Roman Bazi Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Jde o to, že třeba v šelestu listí ve větru auto slyšet nemusí, ale tu píšťalu by měla slyšet. Citovat
Honza54 Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 že by zvěř neslyšela přijíždějící auto? tak tomu nevěřte, jak píše kolega, pokud je zvěř vyrušená a v pohybu tak jde, potom pokud přechází více kusů, většinou černá zvěř, vodící kus přejde v pohodě ostatní následují a máte ho pod autem , potom bývá hodně případů kdy se zvěř pohybuje těsně u silnice a odskočí bohužel do do silnice, potom jsou tahy zvěře kde s oblibou přechází, je fakt že zvěř při cizím zvuku zastavuje a jistí čichem o co jde, ale to neplatí vždy. Jezdím hodně na rozednění i noc, cesty do práce a zpět, jízda podstatně pomalejší, snažím se sledovat okolí silnice, /ve světlech auta pěkně svítí světla zvěře/ pokud přebíhá zvěř hodně zpomaluji, /většinou se nejedná pouze o jeden kus/ pokud to jde jezdím po prostředku silnice, / větší šance při vyhýbání/ naposledy jsem přejel asi před dvaceti lety psa v obci kdy mi vběhl v zatáčce před auto a hustě pršelo takže jsem se brzdy ani nedotkl, jinak nic a desetitisíce km najeto v nočních hodinách. Osobně takovému zařízení nevěřím, více pomůže opatrná jízda a když už, tak pojištění. Citovat
koblih69 Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Když jsem srazil svoji 1. srnu tak jsem z toho byl vyklepanej notně. Dneska bych s drobností nárazník, světla, kapota blatník ... asi nejel ani do servisu Přijel policajt a říká: \" ... jó pane to jste měl štěstí, minulej tejden tady jeden srazil jelena a to nejel předpisově jkao vy, to byla jiná škoda... ... \" Citovat
Ravel Odesláno 19. červenec 2011 Odesláno 19. červenec 2011 v noci moc mimo obec nejezdím, ale nebylo by něco na plašení doochodců od přechodů? Citovat
adraj Odesláno 19. červenec 2011 Odesláno 19. červenec 2011 Kdyby to fungovalo,tak si to pořídím do tramvaje. Třeba by ta srnka ještě teď žila Citovat
ivanh Odesláno 19. červenec 2011 Odesláno 19. červenec 2011 to jazdis tramvaji lesom alebo cez ZOO? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.