straki007 Odesláno 11. leden 2012 Odesláno 11. leden 2012 Posta se k tobe dostane.... Podivam se a nekdy v nedeli mi pisni SZ. Udelam ti na ni immo off a dostanes pokyny. Citovat
Stifler Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Tak od Strakiho zatím žádná reakce, ale vím, že toho má hodně a nemá čas se každému hned věnovat. Vypadá to, že až dorazí nová baterie od Godzilly, tak půjde auto do servisu na důkladnou prohlídku. Sám to asi nevyřešim Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. leden 2012 Odesláno 22. leden 2012 aby jsi v servisu nevypustil 10 000Kč a vadu stejně neodstraní....:P,radši bych to dovezl ke Strakimu007 ten už bude vědět,ma palici dá do toho 3 rány a bude spraveno!!:D Citovat
Stifler Odesláno 22. leden 2012 Autor Odesláno 22. leden 2012 Mám jeden servis blízko sebe, že bych tam došel pěšky a navíc je předem přes známého dohodnuto, že bych jim tam auto nechal a oni by mi mohli zjišťovat, co je tam špatně a v případě, že by to nebylo dílama, co by tam dali nové, tak že je zase vymontují a vrátí bez mých nákladů navíc. Navíc mají drahou diagnostiku za 400.000,- Kč, která umí spoustu věcí (asi víc než PP2000) a mohu nastavit cenový strop, co kterého se mají vejít při pokusech, co s tim mam. Takže to vypadá na solidní nabídku, která by se asi neměla odmítnout. Jinak samozřejmě o Strakim vím, už jsem jednou cestu k němu do Chomutova vážil a vyplatilo se, závada odstraněna, super přístup a rychle odvedená práce a pro mě za hubičku. Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. leden 2012 Odesláno 23. leden 2012 Dia za 400.000 nic neznamená když ji bude obsluhovat mamrd,kterej tomu prd rozumí....:aut Straki007 by vyměnil ŘJ a bylo by!i když nevím jak s benzínama,ale na HDI je machr:super:super Citovat
Stifler Odesláno 24. leden 2012 Autor Odesláno 24. leden 2012 Vim, že straki je machr, ale může se stát, že by se vyměnila ŘJ a nebylo by... Citovat
straki007 Odesláno 24. leden 2012 Odesláno 24. leden 2012 Benziny jsou jeste jednodussi:D:D:D Kam by jsi mohl prijet nejlblize s autem??? Citovat
Stifler Odesláno 25. leden 2012 Autor Odesláno 25. leden 2012 Straki007: záleží na tom, kam by bylo potřeba přijet a na aktuálním počasí. Citovat
Charlie 1 Odesláno 25. leden 2012 Odesláno 25. leden 2012 Stifler se bojí,že ho to sežere ,když k Tobě Straki007 pojede až do chomutova,jo není to HDI a 5l/100:bojim:papa Citovat
Stifler Odesláno 25. leden 2012 Autor Odesláno 25. leden 2012 Toho se rozhodně nebojím. Ona 306ka spotřebuje jen o málo víc-406ka jezdila až za 6 litrů. Citovat
Stifler Odesláno 28. leden 2012 Autor Odesláno 28. leden 2012 Tak mi předevčírem přišla nová autobaterie od Godzilly a včera jsem se dostal k tomu tu autobaterii vyměnit. Musim říct, že jsem byl fakt mile překvapen. Baterie perfektně pasuje do kastlíku, je to Bosch S4 60 Ah a nahradila mou starou Akumu 44 Ah, která se již nebyla schopna ani dobíjet za jízdy a předevčírem mě museli večer cestou z práce už kolegové roztlačit. Takže nová baterie přišla opravdu na poslední chvíli. Před montáží jsem opět udělal postup, který zde popisoval Radek Hurvajz, takže jsem z předvčerejška na včerejšek nechal přes noc auto bez baterie a nechal jsem otočenou páčku na potkávací světla. Včera dopoledne jsem dal do auta novou baterii a světe div se, auto krásně startuje na první škytnutí a bez přidávání plynu, takže už se už ani neprojevuje závada s kolísajícími otáčkami a všechno je naprosto v pořádku. Ještě jsem včera absolvoval cestu do Hradce Králové a zpět a při jakémkoliv nastartování v jakýchkoliv podmínkách (patrové parkoviště ve Futuru nebo parkoviště venku v HK nebo i u nás v Jilemnici, kde byly dvounásobné mínusové teploty než v HK) vždy auto chytlo na první škytnutí a bez šlapání na plynový pedál. Takže v podstatě se dá říct, že nová autobaterie, zdá se (ťuk ťuk do dřeva) vyřešila mou závadu se startováním a kolísáním otáček. Teď jsou sice prvních pár vteřin po nastartování vyšší otáčky (okolo 1000 až 1200), ale pak se to ustálí na standardních volnoběžných cca 850 otáček a vše funguje naprosto klidně a plynule. Hned mám velkou radost, že už auto jezdí tak, jak má. Godzimu patří velký dík za obchod a ochotu při vyřizování náhradní zásilky za původní baterii, kterou pošťáci cestou vylili. takže děkuju. Dík patří i Strakimu, taťuldovi a ostatním, kteří mi zde nabídli pomoc, poradili, nebo jiným způsobem přispěli k vyřešení mého problému - přátelé, děkuji i vám. P.S.: Doufám, že to není jen přechodný jev a že je závada skutečně odstraněna. Uvidíme, jak to půjde dál. [upravil dne 28.1.12 09:27 od Stifler] Citovat
Stifler Odesláno 28. leden 2012 Autor Odesláno 28. leden 2012 Copak, mamčo? Nač ty ubrečený smajlíky? Nejsi rád, že se mi podařilo závadu odstranit? Citovat
Guest minimaxa Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 Naopak, jsem rád, mě to tak dojalo, jak nám děkuješ Citovat
Stifler Odesláno 20. únor 2012 Autor Odesláno 20. únor 2012 Mám nový dotaz. Na srazu na Sejfech jsem se zapomněl odborníků pozeptat. Na chladiči chladicího okruhu je vlevo vedle víčka na chladiči výstup, ze kterého mi vede hadička. Tato hadička byla dlouhá asi 40 cm a byla zastrčená kamsi pod chladič za chladič do motoru. Na jejím konci nic nebylo a uprostřed délky byla hadička prošoupaná až naskrz, takže děravá. Můj dotaz zní, co tam má být správně? Má být hadička někam napojená, nebo funguje jako odtok z chladiče při přetlaku? Mě to přišlo jako blbost, tak jsem tu hadičku zkrátil až do místa, kde byla prošoupaná díra a tam jsem to po ustříhnutí zaslepil šroubem a dal svorku. Přišlo mi nelogické, aby byl z chladiče volný vývod, když se musí v celém okruhu udržovat stálý tlak a navíc mi přišlo, že v chladiči bylo míň kapaliny, než před zimou, když jsem to kontroloval. Takže se ptám, udělal jsem to dobře (aspoň jako dočasné řešení) nebo co tam vůbec má být správně? Díky za jakékoliv postřehy. Edit: Jen ještě doplním, že bych dle původního majitele měl prej mít v autě chladič z TDčka nebo HDIčka (prostě z dieselu). [upravil dne 20.2.12 17:17 od Stifler] Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 na S16ce mam taky hadicku a je volne spustena dolu pod auto ma to tak byt je to kvuli tomu aby se nepretlakoval okruh pri urcitem tlaku se stlaci ta prutzina co je ve vicku chladice a prebytecna para jde pric tou hadickou :-))takze podle me by jsi to mel opet otevrit tu hadicku Citovat
Béďa Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 podle tvého popisu to vidím na přepad, to že si ji zkrátil nebude mít na nic vliv krom toho, kde ti to bude v případě \"vyvaření\" vytékat.. PS: zaslepení hned do pryč!! [upravil dne 20/2/2012 17:37 od Béďa] Citovat
Stifler Odesláno 20. únor 2012 Autor Odesláno 20. únor 2012 Děkuju za rady. Hned, jak to půjde, to zase uvolním. Jen je škoda, že jsem tedy musel tu hadičku zkrátit. Citovat
Béďa Odesláno 20. únor 2012 Odesláno 20. únor 2012 Kup v nejbližší mototechně novou a natáhni si jí až dolu. To je \"halířová\" položka. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.