Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

predohrev vody

Recommended Posts

Guest frenky64253
Odesláno

zdravim pejotaci , mohli by ste mi niekdo pomoct najst tie predohrevy vody koli zime ? kde vlastne sa na motore alebo hlave nachadzaju ? podla DIAG. by som mal mat 2 ale ako hladam tak hladam - nemozem ich najst. pomohlo by aj foto..p.s. je to jedina chybova hlaska ktoru mi vyhadzuje a raad by som si to dal do poriadku....

vdaka tomu kdo nieco posle alebo piisne .

Odesláno

Výměník máš vzadu nahoře podél motoru za ventil deklem.Je to válec,kterým prochází výfukové plyny od EGR ventilu zpět do sání motoru a \"studená\" voda z topení v autě.Tím se rychleji ohřívá motor.Pravděpodobně bude ucpán karbonem hlavně v ohybu u příruby sání.Chce to samozřejmě rozebrat a vyčistit.A dej si pozor,aby ti nějaký bordel nespadl do sání a nenadělal paseku v motoru.

A když to budeš mít venku a vyčištěné,popřemýšlej,zda ho rovnou na obou stranách nezaslepíš (zaslepení EGR ventilu).Už zde o tom bylo také dost napsáno a polemizováno.Osobně to mám na stejném motoru zaslepeno.Je pravda,že se maličko pomaleji ohřívá,ale spadla mi spotřeba a motor lépe táhne od spodu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...