sauromalus Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Odešel mi display od pp, tedy ten nahoře vprostřed. ( Peugeot 307 break, r.v 2/2005 ) Zatepla ztrácí kontrast. Auto jsem koupil v zimě, to to fungovalo, ale od jara..... Tedy chci se zeptat, seženu li si display stejného typu, bude mi komunikovat se zbytkem auta, tedy se řídící jednotkou ? (Samozřejmě display typu B bych nahradil typem B ). Je to potřeba povolit ( nastavit něco ) přes diagnostiku ? Děkuji JV Citovat
xavier Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 za normalnu cenu jedine na vrakovisku alebo od niekoho z fóra, poprípade na aukro portáloch, po výmene za taký isty typ nieje nič potrebné nastavovať v BSI, ak použiješ hladanie, tak je tu popísané o tomto probléme Citovat
sauromalus Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 Koupil jsem na aukru, ten stejný, vše se jeví funkční, ( tedy vlastní display, radio OK, funkce ( čas , datum, jazyk) jdou nastavit,) jen přepínání páčkou volantem nefunguje ( dojezd, spotřeba atd). Jde mi o to, jestli je vadný, nebo jestli jsem něco špatně... S původním vše chodí.Děkuji JV Citovat
xavier Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 skontroluj konektor na displeji, či nemá ulomený alebo ohnutý niektorý pin, prípadne nieje nejako mechanicky poškodený Citovat
nikol Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 A není to jen žárovkami? Že ti přestal fungovat ten starý? [upravil dne 16.5.2011 16:04 nikol] Citovat
sauromalus Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 Žárovkami to není, ten display, pokud je chladno, běží bez problémů, celou zimu ( auto jsem koupil v únoru) fungoval normálně, teď, když je hic a např stojí auto na slunci, tak klesne kontrast displeje, tj. hranice mezi světlem a tmou mizí, celý displej celou plochou trochu svítí a jas prosvětlených bodů klesá... Je to závislé na teplotě, pokud v autě udržuju zimu, tak to funguje, nejhorší je, pokud svítí skrz sklo sluníčko. Sehnal jsem jiný, ten funguje i za tepla, ale nejde přepínat páčkou na pod volantem na datum, spotřebu, okamžitou spotřebu, dojezd k pumpě atd... Ovládání radia je bez problémů. Auto je rok výroby 2005, tam, jak jsem se dočetl, se montovali problematické displaye. Ten druhý co mám, je z roku 2003. Určitě tu je nejeden, kdo jej měnil a ví z vlastní zkušenosti, jak by se to mělo chovat. Ve fóru je spoustu odkazů, s tím žeje potřeba vyměnit, ale jestli se muselo něco nastavovat přes diag. nebo ne, to nikdo přímo nezmiňuje. Ani nikdo nepíše, jestli podobná závada je přímo v displayi, nebo v elektronice, ale ono je to asi jedno, display je připojen přes plastikovou propojovací folii, takže to stejně jakýkoliv zásah prakticky vylučuje. Děkuji všem za příspěvky. Omlouvám se za delší proslov a všem děkuji. JV Citovat
xavier Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 tu to bolo riešené ja som ho tak isto menil a nič som nemusel nastavovať na diag Citovat
sauromalus Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 děkuji za upozornění, tom vlákno jsem samozřejmě četl, děkuji za informaci, že není potřeba nic nastavovat přes diagnostiku.To v původním vláknu nebylo. Tedy jsem koupil vadný displej. Hm... Děkuji všem JV Citovat
307rg Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 skôr si myslím, že si kúpil displej z auta v ktorom nebol palubný počítač, takže konfigurácia na diagnostike by to teoreticky mala vyriešiť ale s týmto si nie som istý Citovat
sauromalus Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 Existovaly 307 bez PP ? Tedy display je vyroben v roce 2003 a byl i s \" kapličkou \" z 307. Nevím, jinak funguje nádherně, je čitelný i na sluníčku... JV Citovat
307rg Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Existovali a stále existujú! Jedným z nešťastných majiteľov som aj ja:( Citovat
HonzaZ Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 A jaký máš rozvod, nebo lépe řečeno sběrnici? CANVAN nebo CANCAN? Citovat
sauromalus Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 Rok 2/2005, tedy can/van. Radio komunikuje taky přes sběrnici ( alespoň si to myslím) V tom, si myslím, to nebude, JV Citovat
307rg Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Vadné displeje typu B sú veľmi častý jav a nie iba na 307čkách. Väčšinou sa to prejavuje iba pri zvýšených teplotách, preto mám podozrenie, že chyba je v kontaktoch medzi elektronikou a samotným displejom niekde vnútri. Pokiaľ viem, tak to zatiaľ nikto neporiešil bez výmeny displeja. Iný problém je aktivovanie PP na displeji ktorý pôvodne túto funkciu nezobrazuje, kdesi som čítal, že to stačí nakonfigurovať na dia, no nie som si istý. Vlastne by to aj mňa dosť zaujímalo kvôli rozbehnutiu PP na mojej 307. Citovat
HonzaZ Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 sauromalus: OK, máš tedy radio RD3. Nevím, ale pořád si myslím, že by to chtělo nejdřív zkusit na dia a potom se uvidí. Je otázka, jak to bylo na autě dárce nakonfigurováno. Citovat
sauromalus Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 Nikdy jsem auto s pp nevlastnil, doposud všechno byly škodovky ( a za těch 30 let jich pár bylo a žádná nebyla nová ) nikdy v životě jsem nebyl v servisu. Ale jak tak koukám, šťastný život skončil. K displeji - nemyslím, že by byl problém v kontaktech, otázka je, nemění li se s tepplotou vlastnosti tekutých krystalů, což by mohlo odpovídat výrobní vadě, druhá možnost je, že napěťové úrovně, které způsobují zprůhlednění krystalu nejsou odpovídající, tedy že se zahřeje elektronika, má představa byla to vykuchat ( tedy po té, co budu mít zprovozněný jiný dispej ) a zkusit jednotlivé součástky cíleně ochlazovat. Teoreticky by mohlo jít o úplnou blbinu, že tedy nějaké napětí, které napájí přes miultiplexní spínač displeje ujede někam jinam. V praxi mám spíš pocit, úroveň napětí pro černou a průhlednou se v případě zvýšené teploty přibližují, čímž se stává display poloprůhlkedným ve všech bodech. Ale to jsou teorie. V praxi asi opravdu jen cíleně ochlazovat, nevím ovšem, je li to k čemu, neb si stejně nic na tom člověk nevymění. Ale zajímalo by mne to. JV Citovat
HonzaZ Odesláno 16. květen 2011 Odesláno 16. květen 2011 Já jsem také vyměnil displej, ale ten byl nový. Musel se nakonfigurovat na dia. Tenkrát jsem to nechal udělat v servisu. To jsem ještě neměl dia. Dnes vím, že se řada parametrů musí nakonfigurovat a nikdy se neví jak bylo vše nakonfigurováno na autě dárce. Co se týká černání displeje, myslím, že problém bude v zobrazovači. Začíná černat, když se zahřeje, je to cítit na jeho povrchu. Citovat
sauromalus Odesláno 16. květen 2011 Autor Odesláno 16. květen 2011 Souhlasím, také vlastní display považuji za pravděpodobnější. Až budu muset někam do servisu, tak to asi budu řešit, zatím to vydržím. Máte diagnostiku - tedy mám na Vás dotaz - je k něčemu kabel, co se prodává porůznu, třeba na aukru, v cená zhruba okolo 600 kč ? Jiná otázka je software, to bych tady asi neřešil. Děkuji JV. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.