Xantik Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Chlapi asi mám v háji homokine?ák a potřebuji vědět, jestli na mém modelu t.j. rv. 94 je ten kloub zvláš? nebo v kuse s poloosou. Prý některý modely maj kloub v celku s poloosou. Je v tom rozdíl, že repasovaná poloosa s kloubem stojí cca 3000,-Kč a kloub samotný míň než polovinu. Citovat
viktorg Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Caf,na tvoju otazku neviem odpoved,nemam sajnu ci je poloos cela,alebo sa da menit homokinetak.Na jedno ta vsak chcem upozornit, ak budes menit celu poloos za repas,v ziadnom pripade nekupuj francuzky repas! Vsetci kamosi maju francuzke auta, a spolu sme menili uz 5 poloos na renaultoch,peugeotoch,citroenoch..A mame jeden spolocny problem,francuzke repas poloosi nam vydrzali bez zvuku od 600km po 8700km.Potom to bolo skoro to iste,ako pred tym.Koneckonců-FrancRepasPoloos=zbytecne vyhozeni penize.(Je to iba moj nazor) Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Napsán autorem Xantik Chlapi asi mám v háji homokine?ák a potřebuji vědět, jestli na mém modelu t.j. rv. 94 je ten kloub zvláš? nebo v kuse s poloosou. Prý některý modely maj kloub v celku s poloosou. Je v tom rozdíl, že repasovaná poloosa s kloubem stojí cca 3000,-Kč a kloub samotný míň než polovinu. Da se to koupit zvlast a stoji cca 1800 Kc: [Editován dne 10/3/05 dtyrkas] Citovat
Xantik Odesláno 10. březen 2005 Autor Odesláno 10. březen 2005 No prý u některých modelů ne, je to dohromady, že se musí vyměnit i poloosa. Tak chci zjistit jestli je to můj případ a dám 3tKč za repasovanou nebo mi tam zůstane a dám půlku jen za kloub. Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 U všech 205 mimo 1,9GTI, která má i jiné drážkování, je poloosa v kuse. I v takovém případě sice lze koupit jenom kloub, ale sám jej asi nevyměníš... Jinak pokud bys potřeboval levou poloosu na 205, cca za měsíc bude jedna zánovní k dispozici, cena 1500,-. Pravá neny. Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Ja vidim, ze podle katalogu na modelu nezalezi, proste je to 1.8 D od 06/83 - do nevidim a hotovo. Ale muzu se mylit, jsou tu povolanejsi nez jsem ja. Citovat
Xantik Odesláno 10. březen 2005 Autor Odesláno 10. březen 2005 Dík oddie, ale mě to bouchá na pravé straně. Ale aspoň jsi mě uklidnil, že ten kloub jde vyměnit u všech. Já to měnit nebudu, ale v servisu a to že to je u některých v kuse, tak to mám taky od nich, říkal že na to musí nejdřív mrknout a pak se prý uvidí, jaký to tam mám. Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2005 Odesláno 10. březen 2005 Poloosa na běžné typy 205 je na 99% v kuse, zbytek jsou bastly. Kloub se sice i na to prodává samotný, servisy to ale většinou nekupují, ze dvou důvodů: Zajedno těch poloos, ač jsou na většinu modelů stejné (jsou stejné i pro dost motorů, vč. benzínů, a bez ohledu na rok výroby), jsou snad desítky různých provedení, takže to prostě do sebe nemusí pasovat, a blbě se to vybírá a objednává. Do toho ještě vstupují další varianty vytvořené lidovou tvořivostí různých repasářů, takže skládat jen tak poloosu je někdy docela harakiri. Druhý důvod je o mnoho prozaičtější - vetšinou bývá načatý i ten vnitřní kloub, takže když se vymění vnější, a ten vnitřní po pár tis km začne zlobit taky, jsou to vyhozené peníze. Každopádně, to se dá posoudit jan na vyndaném rozebraném kousku té kontrétní poloosy. Jednoduchá, rychlá a dražší varianta je výměna kus za kus - to se dá za hodinu odjet. Rozebírání, vymýšlení, zkoušení zda to pasuje, objednávání a skládání může vyjít levněji, ale s podstatně delší dobou a rizikem. Takže si každý vyberte, co jeho jest... Mně už se pár poloos podařilo seskládat, z různých načatých, takže vím, co jsou tam za rozdíly. Dneska už mám schovaný jen jeden slušný pár pro sebe, ostatní divoké zbytky jsem daroval repasáři, a v případě potřeby bych měnil kus za kus, už bych se s tím asi nedělal. Citovat
Hadra Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Mně to potkalo před 14 dny, auto začalo při zatočení kol chroupat, místy klepat, ovšem stanovit diagnózu která je to poloosa nebylo dost možné. Při zatočení doprava to klepalo vpravo, při jízdě rovno, někdy klepala levá strana....manžeta praskla levá.nakonec jsem stanovil diagnózu a vyměnil levou a po vytažení z auta se ukázala špatná.Po montáži nové, klepání ustalo.I to, které se ozývalo zprava. Postup byl následující..měnil se kus za kus, cena se pohybovala ( Auto Kelly, Pegas - ten tuším měl novou za 5 500Kč, Meteor, Auto Benex ) cca 2 600 - 3 500 kč s daní i bez daně. Při nedodání starého kusu + 1500 Kč. Originál Peugeot stál 8 900 Kč. Pak ty poloosy ještě někdo posílá dobírkou a jsou z Německa.To jsem si našel na netu. Citovat
Xantik Odesláno 11. březen 2005 Autor Odesláno 11. březen 2005 Jo dík za info, je to celkem ranec. U mě to je evidentně pravá, nechal jsem řídit mladou a nařídil a? trochu střihne zatáčku, abych mohlo poslouchat a řekl bych, že je to naprosto jistý. Aspoň jsem to mohl posoudit jako spolujezdec. Já doufám, že to bude tak jak mi to říkal, že se i s prací vlezu do 3,5tKč,-. Citovat
Hadra Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Já platil s olejem a filtrem 4000Kč. Poloosa stála nakonec 2630 bez DPH.No je to palba, ale ber to tak, že máš hezký svezení. Kdyby ses drkotal v šáde tak tě to sice tolik nestojí, ale zas jezdíš v neckách Citovat
Xantik Odesláno 11. březen 2005 Autor Odesláno 11. březen 2005 To se ze šáde nedá srovnávat, jednak to míň žere a líp jede. Uvidíme příští týden technická a emise a pak to asi nechám spravit, teda jestli to projde. Ale já myslím, že projde víme jak to u nás chodí, když jsou známí, tak projde i dvoukolák. Citovat
Hadra Odesláno 11. březen 2005 Odesláno 11. březen 2005 Teďka se dívám....ty seš z Olomouce...Tak to zkus ten auto benex ( nad Carefourem ).Tam to měli nejlacinší. KAm chodíš na STK? Citovat
Xantik Odesláno 11. březen 2005 Autor Odesláno 11. březen 2005 Jo vím kupoval jsem tam vzduch. filtr, dík. Já jdu poprvé, zařídil mi to kolega (bývalí majitel auta). Emise u Bělkovic a STK ve Štenberku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.