Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak mi nedalo a premyslal som... ci blbo alebo dobre ukaze dalsia diskusia.

Nakolko mam v aute webasto, velmi mi chyba moznost ho spustit dialkovo. Nakolko mam spinacie casove hodiny pre webasto, cela zalezitost je o to jednoduchsia. Casovo spinat webasto nema zmysel nakolko rano stavam tak ako sa mi chce a lepsie je ho spustit pol hodinu pred odchodom a tym je zarucena uzitocnost predohrevu celeho systemu ako i rozmrazenia vozidla.

Takze o co mi islo? nechcel som mat na kluci od auta dalsie dialkove ovladanie pre webasto. dana vec sa vyriesi tak, ze po rozobrati spinacich hodin pre webasto som vyviedol z kontaktov plosneho spoja tie kontakty ktore po zopnuti spustia webasto. Je to ten symbol plamienok. tieto kontakty po spojeni spustia webasto na potrebnu dobu co uz riadi elektronika samotnaho webasta. Takze pripojene na rele s minimalnou spotrebou.

Otazka znie ako toto rele spustit orig. dialkovym ovladacom od vozidla? Ako myslienka mi prisla zadne okno kufra. Otvarat sklo na kufri mi pride ako uplna zbytocnost a to z dovodu ze jednak toto okno skoro vobec neotvaram/nepouzivam a toboz nie dialkovym ovladacom, nejako mi unika pointa...(zmysel by som videl v elektrickom otvarani kufra (to mi fakt chyba)). Takze toto by som ozelel a impulz ktory ide do zamku okna kufra by som dotiahol na rele ktore bude spinat kontakty webasta. v idelanom pripade tam dam prepinaci prepinac, ktory bude prepinat spojenie bud na rele webasta alebo na zamok okna patich dveri.

Co vy na to ? aky mate nazor na ucelne vyuzitie stredneho tlacitka na DO orig ovladaca ? samozrejme vyuzitie aj na iny ucel.

[upravil dne 12/11/11 14:39 od Marcel00]

Odesláno

Otváranie zadného okna je dosť zbytočná vec, takže na webasto to schvaľujem.

Otázne je však to, ako to urobiť ? Resp. urobiť sa to dá, ale v domácich podmienkach asi ťažko. Ideálne by bolo na webasto pripojiť diaľkový spínač a stredové tlačidlo preprogramovať na danú frekvenciu a prípadne dáke \"heslo\", aby ti to nemohol spustiť niekto iný. Každopádne podávaj informácia ako pokračuješ, veľmi ma to zaujíma. :papa

Odesláno

Ak ti na spustenie kurenia staci len impulz tak je to dobra myslienka. Ale skor si myslim ze cas kurenia cize zapnutie a vypnutie riadia tie hodiny z ktorych si vyviedol ten kontakt. V tomto pripade by si potreboval impulzom z centralu na ovladanie okna zopnut nejake casovacie rele a tie hodiny uplne vyradit. Potom su ti uz nanic.

Neviem sice ako je tam pozapajana elektronika v tom kureni, ale takto mi to vychadzalo logicke.

Odesláno

riadiaca jednotka webasta ovlada kurenie tak ze podla potreby urci cas ako dlho webasto bude fungovat. dany cas je nastaveny spinacimi hodinami.

ked ohreje vodny okruh v kratsom case, tak vypne skorej, avsak cas spustenia webasta bezi dalej a pocas tohoto casu je udrzovana potrebna teplota vody prudiacej cez webasto...

tie hodiny sluzia len na to aby dali impulz na spustenie webasta a zaroven drzali privedeny minus pre riadiacu jednotku, co znamena ze ma byt pustene. na nic viac...

[upravil dne 12/11/11 14:50 od Marcel00]

Odesláno

presno to nechcem... su to nekrestansky sialene peniaze... nevedia co od dobroty pytat za to...

a presne ako pisem, nechcem dalsi ovladac.

okrem toho ked by uz o to islo tak za 30-40 EUR to vyriesim aj s Jablotronom... ked by sa mi to nahodou nepodarilo... ;)

Odesláno

sice nemam este 407 ale uz vopred spekulujem na upravach... ani podla mna nieje uzitocne otvarat zadne okno z dialkovym ale jednoducho sa to da prerobit na otvaranie kufra... okno ako aj kufor otvara len servomotor tak len pretiahnut kable a hotovo...

a keby som vedel princip toho vebasto tak ti rad zrobim dajaku schemu...

ale ako som pochopil mas tam 2casovace... jedno si nastavis kedi ma nastartovat a druhe po jakom case ma vypnut... ja by som to bypnutie deaktivoval prepojil na priamo... a ten prvy casovac by som prepojil pomocou rele a inpulzu zo zadneho okna...

len treba zistit ci ten casovac co nastavis na startovanie dava inpulz alebo necha zopnute... a potom je uz jednoduche ked len inpulz (velka pravdepodobnost tak staci priamo prepojit zo zadneho servomotora (na otvaranie okna) na prislusny kontakt... ale ked nie inpulzom ale casovac zopne tak perepojit pomocou 2rele...

a ten dialkovy netreba preprogramovat ked uz ti chce dakto pomstit alebo daco tak urcite nie nastartuje motor ale racej otvori a vykradne ..:D

[upravil dne 7/6/11 03:25 tybyt]

Odesláno

tybyt... skoda tolko textu, ja ti to ulahcim. :D

na okno ani kufor servopohon nieje... otvarat musis rucne ...

nastavenie stredneho tlacitka na DO sa robi diagnostikou, kde urcis co sa ma odomknut... ci sklo, alebo zamok kufra :)

co sa webasta tyka, ziadny casovac, ale riadiaca jednotka ktora si to vsetko kontroluje a sama riadi...

tebe staci dat len impulz webastu a o ostatne sa uz nestaras... webasto vypne vtedy ako uzna za vhodne... vot vsjo :)

• O 3 týdny později...
Odesláno

ved tie aj zostanu... nebudem ich rusit... oni budu v kastliku namontovane, nebude ich vidiet a ani ich nebude v podstate potrebovat, budu riadne zapojene.

mne sa jednalo len o dialkove spustenie webasta ktore budem tymto sposobom ako vyssie pisem riesit ;)

• O 2 měsíce později...
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravim moc pekny navod.

Nahodou nevite kam zapojit +12V pro hranate casovaci hodinky?

Zatim to mam vymyslene ze bych spinal prez rele kostru tlacitka plamene .... ale vase reseni me prijde elegantnejsi ...

Diky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...