J.R. Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký typ čidla chladící kapaliny má být na 106 1.4 sport, r.v. 2001 tedy EURO3 (má 2 lambdy) a kód motoru KFWU - TU3JP. Kdysi mi ho nějací šikulové z neznámého důvodu měnili a nevím jestli ho tam pak dali zpět nebo dali jiné. Jsou zřejmě 3 druhy, s modrým, zeleným a žlutým kroužkem... Chtěl bych poprosit jestli někdo taky nemá posledního sportíka, jestli by to neomrknul, popř. by se mi hodila fotka motoru kde by byl vidět chladič i motor a čidlo na motoru i chladiči. Děkuji, spíš mě to jen zajímá, protože když vypnu motor tak se mi vypne i sahara a dřív to nedělalo, tak vždycky čekám až se dotočí a pak vypínám a to mě trochu štve, už sem si zvykl, ale přeci jen by mě to zajímalo :-) Díky... Citovat
Jimmy106 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Co se tyce te sahary, tak si myslim ze cekat nez se vypne je zbytecny... nebo se pletu? Citovat
Ferry Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 no zalezi, ktere cidlo mas na mysli, z kontextu nejspis cidlo pro rizeni ventilatoru chladice, pak je tam jeste cidlo kapaliny pro ridici jednotku motoru a pak jeste pro budiky hod sem VIN kod a pak se da zjistit objednaci cislo Citovat
J.R. Odesláno 30. květen 2011 Autor Odesláno 30. květen 2011 Tak ono se to točí už vždy jen chvíli, ale pro klid v duši to nechávám zapnuté ;-) Jinak VIN je: VF31CKFWU52713554 Jde mi o čidlo kapaliny, co je na bloku motoru... A chladič má konektor v pravo nahoře(z pohledu před autem) a do něho není nic zapojeno, což mi taky vrtá hlavou... JInak díky za názory a rady :-) Citovat
ozzy56 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 spinač je zelený,na chladiči žádný tepl. spinač nemá být phpyeYcfH.pdf Citovat
J.R. Odesláno 30. květen 2011 Autor Odesláno 30. květen 2011 Oki zitra na to jeste mrknu a kdyžtak vyfotím jak to tam vypadá, pokud by měl někdo stejné auto bylo by to fajn, ono je to tam celé nějak divně zapojené asi :-) Citovat
ozzy56 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 myslím,že to zelené čidlo bude třípinové--jeden do teploměru,jeden do ŘJ motoru:myslim Citovat
Ferry Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 u tohodle auta saharu ovlada ridici jednotka motoru podle zeleneho cidla na domecku termostatu. dle charakteristik by mel byt v aute osazen 1vrtulovy jednorychlostni ventilator 120W podle toho zeleneho cidla ridi jednotka i \"sytic\" takze pokud neni problem s tim, melo by byt cidlo OK, jinak urcite vice by reklo pripichnuti na diag a overeni tech hodnot, co dava cidlo jednotce To ze dochlazuje sahara i po vypnuti motoru je normalni Citovat
ozzy56 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 bude mít něco špatně, po vypnutí motoru se zastaví i sahara...,a to normální není-právě proto se ptá,co to může dělat Citovat
J.R. Odesláno 30. květen 2011 Autor Odesláno 30. květen 2011 Ano přesně tak jak říkáš, sahara vypne, ale před tím to nedělalo, ale neřešil jsem to... Navíc to zelené čidlo je asi jen 2-pinové, ale musím se na to zíta podívat ještě ;-) Jinak sahara jede asi opravdu jen na jeden a to ten rychlejší stupeň, stejně si myslím, že by to origo mělo jet na dva, páč takovej kravál co to nadělá pak... Citovat
Ferry Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 podle vin mas opravdu jen jednorychlostni zde vypis pro tvuj VIN ze serviceboxu Modelová řada 106 MODERNIZOVANÝ Č. APV/PR 09093 CA 1 0673 Datum poč. záruky 10.12.2001 Sériové výrobní číslo motoru 10 FSC4 3713864 Sériové výrobní číslo převodovky 20 CF12 0025697 VENTILÁTOR 1 VENTILÁTOR 1 RYCHLOST ZDOK 120W Dle schemat zapojeni jsou od toho cidla pripojeny k RJ motoru jen dva draty, i kdyz cidlo muze byt tripinove, ten jeden pin neni zapojen ( v katalogu je vedle toho 2pinoveho cidla zelene barvy uvedeno jako alternativa jeste jedno objednaci cislo - pro 3 pinove cidlo modre barvy, ale pouzity jsou stejne jen 2 piny) RJ motoru pak ovlada obycejne spinaci relatko, ktere je u ventilatoru na chladici a tohle relatko je napajene jeste z tzv. dvojiteho rele (hneda barva vedle RJ motoru) V tom hnedem dvojitem rele jsou usmernovaci diody, je mozne, ze nektera odesla a mohlo by se to pak projevit timhle, ale to opravdu jen hadam [upravil dne 30/5/11 23:31 Ferry] Citovat
J.R. Odesláno 31. květen 2011 Autor Odesláno 31. květen 2011 Tak to zní celkem logicky... koukám že z VIN-u se toho dá zjistit ;-) Jinak sem to vyfotil a je tam to čidlo modré - takže má 3 piny a jeden je zaslepený(takže ho asi opravdu měnili - to je tak když někdo něco dělá a nevyzná se v tom - dělali rozvody a neuměli to odvzdušnit...) Zřejmě jak říkáš odešlo to relé nebo ta dioda v něm. Tkusím to dát kamarádovi do citroenu, snad to dají nějak do kupy, ať nemusím pokaždý když je vedro čekat minutu po dojezdu, než se to dochladí... Tady sou fotky těch čidel, jen to na chladiči je tam asi navíc, když není zapojené. http://hosting.pilsfree.net/jr/Others/Pezotka/ [upravil dne 31/5/11 09:12 J.R.] Citovat
Jimmy106 Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 ja si myslim, ze Fr3sh se v tomto vyzna a ma taky sporta, jenom z roku 2000.. tak mu zkus napsat SZ a urcite ti rad poradi Citovat
J.R. Odesláno 31. květen 2011 Autor Odesláno 31. květen 2011 Jo to bych taky mohl, někkde sem četl, že vyměnili termospínač ventilátoru a pomohlo to, jenže můj termospínač (nebo to co sem fotil a je modré přímo na chladiči) má 3 piny a v ND sem našel pouze s 2 pinem a stejně i tak není zapojen viz. foto... Citovat
Fr3sh Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 Takze abych se vyjadril jak chtel J.R. ja mam trosku jiny typ uz prave...mam 2 rychlostni ventilator...tim bych zacal, zitra ti omrknu domecek termostatu a cidla...ja jsem menil z dvou pinoveho cidla ( to je jen pro kontrolku prehrati) na 3 pinove (ukazatel teploty, rucicka)...menil jsem modre cidlo...zitra ti na to kouknu Citovat
Fr3sh Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 ale uz jsem se setkal i stim, ze sahara po vypnuti klicku klicku se vypne taky, protoze nema samostatne cidlo ktere by ridilo jen ventilator...tak to mam uz ja myslim. Nevim jak to chodi u peugeotu, kecal bych bych... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.