qmysak Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 já bych to první rači zkusil než ho hned vymlátit ale nevím co tam dat auto máme oba po chipu mu to jede jak z praku a mě ne a docela mě to štve nějaké nápady?? Citovat
koblih69 Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 Jo jeden bych měl, nevymejšlet totální kraviny. Citovat
koblih69 Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 Pokud má auto nějakou vadu tak nesmysly jako vyhození katu se ta vada nevyřeší, ale je to tvoje auto klidně si ho przni jak chceš. Citovat
qmysak Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 tak čím to pak je že 2 stejně siln auta jedou každé jinak??když tam nemá kat??? Citovat
Tomhais Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 Moje auto jezdí bez katu už 20 let, ale to je u XUD vcelku běžný jev Jinak Xantia HDi na brzdě měla bez katu nepatrně vyšší krouticí moment v nižších otáčkách, s výkonem to myslím nedělalo nic výraznýho. Citovat
JanoRS Odesláno 16. květen 2012 Odesláno 16. květen 2012 tak čím to pak je že 2 stejně siln auta jedou každé jinak??když tam nemá kat??? no to by bol celkom dlhy zoznam [upravil dne 16/5/12 18:56 od JanoRS] Citovat
Kosta777 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 ahoj. potřebuju demontovat katalyzátor a poté přejet kousek po městě. je možné jet s odpojeným katalyzátorem (výfuk by byl ukončen před katalyzátorem-žádné nahrazení trubkou) Dík Citovat
odee Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 To Kosta777: možné to je, když Tě někde budou ochránci stavět a náhodou mít blbý keci, tak Ti ho někdo užezal pod autem a jedeš do servisu;) Jinak, připrav se na zážitek takřka závodní Citovat
Kosta777 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 já už odvčerejška jezdím s výfukem přerušeným za katalyzátorem. jde mi o to, jestli jízda bez katalyzátoru (výfuk končí hned za svodem z motoru) nemá vliv na poškození motoru jelikož jsem, když jsem si našel co vlastně katík dělá, tak jsem se dočetl, že: Součástí systému katalyzátoru je i kyslíková sonda (λ - lambda sonda), která reaguje na složení spalin a je tak zpětnou vazbou pro řídicí jednotku jak upravit poměr palivové směsi vstupující do motoru na optimální úroveň. nevím však, jestli je to můj případ... [upravil dne 22/4/13 15:37 od Kosta777] Citovat
odee Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Tak to Ti neporadím, jde o to, jestli máš lambdu za, nebo před katem, některý auta mají aji aji:-) Ale pokud sis ho vyndával, tak bys ji měl vidět, byla buď na svodech, nebo hned za katem. Jinak auto Ti bude max. víc řvát, víc žrát a míň pojede. Pokud tak nebudeš jezdit nějak extrémě dlouho, tak bys neměl způsobit žádnou fatální závadu. Citovat
Kosta777 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 dneska jsem koukal kolem kaťáku a nikde jsem sondu neviděl. bude zřejmě hned za motorem a sedí to i podle obrázku na serviceboxu: takže si myslim, že by dočasné odpojení kaťáku nemělo vadit Citovat
koblih69 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 Pokud ti jde o přejetí není problém jet s odpojenou lambdou. Auto, pojede snasitelně, možná bude trochu chcípat na volnoběh nebo mít větší spotřebu, ale pojede. Citovat
Kosta777 Odesláno 22. duben 2013 Odesláno 22. duben 2013 kaťák už je pryč. auto jede, ale řve to teda už pořádně. zejtra to snad zavařim a vrátim... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.