Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

já bych to první rači zkusil než ho hned vymlátit ale nevím co tam dat :D auto máme oba po chipu mu to jede jak z praku a mě ne a docela mě to štve :grr nějaké nápady??

Odesláno

Moje auto jezdí bez katu už 20 let, ale to je u XUD vcelku běžný jev :aut

Jinak Xantia HDi na brzdě měla bez katu nepatrně vyšší krouticí moment v nižších otáčkách, s výkonem to myslím nedělalo nic výraznýho.

Odesláno

tak čím to pak je že 2 stejně siln auta jedou každé jinak??když tam nemá kat???

no to by bol celkom dlhy zoznam :D:aut

[upravil dne 16/5/12 18:56 od JanoRS]

• O 11 měsíců později...
Odesláno

ahoj. potřebuju demontovat katalyzátor a poté přejet kousek po městě. je možné jet s odpojeným katalyzátorem (výfuk by byl ukončen před katalyzátorem-žádné nahrazení trubkou) Dík

Odesláno

To Kosta777: možné to je, když Tě někde budou ochránci stavět a náhodou mít blbý keci, tak Ti ho někdo užezal pod autem a jedeš do servisu;) Jinak, připrav se na zážitek takřka závodní:D

Odesláno

já už odvčerejška jezdím s výfukem přerušeným za katalyzátorem. jde mi o to, jestli jízda bez katalyzátoru (výfuk končí hned za svodem z motoru) nemá vliv na poškození motoru

jelikož jsem, když jsem si našel co vlastně katík dělá, tak jsem se dočetl, že:

Součástí systému katalyzátoru je i kyslíková sonda (λ - lambda sonda), která reaguje na složení spalin a je tak zpětnou vazbou pro řídicí jednotku jak upravit poměr palivové směsi vstupující do motoru na optimální úroveň.

nevím však, jestli je to můj případ...

[upravil dne 22/4/13 15:37 od Kosta777]

Odesláno

Tak to Ti neporadím, jde o to, jestli máš lambdu za, nebo před katem, některý auta mají aji aji:-) Ale pokud sis ho vyndával, tak bys ji měl vidět, byla buď na svodech, nebo hned za katem. Jinak auto Ti bude max. víc řvát, víc žrát a míň pojede. Pokud tak nebudeš jezdit nějak extrémě dlouho, tak bys neměl způsobit žádnou fatální závadu.;)

Odesláno

dneska jsem koukal kolem kaťáku a nikde jsem sondu neviděl. bude zřejmě hned za motorem a sedí to i podle obrázku na serviceboxu:

post-31428-14109630857507_thumb.jpg

takže si myslim, že by dočasné odpojení kaťáku nemělo vadit

Odesláno

Pokud ti jde o přejetí není problém jet s odpojenou lambdou. Auto, pojede snasitelně, možná bude trochu chcípat na volnoběh nebo mít větší spotřebu, ale pojede.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...