Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

\"prevodového oleja\"

Zahriať jazdou, vypustiť a cez kontrolný naliať nový. Stačia ti dva litre 75W-80. Kontrolný otvor nájdeš na zadnom viku prevodovky keď dáš dole ľavé koleso. Je to tá najväčšia skrutka.

P.S. Tú duplicitnú tému zmaž.

[upravil dne 28/5/11 00:44 pastorek]

Odesláno

Ľahni si pod auto, pozri na prevodovku a jedna zátka trčí dole. To je vypúšťací otvor.

... mimochodom, skús hľadanie, tento rok si už asi štvrtý komu sa to vysvetľuje.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Taky jsem měnil na 1,4 motoru převodový olej a normálně jsem všechen vypustil vypouštěcím šroubem , který je na čtyřhranný klíč ( ale pomohl i velký šroubovák ) a nalil jsem zhora tím odvzdušňovacím šroubem 2 l oleje a bylo. Kontrolní jsem ani neotvíral alespoň nic tamtudy nepoteče.

Odesláno

Kolegovci mám malú otázočku: Mohol by isť do prevodovky aj olej 85W-90? Teraz sa chystám meniť lebo mi netesnil vypúšťací šraub a tento mám možnosť zohnať za lacný peniaz. Tak či mám nad tým vôbec uvažovať.

Odesláno
Kolegovci mám malú otázočku: Mohol by isť do prevodovky aj olej 85W-90? Teraz sa chystám meniť lebo mi netesnil vypúšťací šraub a tento mám možnosť zohnať za lacný peniaz. Tak či mám nad tým vôbec uvažovať.

Nedávej ho opravdu se drž toho co říká výrobce 75W - 80 pro PSA převodovky Total, Shell atd. Může se ti stát že to bude hůř fungovat když tam dáš jiný olej !!!!!:roker

Odesláno
takovej hloupej dotaz : kdy se ma olej v prevodovce vymenit ? je to podle kilometru ? roku ? ... nebo se to pozna nak jinak ?

Já ho měnil ve 160000 km je to na tobě.:)

Odesláno
Diki moc tak ja tam teda dám 75w-80 od Shellu :roker

Jo a ještě si rovnou kup nové meděné těsnění na vypouštěcí šroub. Je lepší dát nový aby to opravdu těsnilo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...