bubu333 Odesláno 2. červen 2011 Odesláno 2. červen 2011 Sháním budík teploty. Ukazuje, že se mi auto přehřejvá ale v servisu byl vyměněn termostat, čidlo a těsnění pod hlavou a bylo mi řečeno, že to jen špatně ukazuje. Ale mě to prostě irituje, když tam na dálnici vidím 105 stupňů. Jednou mi to na chvilku šlo i do červeného a rozsvítila se STOPka. Tak pro klid bych si ho rád vyměnil. Peugeot 306 1.4 55kw r.v. 1997 [upravil dne 2/6/11 08:22 bubu333] Citovat
Ferry Odesláno 2. červen 2011 Odesláno 2. červen 2011 spis bych patral, zda fungujou spravne ventilatory pri 105 by uz mely bezet na plnou rychlost mas tam klimatizaci ? kolik mas ventilatoru ? [upravil dne 2/6/11 09:34 Ferry] Citovat
bubu333 Odesláno 2. červen 2011 Autor Odesláno 2. červen 2011 Klimošku nemam, ventilátor je jen jeden. Právě, že ten ventilátor při těch 105 ani nejede. Ale rozjel se mi třeba v koloně když mi to ukazovalo malinko nad 90. Citovat
Ferry Odesláno 2. červen 2011 Odesláno 2. červen 2011 tak potom bych nejdriv resil ten nefunkcni vetrak, jeho spinaci cidlo na chladici, pripadne byvaji zoxidovane nebo spalene kontakty na relatkach co jsou pod predni maskou na chladicove stene, muze byt i upadly nejaky drat od kontaktu tech rele, pripadne muze mit motor sahary spatne uhliky apod. (nevim ted, jak u tveho auta, ale u nekterych taky byvaji predradne odpory, muzou byt spalene nebo spalena tepelna pojistka) vetrak ma spustit pri 97 na prvni stupen a pri 105 na druhy stupen, prvni stupen vypina pri 92 Budiky budou OK, nesetkal jsem se s tim, ze by byly nekdy KO, maximalne maji posunutou rucicku, kdyz je predtim nekdo rozebiral Citovat
bubu333 Odesláno 2. červen 2011 Autor Odesláno 2. červen 2011 Tak na to se můžu kouknout. Ale jak řikam, několikrát se mi už spustil, když jsem věřil, že by to mohlo být přehřátý. Ale když na dálnici při 120 km/h (klidně i v zimě) mi to ukazuje přes 100 stupňů tak se mi tomu budíku nechce věřit. Je zajímavý, že když třeba z kopce dám nohu z plynu (rychlost nechám), teplota celkem rychle padá na 90. Citovat
Ferry Odesláno 2. červen 2011 Odesláno 2. červen 2011 napada me taky zarostly chladic, s tim uz jsem se taky setkal, auto, u ktereho se dalo vsechno nove, cidla termostat, sahary atd, nakonec se vymenil chladic a pokoj, byl skoro nepruchozi, jak zvenku, mezi zebry (spina, hmyz, koroze) - po ocisteni wapkou smerem ven z motoru se to trochu zlepsilo, tak zevnitr - maly prutok vody, po vymene problem zcela zmizel [upravil dne 2/6/11 11:52 Ferry] Citovat
bubu333 Odesláno 3. červen 2011 Autor Odesláno 3. červen 2011 chladič mi v servise taky kontrolovali a ten je prý v pohodě. Právě bych chtěl vyzkoušet vyměnit ten budík, když mi v tom servise řekli, že to špatně ukazuje... Citovat
tomm176 Odesláno 3. červen 2011 Odesláno 3. červen 2011 Mám trošku podobný problém,ale ještě nikdy mi to nepřehouplo přes 100°C. Zajímavý,že čím je větší teplo tím mi teplota drží blíž k 90°C, když je venku chladnějš tak při jízdě ukazuje kolem 95°C. Trošku to nechápu, ale myslím,že bude v háji čidlo. Citovat
ondra2512 Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 mam taky takovy problem 2 dny to mam na 105 stupnych a stopka mi sviti a hadice tvrda a pak kolem 90 stupnu a hadice meka vzdycky si rikam jak se ten pazout vyspal:( Citovat
ondra2512 Odesláno 11. červenec 2011 Odesláno 11. červenec 2011 jsem tu novacek muze mi nekdo poradit kolik tak asi vyjde udelat vymenu elektriky v pazout 306 1.6 95rok dik:D Citovat
Hladas.1988 Odesláno 13. srpen 2011 Odesláno 13. srpen 2011 Mám podobný problém: mě zase dost dlouho šel větrák. Tak s kamarádem jsme zjistili, že je v háji termostat. Vyměnil jsem ho a stejně tam mám pořád teplotu 95°C. Přijde mi to divný. Když jsem jezdil pár dní bez něj ukazovalo mi to jenom 75°C Citovat
Berryoska Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 U mě to samé, můžu se chlapi zeptat, kde přesně jsou kontakty k relátkům a přímo i ty relátka pod přední maskou na chladičové stěně? Jedná se o 1.6 72 kW. Pomohla by fotka nebo jen bližší popsání např. barva, velikost. Citovat
miroja Odesláno 23. říjen 2011 Odesláno 23. říjen 2011 Isto si tu hladal? Tento odkaz som uz daval viackrat, tak preco nie aj teraz Citovat
roura Odesláno 23. říjen 2011 Odesláno 23. říjen 2011 A ne a ne to dat do tý sekce urob si sám .. Citovat
miroja Odesláno 23. říjen 2011 Odesláno 23. říjen 2011 To moze len admin, uz som to tu aj parkrat navrhol ... Citovat
Berryoska Odesláno 23. říjen 2011 Odesláno 23. říjen 2011 děkuji a zárovoň se omlouvám, ae příště se budu snažit víc pátrat ;-) Citovat
Rendadaf Odesláno 19. listopad 2018 Odesláno 19. listopad 2018 V 2. 6. 2011 at 10:40, Ferry napsal: tak potom bych nejdriv resil ten nefunkcni vetrak, jeho spinaci cidlo na chladici, pripadne byvaji zoxidovane nebo spalene kontakty na relatkach co jsou pod predni maskou na chladicove stene, muze byt i upadly nejaky drat od kontaktu tech rele, pripadne muze mit motor sahary spatne uhliky apod. (nevim ted, jak u tveho auta, ale u nekterych taky byvaji predradne odpory, muzou byt spalene nebo spalena tepelna pojistka) vetrak ma spustit pri 97 na prvni stupen a pri 105 na druhy stupen, prvni stupen vypina pri 92 Budiky budou OK, nesetkal jsem se s tim, ze by byly nekdy KO, maximalne maji posunutou rucicku, kdyz je predtim nekdo rozebiral To je ono! Posunute rucucky u budiku. Jak je seridim, aby byly spravne, je na to postup? Citovat
Ferry Odesláno 20. listopad 2018 Odesláno 20. listopad 2018 (upraveno) dobrej kostlivec, po sedmi letech no rucicky seridit nejlepe bud podle teplomeru prilozenem nekde na komore termostatu nebo podle hodnoty co ukazuje pripojena diagnostika Upraveno 20. listopad 2018 uživatelem Ferry Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.