Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte, mam zahadny problem so signalizaciou otvorenych dveri sofera (a s tym suvisiace \'haluze\' so spravanim centralu) signalizacia po otvoreni dveri nefunguje, samotny zamok (mikrospinac v nom) sa po premerani tvari ok, teda aspon v casti pinov 1 a 2. podla schemy ktoru mam k dispozicii by sa malo jednat o pin 1, ktory sa kostri na pin 2 (v zamku to mechanicky funguje, no auto nesignalizuje). Zahadne ale je, ze ked odpojim konektor zo zamku a prepojim tieto piny, tak sa auto miesto signalizacie zamkne.. ako keby dostalo signal zamknutia od klucom. Motorcek centralu funguje, takze piny 3 a 5 mozem vylucit, no nepodarilo sa mi nasimulovat signalizaciu ani kombinaciou ostatnych vodicov. Raz sa mi stalo, ze som odomkol klucom a nie centralom a potom mi celu cestu signalizovalo auto, ze ma otvorene soferove dvere, takze vstup do BSI asi funkcny bude, len je niekde zahada \'na trase\'. Poradi dakto? Je tato schema vobec spravna pre P307SW facelift?

post-37139-1410961883203_thumb.gif

Odesláno

Takze vravis, ze motorceky sa prehodit nedaju? skoda.. mohol by si pozret alebo nafotit na tom ktory mas rozobraty ako mechanicky a elektricky funguju spinace na dvere a odomknutie/zamknutie klucom?

Odesláno

No mechanicky - su tam dva prepinace :1.poloha otvorenych :dveri kontakty 1 - 2 skrat( vypinac).Zaroven aj druhy prepinac kontakty 2 - 4 skrat 2.Poloha zatvorenych dveri : 2 -4 skrat (odomknute)

3.Poloha zatvorenych dveri : 2 -6 skrat ( zamknute)

Hadam Ti to pomoze , na modeli od 2005.Samotny motorcek ide vymenit , len ho treba zohnat. Svagor na opli na uzatvaranie nadrze mal principialne , mechanicky aj rozmerovo velmi podobny. Asi by to bolo treba podrobnejsie porovnat. Oba su made china:D

Odesláno

diky za podrobny popis, este sa ta ale spytam jednu vec, ten prepinac odomknute/zamknute je v tych polohach co si popisoval celu dobu alebo iba v momente potocenia klucom v zamku? pokusam sa prist na sled signalov podla tej schemy co som dal na zaciatku a tam je spojeny kabel od pinu 6 s pinom 1 v dverovej svorkovnici. neviem ci je to tak aj realne na aute, osobne sa mi to moc nezda, ale zakodovat tie 3 stavy (otvorene odomknute pin 10 kosta, pin 11 kostra, zatvorene odomknute pin 10 kostra pin 11 NC a zatvorene zamknute pin 10 NC pin 11 kostra) sa tym teoreticky da.

Odesláno

No ja som to meral na odpojenom zamku - ten co je rozobrany , ale malo by to sediet.Zamok fungoval spravne len nesiel motorcek.Sedi mi aj ta schema co si dal. Piny 1,2 identifikuju otvorene dvere na display.4,6 otocenie napajania motorceka na zamknutie a odomknutie. Pokial ten sedy kryt nie je dostatocne prilepeny moze sa stat ze nefunguje spinac na signalizaciu.Skus premerat ci pri zatvorenych dverach nemas skrat medzi 1-2 .

• O 2 týdny později...
Odesláno

takze problem viacmenej vyrieseny. pravdepodobne mi dobre nefunguju kontakty 4 a 6 v zamku, pri odomknuti a zamknuti centralu sa neprepnu podla tvojho popisu. kontakt na dvere (1) mi funguje. elektronika ale potrebuje informaciu z oboch, resp. vsetkych troch kontaktov (signal z pinu 1 a 6 je vo zvazku spojeny) pre korektne odomykanie a zamykanie centralu ako aj signalizaciu otv. dveri tak ako som to popisoval v predchadzajucom prispevku. zatial som to vyriesil tak, ze som kabel od pinu 4 trvale uzemnil a 1 robi signalizaciu ako ma. nevyhoda je, ze mi takto klucom neodomkne cele auto ale iba soferove dvere. klucom ale neodomykavam, dialkovym to ide ako ma.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

dobry mam podobny problem mne neukazuje pri otvoreni vodicovych dvier stresne svetlo ani na palub.pc ze su otvorene dvere mal som to rozobrane a konektory som prestriekal a nic neviem ktory z tych kablov od zvazkov od zamku mam premerat na signalizaciu pre bsi ze su dvere otvorene. a na konektore na kabloch je v tej skatulke kde su tie kable spojene tak nekde v strede na jednom pine je posunuty nizsie ten pliesok moze to byt chyba? central funguje aj na kluc aj na dialkove ale kufor neotvori ani nezasvieti stresne a palub.pc nesvieti ze su otvorene a zatvorene dvere tak neviem poradte dik. ci treba novy zamok a co stoji na peugeot 307 1,6,16v r.v 2002

Odesláno

a to ti nejde odzaciatku alebo ti to prestalo chodit. kontakt samotneho zatvorenia dveri bol medzi 1 a 2 pinom, mozes skusit premerat tam. ale aspon na novsej verzii bolo spravene tak,ze to spravne fungovalo iba v kombinacii so signalmi o mechanickom odomknuti/zamknuti auta. kufor ti neotvori, lebo si mysli, ze mas zavrete auto, skus otvorit na ceste do kufra napr. zadne dvere a kufor by mal ist. nerozumiem co je skatulka kde su spojene kable.. skus odfotit.

Odesláno

ja mam 3dverovy peugeot ale ked otvorim dvere spolujazdca tak otvorim uz potom kufor a tie dvere ked som kupoval auto tak mi povedal ze boli dvere tuknte takze sa menili ale neveim ci len nie motorcek lebo zamok funguje na kluc aj central len ci nieco nieje v motorceku zamku alebo v kabloch odfotim a hodim to tu ze ako totam mam a ta skatulka to je ten zvazok co sa zapichne do zamku to cierne a naqtom su tie piny s drotmi a mne v strede je jeden pin nizsie .

Odesláno

vsetko funguje len ppocitac nedostane signal ze moje dvere alebo auto je otvorene a neotvori kufor ani nesvieti stresne svetlo a neukazje na pc otvorenie dveri

• O 4 týdny později...
Odesláno

dnes som mal rozobrate dvere a na konektore ktory sa zapaja do zamku je v strednom pliesku posunute napravil som to a stale nic ide donho biely kabel na scheme je to 6 cislo stredny moze byt ze ten konektor je zly vsetko funguje okrem osvetlenia interieru a nezobrazuje ze su otvorene dvere stale to hlasi ze su zamknute neviem co mam spravit vymenit zamok alebo koncovi konektor kde idu donho kable a nasledne sa zasuva do zamku .

[upravil dne 31/10/11 12:35 od fumiso]

post-36843-14109620481614_thumb.jpg

[upravil dne 31/10/11 12:36 od fumiso]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...