Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vím že už je tu milion témat s názvem klimatizace tak se moc omlouvám :mad:

Ted k problému potřeboval bych odbornou radu klidně do SZ

dneska jsem s kamarádem plnil klimu na jeho Chev. CAMARO. Když auto koupil klima nejela byla rozpojená trubka(asi už to někdo ladil) všechny spoje jsem přetěsnil takže okruh tlak drží vim že bych měl vyměnit filtrdehydrátor ale ten se dá objednat jen z USA tak když bude třeba tak ho objednám. Klima po nastartování sepne (kompresor) trubka která jde do nástřikového ventilu se začne zahřívat trubka která jde ven z ventilu schladne to bych řekl že je v pořádku ale to trvá cca 8vteřin a pak kompresor rozepne cca20vteřin nic pak zas sepne na 5vteřin a pořád dokola ale v autě to nechladí a trubka co jde ven z nástřik. ven. chladne mín a mín

nejsem chladař tak mě nekamenujte ale vybavení na to doma mám děkuji za radu:papa

Odesláno

No tak důvodů může být hodně, - velký nebo malý tlak v systému ( pokud je to na spodní nebo horní hranici tak to někdy jede dost nahodile ) ale já bych typoval, že pokud to bylo dlouhodobě otevřené a sušič není vyměněný tak ti možná vlhkostí namrzá redukční ventil a systém vypne kompresor, protože se prudce zvýší tlak.

Mimochodem co máš za vybavení?

[upravil dne 9/7/11 19:52 koblih69]

Odesláno

Hmm no je to nemilé ale asi fakt budu muset koupit ten vysoušeč:( ale je mi divný že podle tlaku na nízkotlaku se to chová na budíku skoro normálně když je seplej kompresor tak je tam tlak takřka ideální...

Jo a z tý výbavy mam odvákouvačku,hadice,budíky,plničku oleje,potřebný ventily,dig. váhu, samořejmně flašku s chladivem a nějaký náhradní díly jako ventilky těsnění barvu atd

dík za odpověd

Odesláno

Ohledně toho vysoušeče,nevím teda jakej tam je,ale teď sem řešil taky klimu a jak sem brouzdal po shopech,narazil sem taky někde jen na náplň vysoušeče,tak pokud se dá rozebrat,dalo by se to takto vyřešit.

Odesláno

A nepujde tam napasovat univerzální vysoušeč.Popřípadě upravit trubky nebo nechat předělat matice atd.

Ten univerzál stají asi 600kč.

Odesláno
Záleží jak ten sušič vypadá, ale myslím, že vyměnit jen náplň by se průměrnému kutilovi asi podařilo.
To asi jo,jenže je zalisovanej,a kdyby se rozřízl a pak měl zavařit,tak ten silikagel asi spálíš...
Odesláno

No bohužel vysoušeč se rozebrat nedá no právě se mi moc nechtělo to bastlit a napojovat hlavně si nejsem jistej jestli je to tim nedá se to nějak jinak odzkoušet

p.s. SAHARA jede;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...