Stifler Odesláno 1. srpen 2012 Autor Odesláno 1. srpen 2012 To jsem zapomnel napsat,olejovy filtr je suchy,aspon ze spodni strany. Koukal jsem na to vicekrat, bylo to prvni, co me napadlo. Ale jeste zkusim krom vizualni kontroly kontrolu hmatem. Citovat
Dopiťák Odesláno 1. srpen 2012 Odesláno 1. srpen 2012 na straně u převodovky: Netěsná vana,Horší gufero kliky,někdy tam teče ve spoji hadice řízení,gufero táhel řazení u rozvodů:netěsná vana,špatně dotáhnutej filtr oleje,netěsné hadice od serva ve spojích, a teď nevím jak přesně to má S16,GTi ale může protíkat snímač tlaku oleje. každopádně to chce identifikovat druh oleje.každej má specifickou vůni,viskozitu.. tyhle úniky se hůře hledají jelikož když jedeš tak ti vzduch olej roztáhne kam může.každopádně úniky hledej protože jak se ti olej dostane na uložení motoru,ramen a hadice tak to velice rychle odchází. Citovat
Stifler Odesláno 1. srpen 2012 Autor Odesláno 1. srpen 2012 Dopiťák: velice děkuji za cenné rady. Budu se tím muset zabývat. Naštěstí se vlivem náporu vzduchu olej nikam neroztahuje, protože jsem spodek auta krátce po koupi opatřil plastovým krytem a olej jen skapává na ten kryt (vana není celá poblitá olejem, ale jen ta hrana, co vede k výpušťáku, u převodovky je to kryté blokem motoru, takže tam nápor vzduchu taky nedojde). Vzhledem k mému amatérismu si asi viskozitu a vůni neočekuju sám, protože nevim, co má jak smrdět No, uvidim, ještě to zkusim pořádně zkontrolovat a všude, kam dosáhnu, otřít, ať se líp hledá \"ohnisko\", pokud je na snadno viditelném místě (bez nutnosti něco odmontovat). Citovat
punkac Odesláno 1. srpen 2012 Odesláno 1. srpen 2012 jak smrdět? dej prst do oleje motorového a čuchni si, pak druhý prst na mastný flek, který potřebuješ identifikovat. Je to ono - Heuréééka... Není to ono, oítevři víčko serva a vlož jiný čistý prst a postup s očmucháváním opakuj. Převodovkovej olej smrdí jinak než motorovej a nejvíc smrdí servoolej (z toho se mi i zvedal kýbl) Ten klimaolej nevím, jak smrdí. Ale je fakt takovej jako fosforeskujíc nazalenalej - hezky to je vidět pod UV lampou (malou LED UV lampičku koupíš za pajdu) - je totiž smíchanej s barvivem, které identifikuje úniky v klimě pod UV světlem Citovat
Stifler Odesláno 1. srpen 2012 Autor Odesláno 1. srpen 2012 Musim koupit UV lampu... a ještě jedna věc-on je olej v klimakompresoru nějak promíchávanej se samotným chladivem? ...že by měl fosforeskovat i ten olej? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. srpen 2012 Odesláno 1. srpen 2012 Vem nějakej odmašťovač, Arvu, nebo technickej benzin, motor zespoda odmasti štětkou a koukej třeba za týden, nebo denně kde se to začne objevovat, i když přijdeš na to kterej olej to je tak nenajdeš odkud sákne, takhle to lehce poznáš, ale chce to umejt Citovat
Stifler Odesláno 2. srpen 2012 Autor Odesláno 2. srpen 2012 Taťuldo, díky za radu, asi to vyzkouším, technického lihového čističe mám dost, tak to asi udělám i tímhle způsobem, ale musím nejdřív sehnat tu UV lampu (což bude u nás asi problém), než to všechno smeju... [upravil dne 2.8.12 17:48 od Stifler] Citovat
punkac Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 ano v oleji, který někudy proteče je barvivo, v okruhy klimy nekoluje jen chladivo ale i olej, který maže pístek kompresoru. Celé dohromady to tvoří směs, která buď ve fázi kapalné nebo ve formě plynné (olej je ve formě aerosolu) koluje dokolečka dokola v okruhu klimatizace Citovat
Stifler Odesláno 2. srpen 2012 Autor Odesláno 2. srpen 2012 Punkac: diky za info. Hned jsem chytrejsi. Citovat
Stifler Odesláno 20. srpen 2012 Autor Odesláno 20. srpen 2012 Aktuality: - odkud teče olej zatím nezjištěno (nesehnána ani UV lampa - nějak se nedaří), ale bude to někde v prostoru mezi kompresorem klimy a olejovou vanou v místě, kam není vidět a sundávat řemen, abych odklopil kompresor, si zatím netroufám. - sahary se furt netočí a motor jde do vysokýc hteplot i po \"pročištění\" a kontrole bitronu. - odstraněno klepání pod autem - nebyly to silentbloky na ramenou, ale uvolněná spona mezi přední a střední částí výfuku, čímž došlo k prověšení výfuku a klepání o nápravnici vpředu. Citovat
Stifler Odesláno 10. prosinec 2012 Autor Odesláno 10. prosinec 2012 Tak už zase se objevil problém... tentokrát zlobí centrál, resp. zamknu čudlíkem na alarmu (Jablotron), zámky cvaknou, siréna houkne, ale hned zase zámky cvaknout znova a pak zkoušením zjistim, že zámek dveří řidiče nechce zůstat dole. Když zamknu klíčkem ve dveřích řidiče, tak se zamknou všechny dveře a drží to (nevycvaknou se zpět), ale na dálkáč to prostě nefunguje. I zevnitř, když zamáčknu čudlík u dveří řidiče, tak to funguje, ale jen ta dálka nechce chodit. Doufám, že to nebude nějakým vadným spojem v mezidveřním spínači, ale to by asi nemělo být tím, když na klíček reagují všechny dveře a na zamáčknutí čudlíku zevnitř taky. Neví někdo, co by to mohlo dělat? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Jo vím, MRÁZ. uplně normální jev, strč to do tepla a maš opraveno;) Citovat
Stifler Odesláno 10. prosinec 2012 Autor Odesláno 10. prosinec 2012 No, doufám, že máš pravdu, ale do tepla přijde auto jen o víkendech. V týdnu stojí celou dobu venku v zimě...snad to tedy nic horšího nebude. Nedá se tomu nějak zabránit? třeba nějakým promazáním, naimpregnováním nebo něco takového? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 No pokud sundaš tapece tak potom prostřikat všechny zamky a mechanismy s nimi související. Mě takhle vloni blbli zadní dveře. Přestali po prohřátí fenem, ale moc se tomu nechtělo Citovat
Stifler Odesláno 10. prosinec 2012 Autor Odesláno 10. prosinec 2012 Dobře, když bude příležitost, tak to zkusím. Je to dost otrava zamykat auto na několikrát, než se podaří sladit uzamčení alarmem (pohybová čidla) s polohou všech zámků... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. prosinec 2012 Odesláno 10. prosinec 2012 Zamknul jsem kličem, a pak aktivoval alarm dalkačem, takhle jsem to dělal asi týden, pak jsem vytahnul teplo z fénu:D Citovat
Stifler Odesláno 11. prosinec 2012 Autor Odesláno 11. prosinec 2012 to není špatný postup. Asi to tak taky budu muset praktikovat. A když jsi vytáhnul fén, tak co jsi konkrétně na dveřích \"ofénoval\"? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. prosinec 2012 Odesláno 11. prosinec 2012 No topil jsem okolo zámku a pak dírou u omezovače jsem fučel dovnitř dveří, prostě ohřát to všude, bacha na lak a tapec, moderní fény mají i 2kw a když to podržíš na místě mohl by jsi to spálit Citovat
Stifler Odesláno 11. prosinec 2012 Autor Odesláno 11. prosinec 2012 jj, mně se odchlipuje tapec v místě čudlíku zámku (nejde docvaknout ten spojovací čudlík, co drží tapec u dveří), tak to tam naperu horkovzduškou, ta má taky 2kW a bude to teplé určitě hned. ...a lak bude dole taky určitě hned... Citovat
Stifler Odesláno 16. prosinec 2012 Autor Odesláno 16. prosinec 2012 Tak jsem rozebral dveře, nafoukal dovnitř horký vzduch z horkovzdušky, až se z toho kouřilo, vše jsem promazal WDčkem a stejně mi řidičovy dveře nereagují na dálkáč a fungují jedině s klíčkem v zámku a to mám v garáži docela teplo. Tak co by to mohlo být teď? Jen doufám, že to nebude tou elektrikou mezi dveřmi, do toho bych se pouštět nechtěl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.