Marcel00 Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Tak mi nedalo a premyslal som... ci blbo alebo dobre ukaze dalsia diskusia. Nakolko mam v aute webasto, velmi mi chyba moznost ho spustit dialkovo. Nakolko mam spinacie casove hodiny pre webasto, cela zalezitost je o to jednoduchsia. Casovo spinat webasto nema zmysel nakolko rano stavam tak ako sa mi chce a lepsie je ho spustit pol hodinu pred odchodom a tym je zarucena uzitocnost predohrevu celeho systemu ako i rozmrazenia vozidla. Takze o co mi islo? nechcel som mat na kluci od auta dalsie dialkove ovladanie pre webasto. dana vec sa vyriesi tak, ze po rozobrati spinacich hodin pre webasto som vyviedol z kontaktov plosneho spoja tie kontakty ktore po zopnuti spustia webasto. Je to ten symbol plamienok. tieto kontakty po spojeni spustia webasto na potrebnu dobu co uz riadi elektronika samotnaho webasta. Takze pripojene na rele s minimalnou spotrebou. Otazka znie ako toto rele spustit orig. dialkovym ovladacom od vozidla? Ako myslienka mi prisla zadne okno kufra. Otvarat sklo na kufri mi pride ako uplna zbytocnost a to z dovodu ze jednak toto okno skoro vobec neotvaram/nepouzivam a toboz nie dialkovym ovladacom, nejako mi unika pointa...(zmysel by som videl v elektrickom otvarani kufra (to mi fakt chyba)). Takze toto by som ozelel a impulz ktory ide do zamku okna kufra by som dotiahol na rele ktore bude spinat kontakty webasta. v idelanom pripade tam dam prepinaci prepinac, ktory bude prepinat spojenie bud na rele webasta alebo na zamok okna patich dveri. Co vy na to ? aky mate nazor na ucelne vyuzitie stredneho tlacitka na DO orig ovladaca ? samozrejme vyuzitie aj na iny ucel. [upravil dne 12/11/11 14:39 od Marcel00] Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červen 2011 Autor Odesláno 6. červen 2011 nie , ale taketo veci si treba pripravit/porobit v lete a nie v zime... Citovat
Wizik Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Otváranie zadného okna je dosť zbytočná vec, takže na webasto to schvaľujem. Otázne je však to, ako to urobiť ? Resp. urobiť sa to dá, ale v domácich podmienkach asi ťažko. Ideálne by bolo na webasto pripojiť diaľkový spínač a stredové tlačidlo preprogramovať na danú frekvenciu a prípadne dáke \"heslo\", aby ti to nemohol spustiť niekto iný. Každopádne podávaj informácia ako pokračuješ, veľmi ma to zaujíma. Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červen 2011 Autor Odesláno 6. červen 2011 nezmysel... nic netreba programovat ani riesit... vsetko je v aute a lahko v domacich podmienkach zrealizovatelne... presne tak ako popisujem vyssie. Citovat
jofo Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Ak ti na spustenie kurenia staci len impulz tak je to dobra myslienka. Ale skor si myslim ze cas kurenia cize zapnutie a vypnutie riadia tie hodiny z ktorych si vyviedol ten kontakt. V tomto pripade by si potreboval impulzom z centralu na ovladanie okna zopnut nejake casovacie rele a tie hodiny uplne vyradit. Potom su ti uz nanic. Neviem sice ako je tam pozapajana elektronika v tom kureni, ale takto mi to vychadzalo logicke. Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červen 2011 Autor Odesláno 6. červen 2011 riadiaca jednotka webasta ovlada kurenie tak ze podla potreby urci cas ako dlho webasto bude fungovat. dany cas je nastaveny spinacimi hodinami. ked ohreje vodny okruh v kratsom case, tak vypne skorej, avsak cas spustenia webasta bezi dalej a pocas tohoto casu je udrzovana potrebna teplota vody prudiacej cez webasto... tie hodiny sluzia len na to aby dali impulz na spustenie webasta a zaroven drzali privedeny minus pre riadiacu jednotku, co znamena ze ma byt pustene. na nic viac... [upravil dne 12/11/11 14:50 od Marcel00] Citovat
Judes Odesláno 6. červen 2011 Odesláno 6. červen 2011 Ak by sa ti to nepodarilo, tak niečo tu. http://www.nemrzni.sk/produkty/ovladacie-prvky.html Citovat
Marcel00 Odesláno 6. červen 2011 Autor Odesláno 6. červen 2011 presno to nechcem... su to nekrestansky sialene peniaze... nevedia co od dobroty pytat za to... a presne ako pisem, nechcem dalsi ovladac. okrem toho ked by uz o to islo tak za 30-40 EUR to vyriesim aj s Jablotronom... ked by sa mi to nahodou nepodarilo... Citovat
tybyt Odesláno 7. červen 2011 Odesláno 7. červen 2011 sice nemam este 407 ale uz vopred spekulujem na upravach... ani podla mna nieje uzitocne otvarat zadne okno z dialkovym ale jednoducho sa to da prerobit na otvaranie kufra... okno ako aj kufor otvara len servomotor tak len pretiahnut kable a hotovo... a keby som vedel princip toho vebasto tak ti rad zrobim dajaku schemu... ale ako som pochopil mas tam 2casovace... jedno si nastavis kedi ma nastartovat a druhe po jakom case ma vypnut... ja by som to bypnutie deaktivoval prepojil na priamo... a ten prvy casovac by som prepojil pomocou rele a inpulzu zo zadneho okna... len treba zistit ci ten casovac co nastavis na startovanie dava inpulz alebo necha zopnute... a potom je uz jednoduche ked len inpulz (velka pravdepodobnost tak staci priamo prepojit zo zadneho servomotora (na otvaranie okna) na prislusny kontakt... ale ked nie inpulzom ale casovac zopne tak perepojit pomocou 2rele... a ten dialkovy netreba preprogramovat ked uz ti chce dakto pomstit alebo daco tak urcite nie nastartuje motor ale racej otvori a vykradne .. [upravil dne 7/6/11 03:25 tybyt] Citovat
Marcel00 Odesláno 7. červen 2011 Autor Odesláno 7. červen 2011 tybyt... skoda tolko textu, ja ti to ulahcim. na okno ani kufor servopohon nieje... otvarat musis rucne ... nastavenie stredneho tlacitka na DO sa robi diagnostikou, kde urcis co sa ma odomknut... ci sklo, alebo zamok kufra co sa webasta tyka, ziadny casovac, ale riadiaca jednotka ktora si to vsetko kontroluje a sama riadi... tebe staci dat len impulz webastu a o ostatne sa uz nestaras... webasto vypne vtedy ako uzna za vhodne... vot vsjo Citovat
tybyt Odesláno 8. červen 2011 Odesláno 8. červen 2011 joj sorry nie tak som to myslel ... myslel som to tak ze servomotor odomkne ale neotvori... Citovat
Marcel00 Odesláno 26. červen 2011 Autor Odesláno 26. červen 2011 ozivujem temu cez vikend idem na to, tak potom dam vediet ako som dopadol.. hold zima sa blizi :D Citovat
Judes Odesláno 26. červen 2011 Odesláno 26. červen 2011 Hej veď sa ochladilo, žeby až natoľko Citovat
TiboG Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 to MarcelOO: Hodiny Webasto potrebujes kvoli tzv. W-busu!!! Vrelo odporucam ponechat! Citovat
Marcel00 Odesláno 1. červenec 2011 Autor Odesláno 1. červenec 2011 ved tie aj zostanu... nebudem ich rusit... oni budu v kastliku namontovane, nebude ich vidiet a ani ich nebude v podstate potrebovat, budu riadne zapojene. mne sa jednalo len o dialkove spustenie webasta ktore budem tymto sposobom ako vyssie pisem riesit Citovat
Judes Odesláno 10. září 2011 Odesláno 10. září 2011 To si mal čas pri kopaní kanalizácie robiť aj s autom? Dobrá práca, šikulka. Citovat
Lihous Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Zdravim moc pekny navod. Nahodou nevite kam zapojit +12V pro hranate casovaci hodinky? Zatim to mam vymyslene ze bych spinal prez rele kostru tlacitka plamene .... ale vase reseni me prijde elegantnejsi ... Diky Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 12. listopad 2011 Odesláno 12. listopad 2011 Pěkné....:mrk kdo umí ten umí !!!!:mrk Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.