xpetrix Odesláno 4. listopad 2012 Odesláno 4. listopad 2012 Zadný ostrek ani mne nešiel. Bola iba vypadnutá hadička z kolienka hneď za tým plastom cez ktorý sa dostaneš k zadným svetlám. Už to tu riešilo viacej ľudí. Mimochodom koľko si za tú opravu vypýtali? Bola to prva kompletna prehliadka auta po kupe a bolo v tom toho viac,vymena xenonovej vybojky,prave rameno... Citovat
filas1 Odesláno 11. listopad 2012 Odesláno 11. listopad 2012 Tak jsem dneska nenastartoval. Normálně jsem přijel, za 15 min. jsem chtěl odjet ale auto jen točí a nenastartuje. Na displeji se občas rozsvítí Porucha imobilizéru. Zkoušel jsem odpojit baterku, zamknout a odemknout a nic. Nevíte někdo, co s tím? Citovat
bajza206 SW Odesláno 11. listopad 2012 Odesláno 11. listopad 2012 Nevim jak u tebe ale segra měla r.v. 2005 80kw a byl to přerušenej kabel ve svazku prej častá závada Citovat
filas1 Odesláno 11. listopad 2012 Odesláno 11. listopad 2012 A jakej kabel a v kterym svazku? Bohužel se mi to stalo na chatě, musel jsem tam auto nechat a budu to muset nějak řešit příští víkend. Citovat
filas1 Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 To bych se z toho picnul. Teď jsem po týdnu přijel k autu, a normálně startuje. Zítra to napichnu na diagnostiku, tak jsem zvědavej, jestli z toho něco výčtu. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 Měl jsem ze středy na čtvrtek v noci odpojený akumulátor, ráno jsem to zapojil, ozval se gong, asi po minutě jsem chtěl auto nastartovat, točilo to a nechytlo, na displeji se taky objevila hláška cosi jako chyba imobilizéru (nepamatuji si to již přesně). Zkusil jsem auto zamknout tlačítkem na klíčích a nic. Vylezl jsem z auta, znovu jsem to zkusil a nic a a si po deseti vteřinách to už šlo zamknout. Počkal jsem zase asi 10 vteřin, auto jsem odemkl a už normálně nastartoval. Kolega mi říkal, že si povídá klíč s autem, prý stačí dát klíč do spínačky, otočit do první polohy a zmáčknout zamykací nebo odemykací tlačítko. U mého auta to chování chápu, měl jsem přes noc odpojený akumulátor, ale u Tebe teda nevím Citovat
filas1 Odesláno 16. listopad 2012 Odesláno 16. listopad 2012 To taky nevím, doufám, že se dozvím víc, az to napichnu na diagnostiku. Citovat
filas1 Odesláno 19. listopad 2012 Odesláno 19. listopad 2012 Takže problém vyřešen, odešel asi čip imobilizéru v klíči. S 2. klíčem auto normálně nastartuju. Diagnostika žádnou závadu týkající se imobilizéru nenapsala. Nevíte, jak klíč opravit? Mám takový dojem, že je imobilizér na plošném spoji dálkového ovladače, není to jako u jiných aut, kde je samostatný čip. nebo jsem ho alespoň nenašel. [upravil dne 19.11.12 10:25 od filas1] Citovat
Návštěvník Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 Ahoj všem. Jak jsem četl docela častý problém a to s hláškou abgasreinigung anomalie. Chápu ten problém, ale nedokážu pochopit proč se to děje u auta, do kterého patří benzin. Ráno vstanu, teplota kolem nuly a jedu do práce. Asi po 20 sekundách ztrácím výkon, otáčku nejdu vysoko a evidentně i pro laika slyším, že jedu na tři válce. Přijedu domů vypnu motor a po nějaké době zase startuji a hláška vyběhne rovnou. Jedu k známému co má diagnostiku a počítač mlčí. Chyby najde, ale nepodstatné (nejde odmrazování zrcátka). Tak to vezu jinam. Technik tipuje závadu na žhavicí cívce. Rozebere, pročistí kontakty, přihne kontakty, zkontroluje svíčky, vše Ok. Nastartuje a vše v pořádku. Auto odvezu spokojeně domů. Odtavím jej asi na tři dny bez jízdy, a když zas ráno jedu do práce, tak to samé. Zase technik, zase rozebrat, prostříkat kontakty a ejhle zase se jede jak má. Tak pro změnu hledám na Netu a všicni ten problém mají, ale co já s 16V 2.2 natural. Na německém fóru to také probírali a buď je závada v katalyzátoru, nějaký senzor na výfukovém potrubí, kladka sání, díra na hadici od sání vzduchu. Dále mi manželka (jede v němčině) našla, že to může signalizovat nějakých až 123 chyb s uvedenou hláškou. Prosil bych poradit od někoho kdo má zkušenosti s benzínovým motorem. CO dělat, kde co vyčistit či vyměnit? Díky kluci moc. Citovat
xpetrix Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 Ja riesim uz dlhsiu dobu sporadicke vynechavanie valcov za jazdy,bez akejkolvek hlasky/alarmu,ci chyby v DIA.Vcera sa vymenili sviecky,tak uvidime... Citovat
xpetrix Odesláno 13. listopad 2015 Odesláno 13. listopad 2015 (upraveno) Takze ak aj mne po vymene sviecok bude problem pretrvavat mam sa pustit do cievok?Ta vymena sviecok nebol az taky "porod"... Slo to aj bez zrkadla a demontaze krytu airboxu. Upraveno 13. listopad 2015 uživatelem xpetrix Citovat
Raďous007 Odesláno 25. březen 2016 Odesláno 25. březen 2016 (upraveno) Dobrý den, nedávno jsme se stali majiteli vozu P 807, vše jsme skontrolovali a nachystali k používání a vše, až na jednu věcičku je OK. Stále dokola se vrací varování na displej ABGASREINIGUNG ANOMALIE. Auto se přepne do nouzového režimu, rozsvítí se kontrolka motoru a nejede. Po chvilce odpočinku kontrolka stále svítí, ale auto už normálně jede, po nějakém neurčeném čase kontrolka sama zhasíná.... První zprávy ze servisu ukazovaly na závadu na turbu ( nějaká zalehlká klapka ), turbo se vyčistilo při velkém servisu, ale bohužel je to zpět Nevíte někdo, nemáte někdo zkušenost, nějakou radu, co by to mohlo být??? Děkuji Sefca Zdar pežotaci tak sem tu zase s patky a zase bohužel s problémem.:-( Pořídil jsem rodině 807 2.2 hdi 94kw auto jsem koupil a po cestě domu cca 20km auto s tratilo výkon až nakonec chcíplo. myslel jsem ze došla nafta ze proste spatně ukazuje plovák tak sem si nechal dovez naftu nalil a auto zase v pohodě jelo,cca 20 km auto spadlo do nouzaku vyskočila hláska anomalie abgasreinigung. aby to nebylo málo tak este diesel filter reinigen. dojel sem na diag a tam my rek ze je spatný nějaky ventil na turbu. Z prodejcem sem zatim domluveny ze auto vezme v utery zpátky a vrati peníze ale moc tomu nevěřím. Auto by jsme si chtěli nechat planujem cestu do spanelska a je to pro nás super auto ale nevím kolik asi vyjde taková oprava. a co stým vůbec muze byt?? jinak je fakt ze na me 306 2.0hdi tubo není vůbec slišet ale tady jakoby píska. Ešte řikal že prý jde velký tlak do turba nebo tak něco byl sem fakt hodně nasranej tak si to moc nepamatuji. a že prý někdo odpojil kontrolku motoru na palubovce což je fakt protože nesvítí nebliká nic. Upraveno 25. březen 2016 uživatelem radous007 Citovat
Lubo§ Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 (upraveno) Keď ti na diagnostike vypísalo chybu vysoký tlak turba odišiel ti swirl keď som ho menil ja už to budu pomaly 2 roky tak stal 30 eur a vymenil som si to sam ale mne nikdy kvôli swirlu auto nezdochlo chcelo by to všetky kódy ktoré auto vypísalo. K tomu turbu aj mne píska turbo a to už od výmeny čiže úplne nove turbo ale to pískanie vadí turbu menej ako keď ti to huka. Upraveno 26. březen 2016 uživatelem Lubo§ Citovat
Raďous007 Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 (upraveno) Keď ti na diagnostike vypísalo chybu vysoký tlak turba odišiel ti swirl keď som ho menil ja už to budu pomaly 2 roky tak stal 30 eur a vymenil som si to sam ale mne nikdy kvôli swirlu auto nezdochlo chcelo by to všetky kódy ktoré auto vypísalo. K tomu turbu aj mne píska turbo a to už od výmeny čiže úplne nove turbo ale to pískanie vadí turbu menej ako keď ti to huka. to je ten regulator plastovej. Upraveno 26. březen 2016 uživatelem radous007 Citovat
Lubo§ Odesláno 26. březen 2016 Odesláno 26. březen 2016 (upraveno) Je to taka plastová somarina z membránou vo vnútri po rozobratí sú väčšinou v membráne dierky preto to nefunguje Upraveno 26. březen 2016 uživatelem Lubo§ Citovat
MartinK123 Odesláno 28. březen 2016 Odesláno 28. březen 2016 Pokud by slo jen o ty hlasky v nemcine, tak mas ucpanej FAP filtr (Abgasreinigung = cisteni vyfukovych plnynu). Ucpanej filtr nuti motor foukat vyssim tlakem, tak asi s tim souvisi i ta hlaska z diagnostiky. Pokud auto pred prodejem delalo jen kratke cesty, nestihl se FAP ani pri jedne z tech kratkych jizd zahrat a zregenerovat behem jizdy a mozna bude stacit vynutit regeneraci pres dia (= vysoke otacky a vypaleni filtru ve vyssi teplote). Mozna ale (typicky pres 160-190 tis km) mas uz FAP filtr uplne ucpanej a nepomuze nic jineho nez jeho vymena (dnes uz zalezitost jen okolo 10 tis) ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.