Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte, chcem sa spýtať, asi je rozdiel, keď píše ESP a ASR faulty a ESP a ABS faulty?.....otázka mám 2004-model ....mám ja asr?, mám taký vodojem, že v zime mi kolesá pri zábere na ľade v pohode prešmykujú...a nevyzerá, že by s tým auto niečo robilo...akurát sa objaví na displeji medzi budíkmi trojuholník so šmýkajúcim sa autom a toť vsjo...uberiem plyn a idem bez prešmykovania ďalej

Odesláno

Máš ASR, ten je podsystém ESP. Myslím, že všetky 407my ho majú v základe. Práve plyn by sa nemal uberať, ASR/ESP sa s tým vysporiada samo dávkovaním správneho výkonu na správne koleso.

Odesláno

no ja tiež myslím, že by to tak malo byť, ale ESP, ABS všetko funguje v poho, akurát hovorím nie je v zime problém rozbiehať s pretáčajúcimi kolesami, akurát na displeji rozsvieti ten trojuholník

Odesláno

No úplne bez prešmyku to nebude, až taký dokonalý ten systém nie je. Ide o to aby si sa na ľade bez problému pohol. Na niektorých povrchoch je ASR skôr na škodu, preto sa dá vypnúť.

Odesláno

a môžem nejako overiť, či skutočne mám aj ASR?

podľa vin alebo dajako....lebo ak ho mám a takto funguje tak stojí za prt....pomimo....meral som snímače ABS, ohmmeter nenameral na žiadnom nič....nie sú to nejaké kapacitné snímače?

[upravil dne 19/7/11 18:39 fifi]

Odesláno

to ma nenapadlo, mám rozsah naj 2000 k to je dva mega, žeby to bolo tým....skúsim iným merákom....neviete z čoho sa ten snímač skladá? ....cievka, jadro v cievke abo co? Apropo ako funguje ASR, ako znižuje točivý moment na kolesá...? spojkou?..to asi nie...vstrekmi?

[upravil dne 19/7/11 20:02 fifi]

Odesláno

jednoduchy pokus...

postav sa jednym kolesom na ladovu plochu a druhe koleso je na asfalte...

bez asr by si sa nepohol, nakolko diferencial by daval do zaberu prave to

koleso na lade... s asr sa krasne pohnes do predu. koleso trocha smykat

bude co je v poriadku ale pohnes sa krasne dopredu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...