Xantik Odesláno 22. únor 2005 Odesláno 22. únor 2005 Jakou nádrž má toto vozítko? Já do toho natankoval 45 litrů nafty a něco tam určitě ještě bylo. Má to někdo přesně změřený? Citovat
Xantik Odesláno 22. únor 2005 Autor Odesláno 22. únor 2005 Na 100% má 50 litrů? Když mi začalo trvale svítit hladové oko, tak jsem tam narval něco málo přes 45 litrů. To znamená, že bych ještě skoro stovečku ujel. Takže když ji vyštavím úplně do prázdna, tak tam naleju tak kolem 52l (nádrž + roura k ní). Je to tak? Citovat
oddie Odesláno 22. únor 2005 Odesláno 22. únor 2005 50 litrů je jakýsi normovaný objem. Nádrž není odměrka, aby její objem šel změřit přesně. Stačí si uvědomit, jak ta nádrž vypadá, a z čeho je, aby člověk pochopil, že taky může docela slušně \"pracovat\", tedy se objem může dost měnit, zvláš? díky teplotní roztažnosti. Pokud jde o jízdu na \"hladové oko\" - ano, diesely většinou na to oko najedou ještě přes 100km. Je to ovšem dost zrádné - sací koš je sice v nejnižším bodě, a kolem je ohrádka, může se vám ale přesto stát, že při nevhodném sklonu vám ta nafta odsud vyšplouchá, i když tam ještě nějaká bude. Takže obecně, moc nedoporučuju pokoušet dojezd mně se to stalo dvakrát, že mi došla nafta, a od té doby se na mě polovička mračí, když blikne oko... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.