Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Guest Džůny
Odesláno

Já to samé. Největší ztrátu výkonu a dušení cítím při přeřazení na dvojku, to se mu nechce vůbec.

Po výměně převodovky mrknu na MAP senzor.

Odesláno

ono este takto ked rano nastartujem studeny motor hlavne ked je chladnejsie podotykam chyti pekne tak po cca 2sekundach zacnu klesat otacky motoru a sa zadusi robi to dost casto, ked sa to snazim podrzat plynom tak sa do dusi ale ked to dvakrat jemne preturujem a nezdochne tak uz drzi ,na ukrajinsky benzin to robilo viac(byvam blizko hranic)obecne ten benzin je menej kvalitnejsi moj dojem z toho je ze je nieco ucpane ,zadrbane od karbonu ale to si len myslim alebo zadrbane vstreky zaroven by som sa chcel opytat chcel by som precistit skrtiacu klapku je tam dost bordelu je tam gumene tesnenie ci papierove ked ju dam dole budem potrebovat nove tesnenie?

[upravil dne 22/8/11 21:02 od krtek 2]

Guest Džůny
Odesláno

Pokud vím tak těsnění není žádné, alespoň já žádné nemám, stačí sundat airbox i s hadicema a krásně na ni uvidíš, dolů ji nedávej, je to zbytečné.

Odesláno

Já to mám podobné.. Podle toho co tu dlouhodobě sleduju je to v zásadě téměř u každé 1,8 16V stejné.. Auto jezdí v pohodě..Kombinovaná spotřeba kolem 8 litrů když to nehoním.. není co bych řešil..Navíc, jestli se nepletu, ty otáčky by měly padnou z vyšších o něco rychleji někam k 2 - 2500 a pak klesat pomaleji.. údajně kvůli přeřazování aby byl motor mírně v otáčkách protože pak plynuleji naváže na další rychlost....sem někde čet...A ten rozjezd.. Když mám na spech je mi to schopno i zdechnout.. Nechám 15 vteřinek, pak ťuknu do plynu a teprv rozjíždím jo od spoda to jde stuha,, ale co chceš po 15 let starém motoru s bídným výkonem a krouťákem kterej vleče hodně přes tunu..

Odesláno

hm sedel som aj v starsich a lenivejsich ale toto neni ok pri rozbehu, mam franta aj odvazeneho na digitalnej vahe pre nakladaky v robote a bezomna ma 1260kg s prazdnou nadrzou neni az taka tazka krava aby mi toto robil

Guest Džůny
Odesláno

Holt tam bude nějaká zrada. Jak to dopadlo s tou klapkou?

Já jsem kromě toho škubání s motorem spokojený, neutekla mi za rok provozu ani kapka oleje a jezdím i za 6.2-6.7/100, nějak nechápu, kde všichni berou tu spotřebu od osmi výše. :myslim

Guest Džůny
Odesláno

Jezdím každý den trasu 35 km tam a 35 km zpátky po okreskách.

Taková krásná čísla dostávám až po výměně vzduchového filtru, svíček (za FR7DC+) a palivového filtru (FILTRON), předtím to taky bylo kolem osmi.

Ale je fakt, že mám dost lehkou nohu. Zrovna teď jsem tankoval, na předešlých 55 litrů jsem najel 850 km, což dává spotřebu cca 6.47/100. :papa

...a Čakom potvrdí, že mi neutekla ani kapka oleje, ještě pořád vozím (už rok v kuse) jeho 1.5l oleje v petce v kufru. :D

[upravil dne 25/8/11 21:47 od Džůny]

Odesláno

Na to bych se dostal taky .. Ale jezdím brno město + sem tam výlet mimo teď furt s klimou a 8,4 mi určitě nepřijde kombinovaná nijak špatná

Odesláno

ku klapke som sa zatim nedostal snad o vikendu,mne tiez mizne olej mal som omastenu vanu pretesnil som ju ale to asi tecie cez gufera kluky ,nalial som novy olej tak uvidime odsledujem to

Guest Džůny
Odesláno

Doyle: Pravda, Brno město jsem taky jezdil kolem těch osmi. Podzim / zima minulý rok a neustále v kolonách kvůli těm rozkopaným cestám. :bojim

Odesláno

chalani je vela moznosti preco vam to robi očom pišete z mojej skusenosti to bola špinava škrtiaca klapka stači vyčistit ,potom na dalsom aute mi to robila zapalovacia rampa k sviečkam ,a ked pomaly klesaju otacky tak to je váha vzduchu bud vyčistit alebo vymenit za novu to je zmojej skusenosti :) tak snad vam v niečom pomožem

Guest Džůny
Odesláno

Díky za snahu. :) Tohle už jsme probrali. Klapka je čistá, zkoušel jsem i jinou rampu a váhu vzduchu pokud vím 1.8 16V nemá. :papa Tam je jen MAP senzor a ten je na řadě teď. :D

Odesláno

ten map senzor mozes i pomerat ale potrebujes k tomu vyvevu a multimeter ma to davat hodnoty od 1v po 5 v signal ,pre predstavu

[upravil dne 28/8/11 11:54 od krtek 2]

Odesláno

Bohužel nemám vývěvu ani multimetr a nevím o nikom známém v okolí kdo by mohl mít. :myslim Budu to řešit až po výměně převodovky, pořád tak trochu doufám, že to škube kvůli tomu že je špatná.

• O 2 týdny později...
Odesláno

mám úplně stejný problém se škubáním po přidání plynu i pomalu padající otáčky motoru.... ale určitě to není převodovka to by si mohl taky měnit poloosy ... to je ale jiné-mechanické škubání

• O 3 týdny později...
Odesláno

... zatim nijak, byl sem v peugeotu na diagnostice jenže motor byl zahřátý tak to nic neukázalo... teď čekám na známého který mi to udělá doma se studeným motorem... tak uvidíme

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Po výměně převodovky se to o trochu zlepšilo, ale nezmizelo. Teď se bude měnit zelené čidlo, takže pak dám report...

Odesláno

.... tak diagnostika za studena se pořád ještě nekonala, mezitím sem měnil zelené i modré čidla teploty, čidlo škrtící klapky, lambda sondu, svíčky, všechny filtry, palivové čerpalo (po výměně o 5% lepší) ale jinak pořád prd :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...