Guest frenky64253 Odesláno 3. červenec 2011 Odesláno 3. červenec 2011 zdravim pejotaci , mohli by ste mi niekdo pomoct najst tie predohrevy vody koli zime ? kde vlastne sa na motore alebo hlave nachadzaju ? podla DIAG. by som mal mat 2 ale ako hladam tak hladam - nemozem ich najst. pomohlo by aj foto..p.s. je to jedina chybova hlaska ktoru mi vyhadzuje a raad by som si to dal do poriadku.... vdaka tomu kdo nieco posle alebo piisne . Citovat
mirdaa Odesláno 6. červenec 2011 Odesláno 6. červenec 2011 Výměník máš vzadu nahoře podél motoru za ventil deklem.Je to válec,kterým prochází výfukové plyny od EGR ventilu zpět do sání motoru a \"studená\" voda z topení v autě.Tím se rychleji ohřívá motor.Pravděpodobně bude ucpán karbonem hlavně v ohybu u příruby sání.Chce to samozřejmě rozebrat a vyčistit.A dej si pozor,aby ti nějaký bordel nespadl do sání a nenadělal paseku v motoru. A když to budeš mít venku a vyčištěné,popřemýšlej,zda ho rovnou na obou stranách nezaslepíš (zaslepení EGR ventilu).Už zde o tom bylo také dost napsáno a polemizováno.Osobně to mám na stejném motoru zaslepeno.Je pravda,že se maličko pomaleji ohřívá,ale spadla mi spotřeba a motor lépe táhne od spodu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.