Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko :)

29. nebo 30. července chci s kamarády vyrazit k moři do chorvatska.

Pomaličku začínám být nervózní. Jak už z cesty, tak i z auta.

Nechávám to dávat pomaličku do kupy, od podvozku, výměny oleje, řemene, silentbloků, po rozchození klimy a dalších pikačovin. Tak doufám, že to všechno bude v pořádku :roll ...

Chci se vás, co už máte nějaké ty cesty autem k moři za sebou zeptat,

na co si mám dát pozor ohledně auta, co si vzít s sebou na cestu do auta ( od nářadí po pletací jehlice na pletení ) ?

Prohledával jsem pár webů a našel jsem jen minimum dobrých rad.

VIZ: http://levnedochorvatska.cz/cesta-do-chorvatska/#vzdalenosti-z-ceska-do-chorvatska

http://www.novalja.cz/chorvatsko/informace/informace-pro-motoristy/#ID163

Díky moc :)

PetrCoupe

[upravil dne 28/6/11 13:30 PetrCoupe]

Odesláno

Určite by som sa nejako extrémne nestresoval ... Pokiaľ máš auto inak OK, že jazdí bez problémov, tak choď :) Neviem ako daleko to máš, já som to mal naposledy dokopy zo všetkym, tam aj spet, aj tam co som jazdil na 2100 km cca ...

Ked si vzems 2100 km, s autom som najazdil, s tymto konkretne nejakych 30 tis. KM, a vzivote mne nenechalo stat, i kdyz se porucha objevila, auto zase jelo dal ... :)

Odesláno

To je docela prča, já z toho vždycky taky mám vítr a ve skutečnosti pravidelně dávám každou chvilku cca 900 km otočku do PL. Tam mi to nepříjde dlouhá cesta :D. Naposledy jsem s sebou vzal: gola sadu, drážkovenej řemen, malou nabíječku, knoty na pneu, litrovku oleje, pár SK pásek, kousek kabelu + drobné nářadí, které mám standardně v autě. Před cestou jsem zkotroloval vejfuk, dofouknul pneu, doplnil klimačku a jelo se.

Odesláno

taky z toho mam vítr pokaždý když mam jet někam na dovču dál autem, ale pak si hned uvědomim, že 2500 km najedu tak za měsíc a kousek a nic si z toho nedělam. Prostě tak nějak víš co s autem máš a pokud se má něco vysypat, tak na to stejně nepřídeš.

A co sebou? Nějaký malý nářadí asi jo, ale co dnes zmůžeš? Spíš asi zásobu peněz kdyby něco...

Odesláno

Podívej se sem:

http://www.chorvatsko.cz/moto/index.html :super

Já jsem to absolvoval třikrát P406 (2x po staré cestě a 1x po dálnici) a bez problémů pod Makarskou. (celkem cca 2600km až 3200km a to dle výletů)

a pak zde na pokec do sekce \"cestování\" (nebo ještě dej hledání \"Chorvatsko\") :myslim

(už to sem přesunuli)

[upravil dne 28/6/11 19:38 Pinďa]

Odesláno

ja nevozim zadny naradi, jezdim preci Peugeotem, a to myslim bez prdele, do chorvatska jsem jel jen s heverem a zarovkama......

Odesláno

Pokud se nic nestane, tak letos razím 8.8. taky do Chorvatska na Makarskou. Chci tentokrát vyjet už hned po denní (mám celý víkend) navečer, abych tam ráno byl. Jedu na Hatě - Vídeň =vyhnu se ,,drahé\" slovinské dálnici a to po přejezdu hraničního mostu zahnu doleva a silnicemi okresního typu jedu (je to asi o 25minut delší než po dálnici), až najedu na chorvatskou dálnici (mýtné = doporučuji platit vše kartou = rychlejší=levnější=lepší kurz) a jedu přes 400 km na Makarskou. Jen musím vyřešit tempomat, jelikož mi nejde snižit rychlost a ještě rozvody a samozřejmě, zkontroluji výfuk, protože minulý rok jsem jej propálil=byl zrezlí zevnitř!!! A taky dofouknu o dvě desetinky pneu, než minule. Jinak první tankování je v Č.Budějovicích = Slovinsko benzinová stanice Petrol. Pak až v Chorvatsku INA. Mají tam benzin 98 oktanový. Jinak dálnice je nádherná! Vloni jsem byl poprvé v životě u moře a cesta 406 byla úžasná. Jinak kluk stáhl do notebooku plán cesty, takže jse to měl jako navigaci. A schodou okolností, jsem taky končil v práci po třech denních a po příjezdu na místo, jsem vylezl a po všech administrativních úkonech a vybalení, jsne se šli vykoupat !!! Jinak jsem to jel v klidu za necelých asi dvanást hodin. Samozřejmě, že by se to dalo jet i rychleji, ale není důvod. V práci si někdy zajezdí rychle dost (i když jsou to jen 1.6:D).

Možná, že potkám některého člena P-C:D:papa

Odesláno

Já plánuju jet někam okolo Makarské. Od března jsem najel cca 16500 km, jediný co tam opravdu zlobí je ventil co tlačí naftu při startech, tak mi to startuje o 2-3 otáčky déle. Ale to ještě vyměním.

A máte pravdu, mám z toho bobky, ale když si uvědomím že ty KM mám u nás najetý za chvíli, tak to až tak hrozný nebude.

Děkuju vám za rady :) .

A ještě malej dotaz :mad: :mad: :mad: , myslíte, že to můžu risknout přes rakousko s těma mýma zadníma světlama? A ještě xenony.

Pojedu přes noc, tak by ten zadek nemuseli tak hrotit, ne ? :mad::mad:

Odesláno

Myslím že starosti o auto jsou zbytečné. Stejně to neovlivníš jestli spojka odejde v180 000 nebo 220 000 poznáš to!!Takže jak uvedl Lubk0 pokud je kočár trochu v cajku není se čeho bát.Když si vspomenu čím sme jezdili do Frankfurtu v 90 letech tak dnešní auta to musý zvládnout 2x

Odesláno
taky jedu 9.7 do chorvatska pod Zadar ale moje auto je psané na otce (ten nejede) mám shánět plnou moc že mi auto pujčuje?? jedu přes Slovensko a Maďarsko..

Musíš mít nějaký papír. Něco jako plnou moc.

Odesláno

V chorvatsku jsem byl s 309kou i s 405kou a nebyl zadnej problem, teda krome toho, ze do nas v nemecku trochu stouchnul kamion (promacknuty dvere kufru u breaka), ale i tak 405ka cestu zvladla dobre. Kdyz jsem tam byl naposledy, 405ka byla 17 let stara, a to jsme jeli i pres prusmyky v alpach, aby byla cesta zajmavejsi.

Odesláno
taky jedu 9.7 do chorvatska pod Zadar ale moje auto je psané na otce (ten nejede) mám shánět plnou moc že mi auto pujčuje?? jedu přes Slovensko a Maďarsko..

musíš mat plnu moc a to overenú notárom a myslím že aj preloženú

šťastnú cestu

[upravil dne 24/7/11 od gedu]

Odesláno

Už roky používáme takové prohlášení, s ověřeným podpisem. Asi to není úplně gramaticky správně, ale zatím to ještě nikdo nekontroloval a nikdo nic nevytýkal:

... HLAVIČKA FIRMY....

Praha 31.7.2008

PERMIT

Hereby we do permit to use a motor vehicle (car).

Type: PEUGEOT 406 KOMBI

No.: CZ 3M6 3922

Prod. No. of body: VF38ERHSF81441234

Name: Mr. Franta Vopršálek

Date of birth: 17.9.1976

For a journey from Czech republic (Praha) to Europe for a tourist purpose in a term 1.1.2008 - 31.12.2008.

Director of a company ABCDEF

Ing. Honza Mrkývka

Odesláno
našel jsem toto http://www.uamk.cz/pdf/personal.pdf stačí mi to ověřit na obecním úřadě??

Co jsem tak četl tak notářsky ověřené to musí být pouze u firemního (služebního) auta. U osobního vozu psaného na někoho z rodiny či kamaráda by mělo stačit něco jako čestně prohlášení.

Edit: v pondělí taky vyrážíme do Chorvatska

[upravil dne 29/6/11 10:27 tomm176]

Odesláno

Ještě mám na vás jeden dotaz.

Četl jsem, že letos mají na chorvatských hranicích mlaďochům šacovat auta, zda nevezou marijánku ( což u mě nehrozí ).

Já plánuju vzít nějaké pivka, ale nevím kolik toho můžu vzít, aby to nezůstalo na hranicích.

Víte to množství někdo?

Díky

Jsem z toho TRIPU nervózní jak panna. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...