OK.

Necitovat předchozí příspěvek, prosím. Moderátor. --- Pardon :papa

[upravil dne 30/3/14 08:39 od MilanF1]

[Edited on 7/4/14 22:31 by Tomiss]

Odesláno

zejtra za denního světla kouknu ještě jednou,ale nic bych nedal,že je to jen secvaknutý,žádný šroubky,žárovka šla docela dobře ven

Odesláno

Blinky sem měl zkrystalizovaný na bočních blinkrech - u těch sem se dočetl že musíš sundat podběh aby jsi to vyndal.. ale po chvíli hledání jsem našel návod že stačí kousek silonu a z jedné strany strčíš podd blinkr a zabereš a máš ho venku - 10 vteřin max :)

Celé světlo drží 2 šroubky, zbytek je nacvaklý

• O 1 měsíc později...
Odesláno

antipolution faul na PPC a tadle kontrolka mě dneska docela rozhodily

v práci jsem v pohodě natočil a kus jsem jel a najednou todlento a auto přestalo ject,na jedničku to nechtělo rozjet,normálně se to jakoby dusilo,domu jsem dojel,tj,ale nedá mi to se zeptat PROČ ???

Už dlouho jsem asi jezdil bez závad:(

Bez_nazvu.png

Odesláno

Tak snad závada odstraněna, klapka vzduchu je odstavena a už to jede jak za mlada,za novou chtějí 3400 peněz,tu sem odmítnul, to je moc, takže oprava včetně diag vyšla na relativně dobrou cenu 1500 peněz:)

• O 1 měsíc později...
  • O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

na čipa prdim,šetřim na zimní gumy:)

tak mám zase jeden dotaz po delší době

tady vlevo jsou dvě baňky,ta první je na ostřikovače,ta druhá nevím,a pod nima pod tim plastem asi tak v prostředku je ještě jedno hrdlo,kouká skrz rám,co to je a na co to je:myslim

[upravil dne 8.7.2014 20:15 od vendelinek]

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...