rkolac Odesláno 13. září 2011 Autor Odesláno 13. září 2011 proč jsi vlastně měnil chladič ? ¨ tekl docela dost:papa Citovat
rkolac Odesláno 13. září 2011 Autor Odesláno 13. září 2011 proč jsi vlastně měnil chladič ? ¨ tekl docela dost:papa Citovat
Czedisonek Odesláno 14. září 2011 Odesláno 14. září 2011 já zkusím teďko dát ještě jen tak zkusmo nový víčko na expanzku a pokud to nepomůže tak tam jde novej chladič taky, i když nevím jestli to pomůže, je to tak 50:50... Citovat
rkolac Odesláno 10. říjen 2011 Autor Odesláno 10. říjen 2011 Tak už mám taky novej chladič výměna v pohodě?? nebo ti to někdo dělal. Citovat
Czedisonek Odesláno 10. říjen 2011 Odesláno 10. říjen 2011 dělal mi to mechanik, ono to je tam trošku složitější, povídal že toho musel odstrojit docela dost, vlastně komplet předek. Citovat
rkolac Odesláno 10. říjen 2011 Autor Odesláno 10. říjen 2011 dělal mi to mechanik, ono to je tam trošku složitější, povídal že toho musel odstrojit docela dost, vlastně komplet předek. Počkej,nechápu to co se na tom musí sundavat jiného než vzduch filtr:mad:,alespoň u mne na benzínu,já to měl za hoďku hotové a to nejsem mechanik,zřejmě si chtěl něco vydělat,takhle jednoduše osazený chladič jsem ještě neviděl. [upravil dne 10/10/11 14:38 od rkolac] Citovat
Czedisonek Odesláno 10. říjen 2011 Odesláno 10. říjen 2011 Benzín není nafta. Chladič je úplně utopenej pod příčníkem a za maskou. Citovat
rkolac Odesláno 11. říjen 2011 Autor Odesláno 11. říjen 2011 Benzín není nafta. Chladič je úplně utopenej pod příčníkem a za maskou. Nemůžu soudit,naftu jsem zevnitř neviděl,takže asi v pohodě. Citovat
Czedisonek Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 Chtěl bych se zeptat na ty kroužky z prvního příspěvku, to nejsou asi origo, že ??? Citovat
rkolac Odesláno 7. listopad 2011 Autor Odesláno 7. listopad 2011 Chtěl bych se zeptat na ty kroužky z prvního příspěvku, to nejsou asi origo, že ??? Ten na fotce je org. ale jak už jsem tam psal tak to moc netěsnilo a trochu pokapávalo,koupil jsem větší a v pohodě,sice pakárna to do sebe narvat ,hlavně dole není moc místa ale jinak ok. Citovat
Czedisonek Odesláno 7. listopad 2011 Odesláno 7. listopad 2011 trochu mi to taky rosí.... ale celou hadici zatím kupovat nebudu... Citovat
von_georg Odesláno 11. listopad 2012 Odesláno 11. listopad 2012 K příspěvku rkolac ohledně výměny chladiče bych něco málo uvedl. Tvůj návod na výměnu je dobrý jen do doby, kdy jsem potřeboval zmíněný chladič povytáhnout nahoru a defacto vytáhnout z prostoru motoru ven. Mám P-806, 89 kw s klimatizací a právě ta klimatizace mně docela dostala. Dělal jsem to vše stejně ale chladič nešel vytáhnou . Po chvilce jsem si všiml, že tlakové chladice, které vedou do chladiče klimatizace, který je před samotným chladičem motoru jsou nasunuty do chladiče klimatizace a zajištěny dvěma \" plechy\" jeden ve tvaru písmene S a jeden z těchto plechů, má takové pacičky, aby se to neprotočilo a tyto pacičky se opírají o plast chladiče motoru. Přes tuto pacičku nejde chladič motoru vytáhnout a tato pacička tomu brání. Nezbylo než si tam posvítit a zde jsem zjistil ještě jeden šroubek, klíček č.10 a tímto klíčekem jsem povolil krycí a zajišťovací plechy od hadic klimatizace. V tomto okamžiku se již plechy daly uhnout a mohl jsem chladič povytáhnout. Jenže ... v okamžiku kde jsem povoli zmíněný šroubek mně uteklo chladící medium v oběhu klimatizace jelikož ty tlakové hadice byly v chladiči klimatizace jen přitlačeny na o kroužcích právě zmíněnými krycím plechy. Takže médium uteklo plechy jsem již odtlačil a chladič vytáhl. Pak již zase vše jak píše rkolac . Citovat
rkolac Odesláno 12. listopad 2012 Autor Odesláno 12. listopad 2012 K příspěvku rkolac ohledně výměny chladiče bych něco málo uvedl. Tvůj návod na výměnu je dobrý jen do doby, kdy jsem potřeboval zmíněný chladič povytáhnout nahoru a defacto vytáhnout z prostoru motoru ven. Mám P-806, 89 kw s klimatizací a právě ta klimatizace mně docela dostala. Dělal jsem to vše stejně ale chladič nešel vytáhnou . Po chvilce jsem si všiml, že tlakové chladice, které vedou do chladiče klimatizace, který je před samotným chladičem motoru jsou nasunuty do chladiče klimatizace a zajištěny dvěma \" plechy\" jeden ve tvaru písmene S a jeden z těchto plechů, má takové pacičky, aby se to neprotočilo a tyto pacičky se opírají o plast chladiče motoru. Přes tuto pacičku nejde chladič motoru vytáhnout a tato pacička tomu brání. Nezbylo než si tam posvítit a zde jsem zjistil ještě jeden šroubek, klíček č.10 a tímto klíčekem jsem povolil krycí a zajišťovací plechy od hadic klimatizace. V tomto okamžiku se již plechy daly uhnout a mohl jsem chladič povytáhnout. Jenže ... v okamžiku kde jsem povoli zmíněný šroubek mně uteklo chladící medium v oběhu klimatizace jelikož ty tlakové hadice byly v chladiči klimatizace jen přitlačeny na o kroužcích právě zmíněnými krycím plechy. Takže médium uteklo plechy jsem již odtlačil a chladič vytáhl. Pak již zase vše jak píše rkolac . Ahoj, to je mi líto,že se to tekhle po.. ale já tam takovej zádrhel bohužel vůbec neměl,normálně jak jsem povolil chladič klimy,tak to bylo celé volné,žádné uchycení trubek na chladič No co auto to org. Citovat
Czedisonek Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 protože ty auta nejsou až tak stejný jak napohled vypadají, takže i servis je jinačí Citovat
M@chy Odesláno 7. prosinec 2025 Odesláno 7. prosinec 2025 V 17. 7. 2011 at 18:06, rkolac napsal: Tak jsem se do toho pustil,zkusím to tady trochu popsat pro ostatní,bohužel bez fotek,byl jsem jako prase:blicismajlik.Každopádně než se do toho pustíte ,je nutno mít koupené nové okroužky cena org. 35,-Kč,jelikož ty staré jsou dost spuchřelé a placaté. značení kroužků: org. byl - 030 x 38 já dal - 030 x 40 (je to lepší) 1)Příprava vercajchu je důležitá a zachrání vám spoustu běhání pro něco do garáže:),potřeba je klíč 10,golu s ořechem č.10,plochý šroubovák a toť vše,nic jiného jsem nepotřeboval. 2)Udělat si místo kolem chladiče,to znamená sundat box na vzduch. filtr a hadici co vede od nasávání vzduchu,tam pozor!!je nutno sundat i plastový držák té hadice co je připevněn na čele,jinak to nepůjde ven. 3)Po sundání všech věcí kolem se pustíme do samotného chladiče,nejprve odpojíme saharu 2 štekry jeden hnědý a jeden černý,poté sundat dva šrouby Č.10 na každé straně nahoře jeden, jiné šrouby jí nedrží!!!,když je sahara nahoře volná,stačí za ní pouze zatáhnout směrem nahoru a opatrně vytáhnout nahoru k sobě. 4)Když je sahara dole,odpojíme hadice na vodu,bacha!! pokud to nepůjde lehce vytáhnou ,je třeba to podebrat tím plochým štoubovákem kolem dokola a se snažit to uvolnit a pak to jde lehce ven jinak je průšvih a poběžíte pro novou hadici. 5)Ty co nemají klimu,mají už vyhráno a za tímhle bodem končí,teď zatlačíme na háčky co jsou na každé straně nahoře pod čelem vozu,poté by se měl chladič volně pohybovat dopředu a dozadu,ty co mají klimu tak si zase jako na sahaře odšroubujou dva šrouby č.10 a pomalu chladič klimy povytáhnou tak 5cm a pomalu spustí dolů a nechají ho tam volně ležet,nic neodpojujte,prostě ho tam nechte vyset. 6)Teď už nebrání nic chladič opatrně povytáhnout a když ho držíte tak směrem doleva tak5cm posunout a pak volně vytáhnout,je nutno dát bacha na hadice od klimy a chladič z nich vypléct,nic hrozného to není. TO JE VŠE Z DEMONTÁŽE,MONTÁŽ POPISOVAT NEMÁ CENU JELIKOŽ JE TO TO SAMÉ OD ZADU:super Moje postřehy jsou: můj chladič neobsahoval ty perka nahoře,proto je nezničte jelikož se budou hodit na novej chladič. okroužky dobrý ale přinesl jsem si s práce pro sichr trochu silnější a udělal jsem dobře,bohužel jsem měl jen jeden,když jsem osadil nové okroužky na nátrubek a zkusil zasunout do chladiče ,tak to šlo poměrně lehce a to se mne nezdálo,vytáhl jsem to a dal větší okroužek,pak už to tam moc dobře nešlo ale stačí máznout krémem,zabrat a je to tam a na fest,což se mne konečně zamlouvalo,jediné co že jsem dal na spodní hadici org. okroužek a když tam po cestě sahnu prstem tak né že by to kapalo ale mám na prstu nepatrně vody nebo spíš je vlhkej prst,nahoře nic a dole mi to trápí,je to možná zanedbatelné ale když to nemám super tak mi to s..e,takže stejně tam budu na zimu lejt fridex,tak tam dám okroužek větší a bude klid.Možná to tak má bejt,takovej nikro únik povolen,možná ne. PRÁCE TAK NA 1,5 HODINY I S KÁVOU A KOLÁČEM PŘEJI ŠŤASTNOU VÝMĚNU!! dám sem foto mého starého chladiče který je po nehodě dost opravován a asi né moc kvalitně. [upravil dne 8/8/11 od rkolac] zdravím, to je okrouzek na tu tlustou hadici co je na spodni strane chladice jak je zajistena tou pitomou pojistkou uhnuty dratek. díky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.