Medvěd Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Platím kartou klidně i 12,--Kč, pokud to obchodník umožňuje. Já bych tedy 12,- Kč kartou neplatil - přijde mi, že to opravdu zdržuje víc, než vytažení dvou mincí z kapsy. Ale zase na druhou stranu klidně zaplatím nákup s cenou přes 100,- Kč kartou a věřím, že konkrétně pumpaři jsou z existence karet přímo nadšení. Andy - píšeš, že v kase do 10 000,- Kč v hotovosti, zbytek je problém obchodníka? Já dnes tankoval do Piškota naftu za 2300,- Kč, tzn. čtyři taková auta a pokladní by měla s tržbou prchat k trezoru? A co po tankování kamionu - to by do trezoru běhala po každém řidiči? Sorry, ale to si radši počkám pár vteřin, než se částka elektronicky odepíše, než ob auto čekat, až se uloží prašule v trezoru. Svádět krádeže na sociálně slabé je možná dojemná pohádka, ale dojme jen někoho. Kradlo se i za socíku, kdy sociálně slabí neexistovali (taky pohádka), krade se dneska a krást se bude i kdyby každej spal v pozlacený posteli - pokud je tu ale jakákoli možnost čorkařům ztrpčit život jsem všema deseti pro a karty jsou jednou z prokazatelných variant, jak toho dosáhnout. Citovat
Kurt Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Já dnes tankoval do Piškota naftu za 2300,- Kč, tzn. čtyři taková auta a pokladní by měla s tržbou prchat k trezoru? A co po tankování kamionu - to by do trezoru běhala po každém řidiči? No ono se na benzinkách často opravdu nikam neběhá, hotovost se \"odhazuje\" - všimni si podlouhlé díry ve zdi za obsluhou, vede do místnosti s trezorem, prachy se tam hodí a dopadnou do trezoru, vyndat nejdou a zeď nezbouráš.... Citovat
Medvěd Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 Hmm - nová informace, o které jsem nevěděl. Citovat
jozefsv Odesláno 7. červenec 2011 Odesláno 7. červenec 2011 medved - neviem co myslis smer vychod ale v de a at sa normal za wc plati s hotovostou to funguje podobne aj hypermarketoch,vyzera to ako vzduchotechnika Citovat
Andy22 Odesláno 8. červenec 2011 Odesláno 8. červenec 2011 Platím kartou klidně i 12,--Kč, pokud to obchodník umožňuje. Já bych tedy 12,- Kč kartou neplatil - přijde mi, že to opravdu zdržuje víc, než vytažení dvou mincí z kapsy. Ale zase na druhou stranu klidně zaplatím nákup s cenou přes 100,- Kč kartou a věřím, že konkrétně pumpaři jsou z existence karet přímo nadšení. Andy - píšeš, že v kase do 10 000,- Kč v hotovosti, zbytek je problém obchodníka? Já dnes tankoval do Piškota naftu za 2300,- Kč, tzn. čtyři taková auta a pokladní by měla s tržbou prchat k trezoru? A co po tankování kamionu - to by do trezoru běhala po každém řidiči? Sorry, ale to si radši počkám pár vteřin, než se částka elektronicky odepíše, než ob auto čekat, až se uloží prašule v trezoru. Svádět krádeže na sociálně slabé je možná dojemná pohádka, ale dojme jen někoho. Kradlo se i za socíku, kdy sociálně slabí neexistovali (taky pohádka), krade se dneska a krást se bude i kdyby každej spal v pozlacený posteli - pokud je tu ale jakákoli možnost čorkařům ztrpčit život jsem všema deseti pro a karty jsou jednou z prokazatelných variant, jak toho dosáhnout. Tak pokud by platil za použití karty majitel a ne obchodník, nečekalo by se u toho i dýl jak půl minuty, tak proč ne. Ale pokud je to přes telefonní linky, tak to většinou trvá i dýl jak 30 vteřin, polplatek je i 3 % proto dálníční známka na kartu je pro obchodníka prodělečná a pak sou tu ti sociálně slabší, co platí kartou a nemají tam peníze. To bych vás chtěl pak vidět, jak máte rádi platební karty. To může napsat jen pohodlnej skrblík, co za platbu kartou má v bance ještě výhody! Citovat
Medvěd Odesláno 8. červenec 2011 Odesláno 8. červenec 2011 Andy - možná mám jen špatnej pocit, ale nejsi náhodou ten obchodník, který svým zákazníkům platby kartou umožňuje? Pokud Ti to tak vadí, tak terminál vrať a kasíruj vše keš - bude to Tvá svobodná volba (stejně jako bude volbou zákazníka, zda bude nakupovat u tebe nebo u někoho, kdo nelpí na přehrabování se v barevných papírcích, ale umožní mu zaplatit zboží kartou) a uvidíme, jak dlouho budeš ještě fungovat. Citovat
Kurt Odesláno 8. červenec 2011 Odesláno 8. červenec 2011 Andy22: brečíš hezky, ale na špatném hrobě. Jestli si ten čerpadlář nedokáže spočítat, co se mu vyplatí, tak ať se raději nechá zaměstnat. Karty ho sice stojí nějaké to procento (jaké, to záleží na smlouvě mezi bankou a jím) ale zase přinášejí vyšší obrat (a to jako fakt) a méně starostí s manipulací s hotovostí. Samozřejmě se ani mně nelíbí, že poplatky jsou za použití karty v procentech a ne fixní, nicméně s tím tady na foru asi moc neuděláme. Citovat
Andy22 Odesláno 8. červenec 2011 Odesláno 8. červenec 2011 Já nebrečím, mě je to jedno, já jsem jen zaměstnanec, já to nějak vydržím Ale vidím jak to chodí. A když je vám jedno, že obchodník platí něco za vás, tak se nedivte, že se zdražuje. Je jasný, že když se dá poplatek za platbu kartou nebo když se zruší terminál úplně, tak to lidi odradí. Proti kartám nejsem, je to věc lidí, jestli chtějí být monitorováni, kde a co nakupují. Já jsem zažil výplatu do sáčku a asi i většina z vás, takže tohle preferuji - hotovost. A je to i takový dobrý pocit, když můžu nechat dýžko a nebo ho třeba i dostat . Na kartu se mi to ještě nestalo, že by mi někdo řekl, dej tam o něco víc. Dokonce i Peugeota jsem cáloval v hotovosti a to už je nějakejch peněz, ale je jasný, že se v téhle době bez karet neobejdeme, takže dost bylo dohadů, jdu si založit účet Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.