Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Bude to líp vypadat, ale sníží se ti komfort kvůli nižšímu profilu pneu, a taky to pak jakoby bude horší na rozjezd, je to kolo větší, těžší, bude ti ukazovat jinak tacho atd.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím Vás - Mám otázku na svojej 407-me mám v TP že môžem použiť 215,55 R17 ale našiel som Dunlop sadu zimných gúm ale sú 215,45 R17,mohol by som ich použiť?bol by tam nejaký problém ohľadom bezpečnosti?alebo jazdných vlastností na vode/snehu?Nemám s týmto žiadne skúsenosti,poradte niekto prosím...Ďakujem Jaro

Odesláno

Rozdíl bude v tom, že ty 215/45 budou mít menší průměr, jelikož číslo 45 udává profil (výšku pneu) což jsou procenta z šířky, tzn. že 45% z 215 je méně než 55% z 215, tudíž ta pneu bude nižší a auto bude na tom tvrdší, nehledě na to že tachometr bude ukazovat trochu jinak a v případě nehody či kontroly seš v prd....a máš problém, nevymýšlej nic a dej tam to co máš předepsané v TP!!!

Odesláno

Dančák,filipino - Chlapi ďakujem za pomoc,nebudem radšej vymýšľať a dám tam také aké majú byť,ide hlavne o bezpečnosť a všetko ostatné

:xvul ešte by som sa chcel spýtať je lepšie nechať r17 a to aj letné aj zimné alebo r16?Musím kúpiť každopádne nové gumy či letné či zimné tak už by som chcel toto tiež vyriešiť :myslim

Odesláno

Ja uz roky pouzivam na zimu o rozmer mensie kolesa. Napr leto 17\"ky a zima 16\"ky. Je to lepsie ked sa aj bude na nich naberat sneh alebo blato, tak nebude to tak trepat o podblatniky a aj cenovo je lepsie kupovat 16ky nez 17ky.

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Mám napsáno plech 205/60/16 a hliník 215/55/17 Když to dám do kalkulačky tak mi to ukáže rozdílnej obvod

Odesláno

Moje otázka byla řečnická ;) ale budiž....

Rozdíl je 2,39% kolik to dělá při 100 km rychlosti asi dopočítá každý....

realita je taková, že rozdíl mezi různými typy vzrorků, sjetou a nesjetou pneumatikou a mezi různými značkami pneu jsou většinou větší. Diagnostiku mám, kdyby to mělo sebemenší smysl tak si korekci udělám :papa

Odesláno
Moje otázka byla řečnická ;) ale budiž....

Rozdíl je 2,39% kolik to dělá při 100 km rychlosti asi dopočítá každý....

realita je taková, že rozdíl mezi různými typy vzrorků, sjetou a nesjetou pneumatikou a mezi různými značkami pneu jsou většinou větší. Diagnostiku mám, kdyby to mělo sebemenší smysl tak si korekci udělám :papa

Odesláno

Snadno si to ověříš nějakým \"radarem\" který v obci zobrazuje kolik jedeš. Vyzkoušej to před tím a potom a uvidíš, že rozdíl bude stále v toleranci toho jak je tachometr nastavený z výroby.

PS: příspěvěk můžeš editovat, nebo i smazat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...