Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Prodávající má právo odstoupit od kupní smlouvy, stane-li se plnění nemožné, zboží se nevyrábí nebo změní-li se výrazně cena, nedohodne-li se s Kupujícím na novém plnění. V takovém případě navrátí Prodávající případné předem uhrazené finanční prostředky Kupujícímu bez zbytečného odkladu.
Návštěvník
Odesláno

Kdo četl obchodní podmínky? Přiznejte se...

.mycTD byl jsi rychlejší :papa

[upravil dne 28/8/11 14:29 od kirkiz]

Odesláno

co si představit pod tím \"změní-li se výrazně cena\" ??.... může mi to někdo objasnit ? když mají uvedenu tuto cenu a já to za tuto cenu závazně objednám musí mi prodávající zboží za tuto cenu i prodat,ne ? a jinak ANO - pondělí bude pro někoho veeelmi krušné :)

Odesláno

Tome: už tam mají stav skladu na dotaz :D už jsme je vybrali :D

Taky nevím, co tam je ukryto, ale prakticky všechno, tedy určitě i případ, že někdo místo 9% slevy napsal 99% ...

Odesláno

podmínky jsem četl :aut bylo mi to hodně divné

S tou pasáží \"změní-li se výrazně cena\" beru jako, že jim to dodavatel pošle za jinou než nasmlouvanou cenu. O týhle chybě, kdy se někdo překlepl, je to snad jiná věc. Někde už to bylo, zboží museli dodat. Stejně jako někdo dal omylem na ebay jachtu za 1 dolar a musel prodat. Co nějakej právník, nenajde se mezi námi? V tomhle sranda vlákně..... Telky by se šikly :D:D:D

Odesláno

punkac: Právník tu myslím, že není ... před čtvrt rokem jsem zakládal vlákno o vzdělanosti a nikdo nevyplnil kolonku JUDr. ;)

Odesláno

No hlavně pak až je odmítnou dodat se musíme sformovat a podat hromadnou žalobu, pak se to snad i vyplatí :) Právníky když tak asi sehnat umím XD

Návštěvník
Odesláno

Ty by ses soudil kuli nějaký televizi, když možná nějakej člověk kterej tam dělá za 20 000,- měsíčně udělal chybu a možná ho to bude stát flek?

Odesláno

K chybám dochází, částečně se z toho dá dostat těmi formulacemi v letácích a obchodních podmínkách \"firma XY nenese odpovědnost za tiskové chyby ... \" protože pak se to svede na grafika,tiskárnu, nebo firmu spravující web. Tady jsem nic takovýho nenašel. Zboží bylo deklarováno jako skladem takže se musí plnit. Ta formulace o výrazné změně ceny je podle mě právně nesmyslná. Samozřejmě píšou, že odesláním objednávky souhlasíte s podmínkami, ale to lze uplatnit jen když nejsou podmínky horší než zákonem dané. Podle mě by dodavatel měl jednoznačně plnit. Nicméně, odpověď raálně bude buď něco v tom smyslu, že buď to byla chyba a nebo mu \"vyhořel\" zrovna ten kus skladu s 5-ti televizkami. Osobně bych se docela těšil na soudní spor. I když je to poměrně jednoznačné, tak schopný právník by to patrně postavil na to, že už ve chvíli objednávky zákazník věděl, že cena není správná a tudíž jednal v rozporu s dobrými mravy.

Pikantní na tom je, že podle zákona o DPH musí odvést DPH v obvyklé ceně tedy mimo prodeje pod cenu ještě zaplatí ještě 20% z běžné ceny státu :papa

Odesláno

hehe bojovný člen s 15 příspěvky :D

ad můj post, určitě bych se nesoudil, jen mě zajímá, jak se to dá obchodní podmínka právně vyložit.....Maj to mít udělaný blbuvzdorně :cool:

Odesláno

díky koblihu za vysvětlení. Jak by v praxi probíhalo to dokazování dobrejch mravů? Neplatí tady takový to neznám, nečtu, nezajímám seo aktuální ceny produktů. Já třeba fakt nevím kolik dnes něco stojí, většinu věcí kupuju na aukru. V klasickým elektru jsem nebyl přes deset let :D

Odesláno

Ale jo, samoszřejmě, ale uvědom si, že soudci jsou taky lidi a v těhdle případech se zamyslí nad tím jak nějaká holka buší ceny do PC splete se a teď jí seberou prémie... a pak uvidí vykuka, který z toho chtěl vydojit a co udělají? Protože nedošlo k žádné reálné újmě tak pravděpodobně sice uloží prodejci povinnost obchod dokončit, ale neuloží mu povinnost hradit druhé straně soudní výlohy a je po legraci :D

Návštěvník
Odesláno

punkac hehe řekni si nějakýmu dítku z druhý třídy, aby tě naučilo číst číslice :papa

Odesláno

no mě jen není jasné že nemají pořádně nastavené kontrolní mechanismy přece není možné aby mu to \"pustilo\" takovou kravinu jako 99% slevu .. takže si za to mohou sami a teď jim dost možná nezbude než to za tuhle cenu dát .. tomu se říká \"likvidace skladu\" :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...