Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Již nějakou dobu pokukuji po novém autě a moc by se líbila 407 ale problém je v tom že po novém voze požaduji tažné s min. 1800kg na kouli. Koukal jsem do příručky a tam je napsáno pro 2.0a výše 1600kg s tím že může být o 300kg navýšena, ale hmotnost vozu musí být zase o tuto váhu snížena. Jak je to pak v TP? je tam s tím počítáno nebo ne a pak je to pase a koupim 607.

Odesláno

bohužel tak to je. Je to i typovém listě že se zapíše nižší z vah bud na tažném nebo na autě. Ale proč je v příručce 1600kg A pak dalších 300kg když se uberou z váhy auto když to není v tp:myslim

Odesláno

on sice ma povolenych 1900 .. ale maximalna hmotnost jazdnej supravy je 3680 .. cize presne tak ako v prirucke .. 1600 tazne, +300, ak tych 300 odratas z auta ... cize ked mas max celkovu hmotnost 2080 ako ma v technicaku, tak potom moze byt tazne len 1600 ..

Odesláno

pak tomu uplně nerozumím že některé mají 1600 a některé 1900. Stejně nikdy nejezdim s plně naloženým autem a platem takže celkovou hmotnost soupravy nepřekročím jen pak potřebuji aby bylo v tp tech 1900kg na kouli. Asi nezbyde nic jiného než hledat mezi 407dmičkami tu s velkou koulí.Importer asi už dodatečně nedokáže přepsat hodnoty v tp na větší že ne.

Odesláno

ja som mal v nemeckom TP zapisanu hmotnost auta rozsahom od do;-) cca 1550 - 1650 zakladnu, peugeotu sa asi nechcelo ku kazdej vybave davat presnu hmotnost... sloavaci sa nesrali a zobrali tu nizsiu do papierov...

Odesláno

Podľa najnovšej vyhlášky o prípojných vozidlách je to takto:

Ak neprekročíš maximálnu hmotnosť súpravy, tak môžeš ťahať aj vozík o celkovej hmotnosti 3500 kg.

napr. auto má celkovú hmotnosť súpravy 3680 kg, celková hmotnosť auta 2080 kg + vozík 1900 kg. (prenos hmotnosti 300 kg) Ale papierová celková hmotnosť vozíka môže byť aj 2500 kg.

prípad 1: auto mám naložených na 2080 kg + pohotovostná hmotnosť vozíka je napr. 500 kg, tak naložiť na vozík môžem 1100 kg = 3680 kg.

prípad 2: auto mám naložených na 1880 kg + pohotovostná hmotnosť vozíka je napr. 500 kg, tak naložiť na vozík môžem 1300 kg = 3680 kg.

Toto sa používa pri vozidlách M1, lebo sa nepočíta s tým, že auto bude zaťažované na maximálnu hmotnosť.

Tak ak máš vozík o hmotnosti 500 kg a auto má 1000 kg, tak ťa nemusí trápiť, či máš v TP zapísané 1900 alebo 1600 kg. Ak by ťa vážili a ty si neprekročil celkovú hmotnosť súpravy a celkovú hmotnosť prípojného vozidla v okamihu váženia, tak ti pokutu nemôžu dať.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...