Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dnes vecer som nasiel pod autom mlacku.Na dotyk je jemne mastna a bez zapachu.Zaroven som zistil ze na obale spojky,v takom tom zlabe co tam je,je jasnozelena kvapalina.Pripada mi to ako keby prave ta stiekla po motore a splachla na zem necistoty zo stien.Ale co je to za zelenu kvapalinu?

Ziadne kvapaliny mi nechybaju,netecu,ziadna kontrolka nesvieti.

Je mozne ze by to bolo z klimy?:bojim

[upravil dne 8/6/11 06:16 733thunder]

Odesláno

netece ti tesneni pod termostatem ? trubky klima jdou uplne nekudy jinudy a z klimy nevytece kapalina, chladivo se odpari a zustavaji jen male kapky kompresoroveho oleje, navic kompresorovy olej docela dost vyrazne smrdi

zkus jenom malinko na spicku jazyka, jestli je to nasladle, pokud ano, tak to je chladici kapalina (pak nepolykat, vyplivnout ;) )

[upravil dne 1/6/11 09:35 Ferry]

Odesláno

Není to spíš bzdová kapalina když je to nad spojkou? Třeba spojkovej váleček. Též si myslím že kapalina s klimi se odpaří. Vytekla mi za 3 dny než jsem to opravil a stopy po tom jsem našel jen díky UV barvivu. Takže klimu bych vyřadil

Odesláno

jo HDi maji hydraulickou spojku, mozna tece ten valec spojky, nepozorujes nejaky problemy se spojkou? ze by treba brala jinak, nez jsi zvykly

Odesláno

Co třeba přepadová hadička ? Ta vede někde tam v těch místech. I když 80kW tam má hadici od intercooleru, možná ty přepady jsou obráceně než na 66kW...

Kolik proboha dáváš VIFu, že to máš zelený :)

Ale zrovna koukám v SB že tenhle motor má kreslenej ohřívač nafty nějak jinde než mám já - a právě ohřívač mi tekl kolem konektoru a musel jsem ho měnit. Jenže to byl malej únik, určitě mi to nedělalo louži na zemi.

[upravil dne 1/6/11 12:48 hugo.v.r.]

Odesláno

Prolejzal jsem jak jsou tahaný přepady a vypadá to, že stejně - když koukám na motor, tak zleva doprava a kolem vzduchovýho filtru pak vede hadička do zpátečky.

Hadička je spasovaná přes takový mezispojky a může být zpuchřelá, předřená nebo jen blbě nasazená. Tou by mohlo utíkat docela dost nafty a tekla by asi tak někam na spojku.

U tebe bude schovaná pod hadicí k mezichladiči vzduchu.

A je to vopravdu nafta ? Chladicí kapalina když se smíchá stará a nová, tak z toho taky vznikne zelenina. Ale to už radil Ferry - ochutnat ;) Neboj, děti toho přežijou dvě decky :aut

Odesláno

Puzdro palivoveho filtra je neposkodene a suche,naviac je vpredu,takze tadial to asi netecie.:myslim

Tiez ma napadla prepadova hadica.Mame doma este fiat marea weekend 1.9 TD a tam bol rovnaky problem,tieklo to prave cez tuto hadicu ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...