Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolísání otáček motoru a diagnostika lambda sondy

Recommended Posts

Odesláno

U 106 1.0i, r.v. 1997, motor CDZ jde motor nepravidelně. Otáčky kolísají. Zvuk je o něco hlubší. Při zapojení na diagnostiku Honzou406, tak se u lambda sondy ukazovaly tyto hodnoty 0100-0850 mV. Otáčky motoru občas zakolísali. Vše jsme proměřili, vyzkoušeli, ale na nic se nepřišlo. Svíčky se dali nové. Čím by to bylo?? Jinak jsme zkoušely povolit lambda sondu, ale neslo to.

Odesláno

Mě teda taky kolísají, když nastartuju i když je ohřátý, svíčky i lambdu mám nové. Mírně, ale je to slyšet, ale řekl bych, že to je daň toho, že to je SPI. Jinak mně lambda taky nešla povolit a brzdovka pomohla.

Odesláno
U 106 1.0i, r.v. 1997, motor CDZ jde motor nepravidelně. Otáčky kolísají. Zvuk je o něco hlubší.

Mě trápí trošku podobnej problém, ale stím, že mi to po nastartování i občas chcípne - jenom když je studenej motor - nepravidelný chod a postupně padají otáčky až se to úplně udusí, nekdy se chytne.

Když sem dal novej výfuk (měl sem ho děravej už tak moc, že sem ho vyměnil) trubku od katu po koncák a koncák - týden auto spokojeně brumlalo, drželo hezky otáčky, nechcípalo a i táhlo hned za studena. Mám totiž i trhané rozjezdy, pokud nenechám motor chvilku běžet). Takže třeba touhle cestou kouknout na výfuk. Řešil sem to tu

Jo a na povolovaní zarezlech spojů je dobrá cocacola.... povolil sem tak i brzdové hadičky. ;)

Jinak mám nové kabely ke svíčkám, svíčky, teplotní čidlo pro RJ a lambdu sem taky zkoušel druhou a nic. Jediná změna nastala když sem odpojil baterku- jestli se mi prostě nově nastavuje krokáč a proto to pak chviku jede?

Jo a není tu někdo z Brna kdo by mi napíchl moji 106 na diag?

[upravil dne 16.6.2011 07:10 JimBeem]

Odesláno
problem s kolisanim je a ako hore piše vyfuk je navine, mam vadny ten kružok pred katom je na šrot a presne mi to začalo robit

Tak aspoň někomu to pomohlo :super Já už sem konečně dneska vyměnil taky ten kroužek před katem, puvodní byl v celku, ale prevence, je prevence :) Koukl sem pod krycí plech katu jestli není díra a je ok, Tak uvidím co zítra ráno bude se startováním.

Neví nekdo co je to za relátko pod ŘJ? Když sem dneska přijel, mělo auto dost nízkej volnoběh, skoro jako na 3 válce, nebo jako kdyby měl špatný předstih a v momentě kdy v něm cvaklo, tak si přidal otáčky a brumlal spokojeně.

Odesláno
:xvul Chci se zeptat, jak povoluje te lambda sondu?? Má te na to nějaký ,,fígl\" ??? Zkouším všechno možné a ani se nehne. Prostříkávám vším možných. Autogen nemám.
Odesláno

Ja jsem ji vyndaval taky slozite... ale mel jsem dobry pristup, protoze jsem na qute nemel chladic, naraznik a nic dalsiho co mi prekazelo... a pomohl jenom opravdu dlouhy klic a lehce poklepavat na ten klic kladivkem... pak to povolilo...

Odesláno

Tak asi nezbude zkusit odmontovat celej ten svod to koleno a udělat to s pořádným přístupem venku. Teplem bych to asi nezkoušel - materaiál se roztahuje, tak tu pujde ještě hůř, nebo se pletu?

Zkusil bych dvěma kladívkama proti sobě po obvodu toho závitu jemně poťukávat (ve stejnou chvili), aby se to uvolnilo, ne moc, aby to neruplo.

Odesláno

Tak se nám dneska podařilo s Honzou406 povolit u 106 lambda sondu. Vše se proměřilo + vyčistilo a dalo zpět a znovu se zapnula diagnostika. S tím to výsledkem: teplota motoru (vody): 85st.Celsia, otáčky motoru 850 ot./min. a lambda sonda dávala tyto hodnoty: 0010mV, 0300mV, 0115mV, 0170mV. Při otáčkách motoru 2250 ot./min. lambda sonda dávala tyto hodnoty: 0715mV, 0400mV, 0280mV. Hodnoty lambda sondy byli kolísající viz napsané hodnoty. Takže jsme tam, kde jsme byli. Zkusím sehnat jinou lambda sondu a zjistit, zdali bude závada v ní.

Dále se chci zeptat, co znamená na diagnostice v tabulce : RCO elvent. nad.: 0,3% . Ale většinou to udávalo nulovou hodnotu. Zde je diagnostika při krátce zahřátem a vypnutém motoru:

post-7387-14109617924868_thumb.jpg

[upravil dne 22/6/11 21:02 OK406]

Odesláno

Na povolení lambda sondy, použil Honza406 upravení očkový klíč číslo 22, jelikož skrze očko nešel protáhnout konektor lambda sondy:

post-7387-14109617925904_thumb.jpg

Odesláno

No pokud se neprojevilo odpojení lambda sondy na chod, tak to asi nebude ta věc co to spůsobuje. Klidně mě ukamenujte.

Další věc co kecá do chodu spalování sou kabely, svíčky, cívka. Tak skusit proměřit ty kabely ohmicky.

A dělá to i zastudena i za tepla?

Ještě mě napadá někde přisávanej vzduch, když to má teda hlubší zvuk.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...