733thunder Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 Dnes vecer som nasiel pod autom mlacku.Na dotyk je jemne mastna a bez zapachu.Zaroven som zistil ze na obale spojky,v takom tom zlabe co tam je,je jasnozelena kvapalina.Pripada mi to ako keby prave ta stiekla po motore a splachla na zem necistoty zo stien.Ale co je to za zelenu kvapalinu? Ziadne kvapaliny mi nechybaju,netecu,ziadna kontrolka nesvieti. Je mozne ze by to bolo z klimy? [upravil dne 8/6/11 06:16 733thunder] Citovat
marko306 Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 v klíme je podobná kvapalina (olej na kompresor)ako ty opisuješ. Vedie ti niekde nad prevodovkov trubka alebo hadica od klími? Citovat
Ferry Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 netece ti tesneni pod termostatem ? trubky klima jdou uplne nekudy jinudy a z klimy nevytece kapalina, chladivo se odpari a zustavaji jen male kapky kompresoroveho oleje, navic kompresorovy olej docela dost vyrazne smrdi zkus jenom malinko na spicku jazyka, jestli je to nasladle, pokud ano, tak to je chladici kapalina (pak nepolykat, vyplivnout ) [upravil dne 1/6/11 09:35 Ferry] Citovat
733thunder Odesláno 1. červen 2011 Autor Odesláno 1. červen 2011 Lenze chladiacu kvapalinu nemam zelenu:bojim A ani mi z nej neubudlo:bojim Citovat
Stuchy Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 co kapalina do ostřikovačů ??? ale jnak bych si vsadil taky na AC Citovat
733thunder Odesláno 1. červen 2011 Autor Odesláno 1. červen 2011 Jej zapach mi pripomina naftu:( Citovat
ondra.pimo Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 Není to spíš bzdová kapalina když je to nad spojkou? Třeba spojkovej váleček. Též si myslím že kapalina s klimi se odpaří. Vytekla mi za 3 dny než jsem to opravil a stopy po tom jsem našel jen díky UV barvivu. Takže klimu bych vyřadil Citovat
Ferry Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 jo HDi maji hydraulickou spojku, mozna tece ten valec spojky, nepozorujes nejaky problemy se spojkou? ze by treba brala jinak, nez jsi zvykly Citovat
hugo.v.r. Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 Co třeba přepadová hadička ? Ta vede někde tam v těch místech. I když 80kW tam má hadici od intercooleru, možná ty přepady jsou obráceně než na 66kW... Kolik proboha dáváš VIFu, že to máš zelený Ale zrovna koukám v SB že tenhle motor má kreslenej ohřívač nafty nějak jinde než mám já - a právě ohřívač mi tekl kolem konektoru a musel jsem ho měnit. Jenže to byl malej únik, určitě mi to nedělalo louži na zemi. [upravil dne 1/6/11 12:48 hugo.v.r.] Citovat
733thunder Odesláno 1. červen 2011 Autor Odesláno 1. červen 2011 Javilo sa to ako jasne zelena,asi pod diodovou baterkou:D Ale je to nafta:grr Praveze by som este len VIF mal dat Citovat
hugo.v.r. Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 Prolejzal jsem jak jsou tahaný přepady a vypadá to, že stejně - když koukám na motor, tak zleva doprava a kolem vzduchovýho filtru pak vede hadička do zpátečky. Hadička je spasovaná přes takový mezispojky a může být zpuchřelá, předřená nebo jen blbě nasazená. Tou by mohlo utíkat docela dost nafty a tekla by asi tak někam na spojku. U tebe bude schovaná pod hadicí k mezichladiči vzduchu. A je to vopravdu nafta ? Chladicí kapalina když se smíchá stará a nová, tak z toho taky vznikne zelenina. Ale to už radil Ferry - ochutnat Neboj, děti toho přežijou dvě decky Citovat
Stuchy Odesláno 1. červen 2011 Odesláno 1. červen 2011 a co banka na palivový filtr je ok ??? Citovat
733thunder Odesláno 2. červen 2011 Autor Odesláno 2. červen 2011 Puzdro palivoveho filtra je neposkodene a suche,naviac je vpredu,takze tadial to asi netecie. Tiez ma napadla prepadova hadica.Mame doma este fiat marea weekend 1.9 TD a tam bol rovnaky problem,tieklo to prave cez tuto hadicu Citovat
stanko.z Odesláno 2. červen 2011 Odesláno 2. červen 2011 a odkedy je nafta zelenej farby ??? nie je nahodou zlta ? Citovat
Stuchy Odesláno 2. červen 2011 Odesláno 2. červen 2011 no správná nafta by měla být modro žlutá Citovat
stanko.z Odesláno 2. červen 2011 Odesláno 2. červen 2011 no správná nafta by měla být modro žlutá ale ked si to tak vezmes, tak ta zlta farba tam prevazuje Citovat
733thunder Odesláno 2. červen 2011 Autor Odesláno 2. červen 2011 Pod umelym svetlom bola zelena:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.