Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec lidi, rozšířil jsem v prosinci rodinu (holka), tak plánuju něco místo své 106. V úvahu připadá 306 kombi, či 406. U 406 radši diesel, benzín asi dost papá , ale připadá mi že ty motory HDI mají na můj vkus moc elektroniky. A co jsem četl v diskuzi o filtru pevných částic...

Tudíž se ptám: dávají se tyhle filtry taky do 306 HDI?Jak se dá koupit auto bez těchto blbostí? A do jakého roku? O 306 uvažuju i o benzínu.

A podle tech. parametrů na těchto stránkách má 306 1.4 hatchback větší spotřebu než 306 Break 1.4 - není to překlep? Máte někdo 306 Break 1.4, 1.6, nebo TD? Za kolik jezdíte? A 406 1.8 benzin? A jak je to s těmi HDI a opravami? Potřebuju něco s nízkými náklady na opravy. Na to prej jsou nejlepší staré TD motory. :-)

Odesláno

1.8 16V ve 306ce a ve 406 jsou ty same motory ;) Oznaceni XU7JP...

ta 1.8ka mi ve 406 bere cca 8 -10.5 l LPG podle stylu jizdy, dlouhodoby prumer 9.4l

Odesláno

Podle mých zkušeností jsou ty staré TD hlavně držáky, na rozdíl od těch Hdi. A u Hdi je to hlavně dost drahý pak na opravy. Záleží kolik najezdíš. S mou 406 TD jezdim tak za 1,5kč/km, zhruba 6-7 litrů/100 převážně mimo město a sám. Má najeto kolem 200 000 a pořád šlape perfektně. Měnim jen olej a pneumatiky. ;):D

Gratuluju k dcerce! :papa

Odesláno

Fakt se musim pridat na stranu Benzinaku - Nechapu jak muze vubec nekdo chtit v dnesni dobe diesla :;)

dvoulitr je dobra volba, ale myslim, ze 1,8 16V je kompromis, ktery jeste ujde /pokud nechces 406 - combi - tam by to spise chtelo ten dvoulitr :))

Odesláno

Ze vseho nejdriv gratuluji k holcicce !!!;)

A k autum - drive jsem jezdil take na ropu (309GRD) a byl jsem maximalne spokojen. Ale pri vymene auta jsem si to spocital - nakup, udrzba, stoupajici cena nafty, povinne ruceni,... versus ujete kilometry a rozhodl se pro benzin (vlastne LPG, ale to byla jen pridana hodnota).

Nejvic zalezi na poctu ujetych kilometru a taky trochu na zdroji nafty (kdo ma kamionovou dopravu, tak si pravdepodobne koupi ropaka).

:papa:papa:papa

Odesláno

Jasně. 306ka Break je ta nejlepší volba. Jak píše Hnipak, auto jezdí perfektně, motor se dá výborně vytáčet při minimálním nárůstu spotřeby a průměrná spotřeba je na takhle velký auto skvělá. 306kám zdar! Mám najeto 165 tis a zatím do toho liju jen benzín a olej.

Kurňa, teď jsem si spočítal, že už přes motor proteklo skoro 10 tun benzínu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...