Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koukám, že Marko byl rychlejší. Ale i ty boční okna jsou lehounce tónovaný, až si někdy za světla vzpomenu, udělám fotku s napůl staženými okny proti bélé zdi domu, tak to je vidět.

Děkuji všem za chválu auta, taky se mi moc líbí. No hlavně po Felicii to je opravdu skok kupředu a to ne jen vzhledem, prostorem, ale hlavně jízdními vlastnostmi. Diesel se tím benzínem nedá vůbec srovnat, i když ta Felina je 1.6 a proti 1.3 to jede parádně. Tohle táhne už od volnoběhu, motor uvnitř skoro není slyšet, po silnici to doslova pluje (proto tomu doma přezdíváme parník) a sedí se v tom o nezanedbatelných 30 cm výš. Výška sedačky nad zemí je 70 cm proti 40 cm u Feliny, takže z toho vidí i manželka. Nevím jestli to auto má něco sakramentsky do sebe vzhledem jak píše Marko (mně se teda líbí moc), ale vnitřním prostorem a pohodlím určitě jo. V práci jezdím občas Octavií 1.9 TDI PD a vždycky jsem ji chválil jak se s tím dobře jezdí, až jsme to málem koupili. Po dvou měsících co máme parník jsem se svezl 2 dny po sobě pokaždé 130 km služební Octávií a musím říct, že jsem byl z té jízdy hodně zklamán. Ještě jednou díky za chválu :cool:

Odesláno

Tak jsem dneska poprvé v devět večer absolvoval silniční policejní kontrolu v nové káře. Samozřejmě, že vše bylo OK, chtěli jen vidět doklady od vozu a moje doklady. Obešel to, zas mi vše vrátil a mohl jsem pokračovat. Byl jsem daleko klidnější než když mě dříve stavěli ve Felicii. Tam sice zatím taky bylo vždy vše OK, ale když to rezavý auto obcházeli, tak jsem vždy čekal nějakou pohromu. Asi dnes neměli hodně co dělat, protože jsem už dvakrát v nový káře projel kolem silniční kontroly bez povšimnutí. Mám vysledováno, že dražších aut, který na první pohled vypadají dobře si moc nevšímají. Jdou na jistotu. Kolega má Škodu 136 a toho zastavují naprosto pravidelně kdykoliv ho někde potkají. Auto má v pořádku a při poslední kontrole, která trvala si 5 minut a auto už měl zkontrolovaný ze všech stran 3x nakonec dotyčný policista prohlásil. \"No my Vás snad budeme muset pustit.\"

Odesláno
......\"No my Vás snad budeme muset pustit.\"

:D :D :D Docela typická reakce. :D Ale přiznám se, že se taky tolik nepouštím do novějších aut, přestože je tam zvýšené riziko narazit třeba na kradený kus, než u starých pleček.

P.S.: Tu hlášku, co cituješ, vypustili přímo Vrchlabští četníci? :D

[upravil dne 25/5/11 19:48 Stifler]

Odesláno

Dnes jsem ujel asi 5 km, zaparkoval doma a po asi 10 minutách jsem jel znovu pryč. Asi po kilometru mám přejezd, tak jsem vyřadil a na volnoběh mi při asi při 50 km/h mi okamžitá spotřeba lítala mezi 5 a 7 litry. Jindy to při tyhle rychlosti ukazuje 1,6 litru. Tak jsem si řekl, že se chce asi regenerovat FAP a tak jsem zase přidal a jel jsem asi 5 km šedesátkou. Tam jsem to otočil a asi 5 km zpátky zrovna tak. Potom mi to už na volnoběh ukazovalo normální hodnoty. Máte s tím někdo zkušenosti? Chtělo to opravdu regenerovat? Diagnostika mi mimo jiné píše chybu zátky nádrže a to pak prý neregeneruje. Je to tak?

Odesláno
Takže podle Tvé reakce koukám, že to není jen můj dojem, ale že fakt jdete na jistotu. Tu hlášku vypustili asi trutnováci, kolega je ze Svobody.

Neřikám, že jdeme na jistotu, ale mezi hlavní věci při silniční kontrole patří kontrola technického stavu vozidla. Je jen malý předpoklad, že by auta, třeba jako je tvé, byla ve špatném technickém stavu a vyžadovala by kontrolu. Proto se častěji staví starší auta, u kterých je už přavděpodobnější, že budou zanedbaná a jejich technický stav nebude odpovídat požadavkům zákona. Samozřejmě, že pokud porušíš nějaký dopravní předpis, tak budeš zastaven i s fungl novým autem - v tomhle ohledu se nic nemění. ;)

No, mám kamaráda i na oddělení ve Svobodě a klidněbych si tipnul říct, že takovou hlášku mohl vypustit on. :D

Odesláno

Tak jsem o víkendu (27.-29.5.) absolvoval svůj první peugeotí sraz. Přesto, že jsem přijel se svým citrónem tak jsem byl velice krásně přijat a přivítán. Opravdu to stálo za to a příště pojedu zas. Pro mě byl největší zážitek měřený slalom. Aspoň jsem si vyzkoušel co si to auto nechá líbit a vydrží teda fakt hodně. Jak je možno vidět v podpisu, byl jsem chvíli majitelem Oltcitu, který se hóóóódně nakláněl. Tak při tom slalomu jsem si na něj vzpomněl. Oltcita bych tam asi převrátil, ale tahle kára se držela silnice zuby nehty, náklon byl taky slušný, ale stopu to drželo. Bohužel jsem si nestihl všimnout, jestli dotoho už zasahovalo ESP, ale podle toho co jsem s tím prováděl tak asi muselo. Když jsem to později líčil manželce tak kupodivu nevypadala tak nadšeně jako já. Možná bylo štěstí, že to neviděla naživo a rozhodně byla klika, že v tom autě se mnou neseděla. Asi by koukala nějak takhle :o nebo spíš takhle :grr Spolujezdce mi ve slalomu i v následném orientačním závodě dělal Milan+ i když to chvíli vypadalo, že po tom slalomu vystoupí :D Díky Milane :papa

Fotky naklánějícího se parníku ve slalomu zde:

http://travna81.rajce.idnes.cz/kokorin/?k=271

a ještě další tři fotky. Díky předsedovi za fotky.

Výsledky slalomu zde:

Musím se pochválit, že ve slalomu jsem se umístil na sedmém místě. Vzhledem k tomu, že to bylo jednoznačně nejtěžší auto a taky jedno z nejdelších jsem velice spokojen. V době konání závodu jsem měl s tímto autem najeto necelých 3000 km.

Ještě sem později doplním nějaké další postřehy.

[upravil dne 31/5/11 22:57 Bigbadjohn]

Odesláno

Tak jsem včera koupil nové gumy do stěračů na svůj parník. Chvíli mi to dalo shánění, ale nakonec to dopadlo. Byl jsem nejdříve v Auto Kelly, ale tam měli jen 61 cm dlouhé gumičky a nabízeli mi celá ramínka včetně trysek ostřikovačů a chtěli za to asi 1.160,- Kč. To jsem s díky odmítl, zajel jsem do Badosu a tam se situace opakovala. Gumičky \"jen\" 61 cm a nebo celá ramínka s tryskami za 760,- Kč to už vypadalo lépe, ale stále za pět. Nakonec jsem sehnal v mototechně, kde má prodavač taky citroena, gumičky dlouhé 71 cm. Proboha jak velké to auto musí být aby mělo stěrače 71 cm? Nasadil jsemje tam, zastřihl na správnou míru a už to funguje. Na starých gumičkách už byl utržený na krajích ten břit. No a abych nezapomněl na cenu. Každá z gumiček stála 50,- Kč a jsou údajně uhlíkové, takže celá sranda za stovku. Gumičky byly nějaký mastný a úžasně špinily. Otřel jsem je do hadru a zdá se to být OK.

[upravil dne 4/6/11 22:19 Bigbadjohn]

Odesláno

Taky jsem si kupoval ve Vrchlabí grafitové gumičky do stěračů...ale mě stála jedna stovku. Kde jsem udělal chybu? :myslim Kupováno vloni na podzim v krámku nad náměstím.

Odesláno
Tak jsem včera koupil nové gumy do stěračů na svůj parník. Chvíli mi to dalo shánění, ale nakonec to dopadlo. Byl jsem nejdříve v Auto Kelly, ale tam měli jen 61 cm dlouhé gumičky a nabízeli mi celá ramínka včetně trysek ostřikovačů a chtěli za to asi 1.1160,- Kč. To jsem s díky odmítl, zajel jsem do Badosu a tam se situace opakovala. Gumičky \"jen\" 61 cm a nebo celá ramínka s tryskami za 760,- Kč to už vypadalo lépe, ale stále za pět. Nakonec jsem sehnal v mototechně, kde má prodavač taky citroena, gumičky dlouhé 71 cm. Proboha jak velké to auto musí být aby mělo stěrače 71 cm? Nasadil jsemje tam, zastřihl na správnou míru a už to funguje. Na starých gumičkách už byl utržený na krajích ten břit. No a abych nezapomněl na cenu. Každá z gumiček stála 50,- Kč a jsou údajně uhlíkové, takže celá sranda za stovku. Gumičky byly nějaký mastný a úžasně špinily. Otřel jsem je do hadru a zdá se to být OK.

Ja kupil valea komplet z ostřikem myslím do 800 kč.

Mám na oknech origo zatmavení + roletky a skoro není do auta vidět. Jukni do podpisu , mám tam odkaz na moje vozítko.

Jináč hezká barva, ještě kdyby lišty a nárazníky do barvy, to by byl luxus.:papa

[upravil dne 2/6/11 10:00 Tango C8]

Odesláno
Taky jsem si kupoval ve Vrchlabí grafitové gumičky do stěračů...ale mě stála jedna stovku. Kde jsem udělal chybu? :myslim Kupováno vloni na podzim v krámku nad náměstím.

Chyba byla, že jsi to kupoval u Sládka tedy v nejdražší mototechně ve střední evropě. Kdybys to koupil u Jiřičky (naproti Dlabolovi) tak bys to asi měl za stejnou cenu jako já :myslim

Odesláno

Pro Tango:

Já jsem rád, že jsou ty lišty na dveřích a na náraznících černé, protože při případném odření, které zcela jistě nastane, je možné to celkem bez problémů opravit. Na Felicii mám celé nárazníky černé a černá mám i zrcátka a jsem s tím naprosto spokojený. Je ale pravda, že v barvě to vypadá lépe. No všechno má něco do sebe.

Odesláno

Naproti Dlabolovi? Chtěl jsi říct naproti Minimaxovi, viď? ;) No, tak daleko jsem nedošel, ale příště se polepším, Miník tam má protekci, tak to budu kupovat přes něho. :D

Odesláno
Pro Tango:

Já jsem rád, že jsou ty lišty na dveřích a na náraznících černé, protože při případném odření, které zcela jistě nastane, je možné to celkem bez problémů opravit. Na Felicii mám celé nárazníky černé a černá mám i zrcátka a jsem s tím naprosto spokojený. Je ale pravda, že v barvě to vypadá lépe. No všechno má něco do sebe.

Ja mám tiež čierne lišty na nárazníkoch a dverách, ale mne to tak veľmi nekričí, lebo mám takú tú čiernu farbu auta.
Návštěvník
Odesláno

Koupil jsem si komplet rezervní origo stěrače, když před měsícem měli akci v pežotu :P

Odesláno

Tak jsem to o víkendu trochu naleštil, odstranil jsem různé fujáky (kapance ze stromů, zaschlou špínu ....) a podařilo se mi trochu rozleštit drobné škrábance. Na autě je ale ještě dost hlubších škrábanců. Někdo to obešel s klíčem, pak na kapotě od kamínků, odřená zrcátka apod. Něco jsou jen škrábance v laku, něco je až do barvy a něco bohužel až na základ. Nemáte někdo zkušenost jak jednotlivé typy škrábanců zaretušovat? Jak píšu tak ty opravdu hodně povrchové jsem už trochu rozleštil, jde mi o to když je to do laku a nebo až do barvy, ale není to skrz. Ty opravné tužky, to by na metalízu asi nebylo. Dám sem ještě nějaké fotky, jestli na nich teda bude něco vidět.

Odesláno

Tak tenhle škrábanec je skrz barvu:

p1000756e.th.jpg

a tenhle je jen v barvě:

p1000757p.th.jpg

No kapota je celkově hodně omlácená, ale ve skutečnosti jsou ty škráby vidět víc než to od kamínků. No zkusím sehnat origo barvu a nějak to zakamuflovat.

Odesláno

Tak jsem se konečně dostal k vyčištění volantu. Už jsem se na to chystal od srazu, ale pořád na to nějak nebyl čas až dnes. Jak je z přiložených fotek vidět, tak to opravdu bylo potřeba.

Takhle to vypadalo před začátkem práce:

p1000778m.th.jpg

detail:

p1000773s.th.jpg

a ještě jeden:

p1000777q.th.jpg

Nejdříve jsem volant jen navlhčil hadrem (hadr jsem na volant jen položil asi na 2 minuty) a takhle dopadl:

p1000776t.th.jpg

Pak jsem ho tím hadrem otřel jen čistou vodou a po přemáchnutí ten hadr už zůstal šedý:

p1000779e.th.jpg

Potom jsem to zkoušel brát mýdlem, ale to nepouštělo vůbec. Pak jsem vyzkoušel odmašťovací pěnu a ta zabrala. Tak jsem to s tím nastříkal, otřel hadrem a pak ještě vodou. To celé jsem opakoval 6x a nakonec jsem to ještě 3x omyl čistou vodou. No a tady je výsledek:

p1000782ru.th.jpg

detail:

p1000780m.th.jpg

a ještě jeden:

p1000781.th.jpg

S výsledkem jsem spokojený i když ten volant je teď spíš šedý než černý, ale zase se krásně drží, protože se mi nelepí na ruce jako před tím. Až oschne tak ho ještě ošetřím něčím na kůži a bude to.

18.6.2011

Tak jsem ten volant zatím ničím neošetřil, natolik se mi to dobře drží a manželce taky, že jsem to zatím nechal. Je to krásně příjemné na dotyk. Tak uvidím časem jestli s tím ještě budu něco dělat.

[upravil dne 18/6/11 22:14 Bigbadjohn]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Konečně měl můj mechanik čas aby se mi trochu blíže podíval na auto. Tak jsem ho k němu 15.6. večer dal aby na tom druhý den ráno mohl začít pracovat. Chtěl jsem udělat rozvody, lanovody ruční brzdy, vyměnit olej v motoru a vyměnit drážkovaný řemen honící příslušenství. Předběžný termín ukončení opravy byl v pátek večer, o ceně jsme se nebavili. I přes komplikace byla oprava v pátek ve 20:15 hotova. Vyzvednutí auta jsme nechali na sobotu dopoledne. Auto jsem vyzvedl a vše funguje jak má. Jsem naprosto spokojen. Je to člověk, který neslíbí co nemůže dodržet a tak když něco slíbí, tak to opravdu dodrží. No a co tedy měnil, jak to šlo a kolik to stálo:

Rozvody - 1750,- Kč

Lanovody ruční brzdy - 550,- Kč

Vodní pumpa - 1050,- Kč

Drážkovaný řemen - 300,- Kč

Olej a filtr - 850,- Kč

Práce - 1500- Kč No když mi to řekl, tak jsem málem spadl na zadek. Za výměnu výše uvedeného 1500 ??!! Nakonec jsem mu vnutil za práci 2500.

Celková suma 7000,- Kč

Rozvody měnil bez vyndání motoru z auta, takže to fakt jde. Nastavoval to podle zrcátka, protože jinak tam nebylo vidět, sedřel si u toho ruce, ale je to hotový.

Vodní pumpa už trochu sákla tak ji vyměnil taky.

Lanovody vyměnil, protože byly prodřený ty teflony na lankách a lanka už byly zrezlý. Když mi řekl kolik ty lanovody stojí tak jsem neváhal ani chvíli. Než se s tím trápit s prolitím olejem a čekat kdy to zase bude zlobit, to raději dát nový.

Rozebral třmeny, vyčistil a namazal a zas to chodí krásně lehce.

No a nakonec výměna oleje a filtru a mám zase do příštího roku pokoj. Teda doufám. No vlastně asi ne, protože ještě bych chtěl vyměnit olej v převodovce (vím, je tam doživotní náplň, ale stejně to chci) a ještě stabilizátor zadní nápravy. Tyhle dvě věci nespěchají, tak to nechám až bude mít volněji, protože když jsem si pro auto přijel už tam měl golfa na klempířinu, taky dělá známému generálku VW BUS (motor i kastli) ....

[upravil dne 18/6/11 22:44 Bigbadjohn]

Odesláno

S tou doživotnou náplňou si treba položiť otázku, čo je to doživotná náplň. Doživotná náplň neexistuje. Životnosť osobného auta ako taká od výrobcu je vyrátaná na nejakých 5 rokov alebo nejaké tie kilometre, či ako to je v tom prípade je tá náplň doživotná, ale tie autá jazdia a žijú koľko krát 10-20 rokov s pol milióna najazdenými kilometrami až nie viac. Vieš si predstaviť ako by vyzerali všetky prevádzkové náplne po takom čase alebo kilometroch?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...