Luk1no Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 Dobry den Mam peugeot 306 kombi 2.0hdi rok vyroby 1999. asi pred rokem se na aute menila cela spojka. Ted kdyz jedu tak se mi casto stava pri zmacknuti spojky ze to v ni jakoby krupne a taky uz se mi casto stalo ze spojka zustala dole.. nevite nekdo co stim? popripade kolik tak muze stat oprava a jeatli se zase bude muset menit cela spojka? dekuji Citovat
Guest Džůny Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 Spojková lamela, nebo spojkové lanko. Mě oprava stála kolem 2500, ale to bylo v předraženém servise. Počítej méně. [upravil dne 16/8/11 od Džůny] Citovat
Davidf Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 jo může to být to lanko.To lanko je samonastavovací,může být poškozený ten samostav.Nové lanko kolem 1200kč. Citovat
Pllaša Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 Uplne ten a samej problem:D.... minulej teda mi prdlo lanko....lanko me prislo na repliku na 620kc.... Citovat
radim.1008 Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 Tak se asi taky připojuju. Po vystřídání pár jiných aut, jsem dnes zjistil, jak mě u mé 306ky jde z těžka spojkový pedál. Nad tím, že zabírá v horní třetině se nepozastavuju, ale síla jakou musím vyvinout při sešlápnutí mě dneska zarazila. Oproti 206, Fusionu, Géčkový Astře a Xsaře. Je možný, že by bylo přirezlý lanko nebo něco takovýho? [upravil dne 26.9.2011 20:43 od radim.1008] Citovat
OldtimerMan Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 Tak se asi taky připojuju. Po vystřídání pár jiných aut, jsem dnes zjistil, jak mě u mé 306ky jde z těžka spojkový pedál. Nad tím, že zabírá v horní třetině se nepozastavuju, ale síla jakou musím vyvinout při sešlápnutí mě dneska zarazila. Oproti 206, Fusionu, Géčkový Astře a Xsaře. Je možný, že by bylo přirezlý lanko nebo něco takovýho? [upravil dne 26.9.2011 20:43 od radim.1008] Jo,klidně může být přidřené lanko ,ale spíš je to vždycky spojkou. Čím víc máš ojetou lamelu tím větší sílu musíš překonávat na vypnutí spojky. Navíc by se mělo při výměně spojky vyměnit i to lanko. Potom si fakt připadáš že máš tu hydraulickou spojku Citovat
Jacobsoon Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 mě se to stalo taky, sešlapl sem jakoby naprazdno.. no a nedavno zustala dole.. myslel sem ze prdlo to lanko ale kdyz sem to seslapl uplne total k podlaze normalne sem radil (zkousel sem to na miste) tak mi to prislo divny.. no tak sem to tam nastavil a bylo to v pohode.. asi za 14 dni mi vazne prdla, vymenil sem za novou a zatim je to oka.. ale teda ztuha jde porad a pekne se tlaci i nahoru ten pedal Citovat
Matt666 Odesláno 28. září 2011 Odesláno 28. září 2011 mne urobilo to iste po výmene kompletnej spojky ale asi iba 2-3 ale aj tak som vymenil lanko a problém bol vyriešený Citovat
Markus 306 Odesláno 10. červenec 2012 Odesláno 10. červenec 2012 Mám podobnú dilemu chlapi,potreboval by som vediet výhody/nevýhody samoštelovacieho lanka alebo s manuálnym nastavením,ktoré je vhodnejšie pre moju motorizáciu? 306 1,9 D 51 KW model:2001 preistotu VIN:VF37EWJYF33286429.Mal som tam povodné so samoštelom ktorý začal blbnút tak že pri stlačení spojkového pedálu sa v lanku ozývalo praskanie,niekedy ostal pedál až na podlahe a musel som ho zdvihnút nohou aby fungovalo.Dal som to vymenit znovu za samoštel,spojka zaberala dost od spodu ale predtým to bolo len o kúsok vyžšie hovorím si v pohode ale zhruba za 3 týždne ten pedál klesol ešte nižšie a už som tam \"jednotku\"zaradil nasilu.Niekedy mi išla npr. \"štvorka\" cez zuby a to som pedál pomaly pretlačil cez podlahu.Nemohlo to sposobovat dlhé prípadne krátke lanko?Na povodnom lanku bol spojkový pedál nad úrovnou brzdového a po výmene bol pedal nižšie ako brzdový.Chcem si to vymenit sám len dlžka laniek od firmy ATE čo ponúkajú na Autokelly neni rovnaká jeden typ má dlžku 626mm a druhé 655mm a to ešte neviem aké upatie je na pedál pretože tam neni foto.Najviac sa mi pozdávalo to od Starline s manuálnym nastavením tam je aj foto to upatie na pedál (plastový hríb)zodpovedá ale znova dlžka 626 mm.Momentálne ich nemajú skladom ani na SK ani CZ že až niekedy v polovici júla a ja auto potrebujem do práce.Nechcem preto riskovat ten samoštel že sa to odfajčí znovu.Ešte samotná spojka bola menená pred 2,5 rokom a má zhruba 20 000 km.Lebo mi bolo povedané že na základe toho sa ničí ten samoštel,spojka ide tuhšie ale tak išla aj ked bola úplne new.Bola menená komplet čiže prítlačák,lamela,megáno.Tu je ešte link na tie lanká:http://www.autokelly.sk/#PATH=3345620;4246625;4246670;4247108;4319743;4319749|CT=4|PCT=16|CUR=2|EM=False|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0 | Budem rád za všetky postrehy Dakujem! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.