Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

test paliv

Recommended Posts

Guest JardaČapek
Odesláno

čau nemáte nekdo zkušenosti s benzynkou tank ono?ma docela levnou naftu za 31.90kč.ale jestli je taky dobrá?Díky Jarda.

Odesláno

si tam natankuj a spocitej si to :) kdyz natankujes plnou u OMV apod. a plnou u Tank Ono a stanic tohoto typu, tak usetris na nadrzi pouze par korun.. ale spotreba muze z duvodu mene kvalitniho benzinu/nafty vzrust az o 2 litry.. znam to z vlastni zkusenosti.. tak jsem si myslel jak jsem skvele usetril ale kdyz jsem si to spocital, tak jsem myslel ze omdlim :D

Guest JardaČapek
Odesláno

to mas pravdu když natankuješ třeba 50litru tak je to rozdil o 130kč a to zas neni tolik.kolik máme vubec u combika plnou nadrž?

7Olitru?

Odesláno

Na benzín jezdím jenom k Shellu, kolega jenom k OMW, druhý kolega jenom k Benzině, ani jeden jsem tam neměli nikdy žádný problém. V okolí je ČP Unicorn Oil, nebo jak se to jmenuje, mají ve znaku koně, problémy měli snad všichni co tam natankovali Natural, je tam benzín o 0,60Kč levnější tj. na 50litrové nádrži 30Kč, tzn. ani jeden litr benzínu. Takže za mě jezdit jenom k ověřeným ČP, které mají více benzinek po celé ČR.

Odesláno

207James: presne tak to bylo, je a asi i jeste dlouho bude, nez si to lidi dovedou spocitat.. a jak si to uvedomi, tak ty \"spatne\" benzinky zkrachuji a bude po problemech :D

Odesláno

pravidelne beru o Tank ONO Kolaje u Podebrad a zcela bez problemu... Kdyz zrovna mam, pridavam letni aditiva VIF(kdyz je mam, tak je davam do jakekoliv nafty)...

Spotreba stejna jako na naftu odkudkoliv jinud...

Odesláno

tak mas asi stesti, ze tam nemaj nejaky smelo no.. :) bud rad :D ale btw: jak muzete do nadrze na 70l nalit 82? :D to nechapu.. ja jsem nejvic natankoval 44,73l.. ale to uz jsem mel rucicku pod rezervou :D takze jsem mel benzin snad uz jenom v hadickach :D

Odesláno

Tak len pro porovnani jelikoz cestujem z Plzne na Slovensko skousel jsem vic benzinek

Tankujem pořad plnou nadrž po natankovani u OMV a ONO jsem docestoval na Slovensko a rucička palivomeru ukazovala štvrt nadrže.,nebo tesne nad rezervou.Po natankovani u Shell a nebo Slovnaft rucicka palivoměru ukazovala cca pul nadrze.Vzdalenost 500Km vetsinou po dalnici od Plzne az za Brno test jsem zopakoval nekolik krat abych se ujistil ze to neni ovlivneno ruznym faktorem (zatizeni vozu, pocasi a pod.) Tankuju uz jenom Shell nebo Slovnaft.A jeste k OMV jednou jsem tankoval OMV Carrera vysledek stejny jak u bezneho benzinu od OMV akorat jsem zacvakal vic penez coho jsem pak i litoval. Tolik moje poznatky ;)

Odesláno

Grooved: ano, taky jsem jednou jel a rikam, joo dobra cena, tak jsem u OMV zastavil, zasunul pistoli a pri cekani jsem si rikal, proc na tom displayi sviti cena o cca 1,5koruny vyssi cena :D tak se kouknu na pistoli a koukam na napis Carrera95 :D spotrebu jsem mel mnohem vetsi, protoze jsem si myslel, buh vi jakeho sportaka mam.. :D ale zase je pravda, ze mi to slo znatelne lip od spodnich otacek :) ale to je tak vse.. :)

Odesláno

K rozdílům v kvalitě benzínu jenom poznámku. Auta, která měla karburátor - seřízený jednou ve výrobě... měla s kvalitou benzínu poměrně problém, u moderních aut to moc znatelné není. Co se týká spotřeby tak samozřejmě ano, ale jezdím mnoho let stejné trasy a vím, že ani 2 dny po sobě nemám úplně stejnou spotřebu. Pravdou je, že se slušnějším benzínem mám pocit, že je spotřeba menší, ale je to hodně skoro na hraně běžného rozdílu který mám každý den se stejnou nádrží. U aut s karburátorem byly rozdíly daleko větší. Je to dáno nejen řízením podle Lambdy, ale i korekcí snímačem klepání...

U nafta je to úplně něco jiného, natankuju a po pár metrech slyším že něco není OK. Vif dávám vždycky, ale jakmile je nafta horší slyším víc dieselový klapot. Pokud se mi to stane dám víc Vifu a už tam nikdy nenantankuju.

K objemu nádrže doporučuji třeba tento článek: http://www.carmotor.cz/magazin/pages/0,192.html doufám, že notoričtí plniči po hrdlo pochopí .....

[upravil dne 4/6/11 08:41 koblih69]

Odesláno

me se treba jednou stalo, ze kdyz jsem tankoval plnou, tak mi to cvaklo a ja jsem tam jeste asi 3 litry \"docvakal\" ale bylo mi to prd platny, protoze mi to tlakem pri jizde vyteklo zpet pres hrdlo.. :D takze od te doby natankuju tak za 5-6 stovek a jsem v klidu.. :)

Odesláno

nojo, to jsem si zas nevsimnul, ze to bylo na 3litru.. tak to mozna jo...

Ale jak rikam, s Tank ONO, alespon tim v Kolajich u Podebrasd nemam zadne problemy...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...