Dopiťák Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Zdravím chtěl bych tu někoho poprosit o přeložení toho článku z AJ do ČJ ..v překladačích jsem to skoušel ale hodil by se mi přesný překlad i s technikými pojmy.. Samozdřejmě na srazech příští rok se revanžuji pivem a projížďkou v tom co je tu na přeložení As someone has asked me what they need for this conversion I thought i\'d post the reply on the thread as well: You need: D8 Engine (194BHp pre 99) Gearbox Cable shifter + cables 205 BE3 clutch cable keep your engine loom as well as the 406 engine loom 406 ECU + immobiliser (probably best to get it unlocked so no immobiliser - know a guy who can do that too) Driveshafts - 306 outer, 406 inner, get a spline to join them. ABS then works. Probably a high pressure side pipe for the PAS. 5 speed PAS ram so you can turn right. 406 exhaust downpipe 406 rad = cut down slam panel, or VR6/407 rad as they\'re shorter. Top engine mount - some available on ebay, or chop/weld in the 406 one. Using the 406 one means less subframe work, but removes the normal crossmember and engine sits about 3\" further forward. Good engine mounts to stop the driveshafts hitting the subframe. Inlet manifold gasket - worth taking it off to see if the cam carriers are leaking as that can destroy the coilpack. Also needed for a plug change. New clutch can be had as an exchange (but no exchange if you see) from Peugeot for about £140. The bearing can be popped back out if clicks into place, but its a bit of an arse to do. You need to modify the following: Exhaust downpipe Subframe, how much depends on where you put the engine. Might need to space the subframe down (mine is 10mm using ally spacers) Wiring is fairly simple tbh - Autodata has nearly everything you need on it. All the wires are numbered so not too hard. You need to break the top off the nylon clutch bearing thing and then make up an arm to get the clutch to work. Also pin the existing clutch arm ot the rod ot get it to work. Or you can create a cable to hydraulic system like Carls, but speak to him about that! Keep the 306 speedo sensor and wiring. Gearbox mount might need work too depending on the top mount. Create a water system out of the 406 and 306 parts. Probably a good plan to use a late 205 header tank Shed loads of patience - we trial fitted the engine at least 20x times! Think thats about it. If you can get a cheap decent manual car with a recent cambelt then you\'ll get a fair bit back on parts. You can use the new style cambelts by the way, but you have to change the water pump to newest one from Peugeot. předem děkuji.. [upravil dne 6/7/11 20:50 tommas11] Citovat
MilanF1 Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Na technické pojmy opravdu překladač nepomůže, nebo z toho udělá blbinu. Já bych ti to přeložil, ale těmito tech. pojmy neoplývám ... některými ani v češtině Zdatný člověk se tu jistě najde Citovat
.mycTD Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 neni to slozite: veci vypsane v prvnich dvou odstavcich potrebujes sehnat a polozky z tretiho odstavce musis upravit je to easy Citovat
Y2K Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 momentalne mam robotu trochu potom sa na to pozriem ak ma dakto nepredbehne Citovat
MilanF1 Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 .mycTD: \"need\" a \"modify\" snad pochopí každý, případně na to odpoví slovník. Tazateli jistě jde o přesný překlad, aby věděl, co přesně je potřeba a co musí modifikovat Citovat
Guest StibTo Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 technický slovník AJ-ČJ ... doma ho máme ale že by se mi všecičko chtělo hledat to ani ne .... Citovat
.mycTD Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 D8 Engine (194BHp pre 99) | motor Gearbox | prevodovka Cable shifter + cables | razeni + tahla (lanka?) 205 BE3 clutch cable spojkove lanko na BE3 (tusim typ prevodovky) keep your engine loom as well as the 406 engine loom | engine loom je kabelovy svazek 406 ECU + immobiliser (probably best to get it unlocked so no immobiliser - know a guy who can do that too) | ridici jednotku 406 + immo (pripadne odblokovat immo) Driveshafts - 306 outer, 406 inner, get a spline to join them. ABS then works.| hridele (poloosy) - vnejsi 306, vnitrni 406 [zbytek later, musim odbehnout ] Citovat
Guest StibTo Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 jj presne .. to chce nekoho kdo umi AJ + technicke vyrazy .. zkousel jsem to a s obycejnym slovnikem (a mymy znalostmi) bez sance Citovat
MilanF1 Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Souhlasím se stibtem, dopadl jsem stejně jako ty ... Občas se s podobným tech. výrazy setkám, ale nepotřebuji to přesně přeložit, takže se z toho nějak vylížu ... někdy vylžu Citovat
.mycTD Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Probably a high pressure side pipe for the PAS. | PAS = power asisted steering - takze trubky k servu 5 speed PAS ram so you can turn right. | nenapada me nic 406 exhaust downpipe | vyfukovy svod -myslim, ze ta trubka tesne za parohama 406 rad = cut down slam panel, or VR6/407 rad as they\'re shorter. | slam panel je pricka nad chladicem, v tomto pripade urezany(upraveny), kratsi? Citovat
Milan134 Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 neni to slozite: veci vypsane v prvnich dvou odstavcich potrebujes sehnat a polozky z tretiho odstavce musis upravit je to easy Tak toto sa podarilo:D Citovat
Dopiťák Odesláno 6. červenec 2011 Autor Odesláno 6. červenec 2011 přesně jak psali kluci víš ..potřeboval bych to přesněji přeložit něco málo sem si přeložil sám anglicky trochu umím + překladače ale jde mi o to že některé slova neznám a ani překladač mi nic neřekne a to jsou tam dost podstatné věci jde o montáž V6ky do 306ky tudíš tam je napsáno i nastavování přední nápravy atd... [upravil dne 6/7/11 20:57 tommas11] Citovat
.mycTD Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 ohledne predni napravy jsem pochopil, ze pouzil pomocny ram ze 406 (evidentne kvuli drzakum), ktery napasujes podle toho, jak se ti tam podari vecpat ten motor - mas to udelat tak, aby to nemlatilo o poloosy krome toho ze ho posunul asi o tri palce dopredu a kus dolu, tak pise, ze to zkousel asi 20x a mas byt trpelivy Citovat
Dopiťák Odesláno 6. červenec 2011 Autor Odesláno 6. červenec 2011 Subframe, how much depends on where you put the engine. Might need to space the subframe down (mine is 10mm using ally spacers) z tohodle mi vyplynulo že použil pomocný rám z 306ky pod který dal 10mm podložky.. tak právě nevím ..nechce se mi to hádat proto bych potřeboval přesný překlad.. Citovat
.mycTD Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 bez obrazku to stejne nepoberes, mas nejake fotky? [edit] ...uz je vidim [upravil dne 6|7|11 22:13 .mycTD] Citovat
Dopiťák Odesláno 6. červenec 2011 Autor Odesláno 6. červenec 2011 http://www.306gti6.com/forum/showthread.php?id=116446&page=19 tady je celý topik o přestavbě.. Citovat
Fusion Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Potřebuješ: D8 motor (194BHp před 99) převodovku Lankovou řadičku + lanka 205 BE3 lano spojky ponechat si kabeláž tvýho motoru ale mít i kabeláž ze 406 406 ECU + immo (nejspís nejlepší nechat odkódovat aby nebyl vůbec - znám člověka co dělá i tohle) Poloosy - 306 vnější, 406 vnitřní, spoje je hřídelí. ABS pak funguje. Nejspíš vysokotlaká boční hadice pro posilovač. 5 rychlostní posilovač řízená aby šlo správně zatáčet 406 výfukovej svod 406 chladič = seříznout slam panel (pozn. nějaká část, nevím čemu říkají slam panel), nebo chladič z VR6/407, jsou kratší. (asi ten panel na kterým stojí chladič) ^^ Vrchní silenblok motoru - nějaký jsou na ebay, nebo seříznout/svařit ten ze 406. použitím sil. 406 znamená míň práce na nápravnici, ale odstraní se příčník co tam byl a motor sedí cca 7,5cm víc vpředu. Dobrý silenbloky motoru aby poloosy nevrážely do nápravnice. Těsnění parohů sání - stojí za to oddělat aby bylo vidět jestliu unašeče vaček tečou, což může zničit cívky. Stejně je to potřeba pro výměnu svíček. Nová spojka se dá sehnat výměnou od Peu za 140. Ložisko se dá vyhodit i když se zacvakne, ale je to celkem otrava. Nutný upravit: Výfukovej svod Nápravnici, záleží kam posadíš motor. Pravděpodobně podložit nápravnici aby seděla níž (mám 10mm podložky) Propojení elektriky je celkem jednoduchý - Autodata má info skoro o všem co potřebuješ. Všechny dráty jsou očíslovaný. Je potřeba odlomit vrch nylonové věcičky spojkovýho ložiska a pak vymyslet rameno aby fungovala spojka. Taky dát závlačku(?) na rameno spojky aby to fachčilo. Nebo udělat lano-hydraulickej systém jako má Carl, ale na to se zeptej jeho. Ponechat rychlostní čidlo a káble z 306. Keep the 306 speedo sensor and wiring. Silenblok převodovky bude asi taky potřebovat úpravy, záleží na horním sil. motoru. Udělat chladící systém z dílů 406 i 306. Asi by bylo dobrý použít expanzku ze 206. Plnou prdel trpělivosti - pasovali jsme motor zkušebně asi 20 krát. Toť vše. Kdybys sehnal levný, rozumný auto s manuálním řazením s nedávno vyměněnýma rozvodama, pak se ti celkem dost peněz vrátí z dílů. Můžeš použít novej typ rozvodů mimochodem, ale musíš vyměnit vodní pumpu za nejnovější od Peugeotu. [upravil dne 7/7/2011 16:33 Fusion] Citovat
Dopiťák Odesláno 7. červenec 2011 Autor Odesláno 7. červenec 2011 Supr díky mockrát máš u mě pivka a projížďku(pokud to dám dohromady) [upravil dne 7/7/11 18:42 tommas11] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.