majco407 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 ...zdravim...mne sa objavilo tiez toto upozornenie, po napojeni na dia vypisalo chyba zhavenia...je mi to divne pretoze auto padalo do nudzoveho rezimu...mechanik chybu vymazal a po prejdeni asi 5km zas vypisalo to iste...tak sa zajtra idu menit zhavice... Citovat
Dančák Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Nejdříve bych ty žhaviče vyzkoušel, než hned měnil.....a to že to hlásí chybu žhavení, neznamená, že jsou zrovna špatné žhaviče:mrk co takhle třeba relé žhavení a ostatní komponenty žhavení? Citovat
majco407 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 No nieco na tom bude..lebo na dia vypisalo chybne rele zhavenia...mysliz ze by to mohla byt ta,,lacnejsia,, varianta???..mne je len divne ze kvoli problemu zo zhavenim chvilu auto ide normalne a chvilu ako keby bez turba...teda podla mna nudzovy rezim... [upravil dne 22/2/12 14:03 od majco407] Citovat
Dančák Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Ano, auto jakoby bez turba je nouzový režim, jestli to může způsobovat žhavení to netuším, ale pokud to nenačetlo žádnou jinou závadu a svítila kontrolka motoru tak asi může.....jinak relé žhavení by asi byla lacinější varianta, ale hlavně jednodužší na výměnu, jestli ti někdo dělal diagnostiku na origo PP2000 tak ti měl to relé vyzkoušet přes diag jestli funguje. Každopádně bych nejdříve zjistil co tomu přesně je a poté začal opravovat a měnit, ale pokud si ty žhavičče už delší dobu neměnil tak na škodu to nebude, nevím jak ti to v zimě startuje a jak to žhavilo, to musíš vědět ty..... Citovat
majco407 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 ...No zhavice boli menene skoro pred 3rokmi...trochu sa mi zda ako keby to malo problem pri startovani, nakolko dnes rano bolo asi plus 3st. a auto po nastartovani trochu ako keby vynechavalo...ja som tipoval Fap filter ale tam ziadnu chybu nevykazuje..ale tak rano este zbehnem do original peugeot servisu nech mi tu chybu potvrdia aj oni...uz s ami fakt nechce na tom aute vymienat veci len tak dohlupa a hlavne zbytocne...inac vdaka za ten napad s tym rele..na to sa zajtra blizsie opytam... Citovat
Dančák Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 Při takovéto teplotě to myslim ani nežhaví.....a jestli máš špatné relé tak ti to ani nemůže žhavit jelikož relé nesepne, tak si nech načíst chyby a ať ti to relé kdyžtak vyzkoušej jestli spíná Citovat
majco407 Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 ...no uvidim zajtra,..pred chvilou som prisiel , urobil som asi 20km, a auto v pohode , tichucke , krasne sa bralo od spodu, ziaden nudzovy rezim, nechapem , na zaklade coho to vyvolalo ten nudzovy rezim. kontrolka diagnostiky stale svieti, sam som zvedavy co zas zajtra pani,,odbornici,, v peugeote zistia... Citovat
majco407 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 ...Neskutocneeeee..dnes rano po ceste do origo servisu hlaska zmizla a vsetko funguje ako ma...a v servise ma ani nezobrali na diagnostiku , ze by som len zbytocne platil ale hned ak sa to objavi mam dobehnut a hned ma napoja....pomaly mi uz dochadzaju nervy s tymto autom... Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 No sice zmizela, ale snad jsou chyby zapsané v paměti, ne Asi nechtěli tvoje peníze... Citovat
majco407 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 ...že by??...tomu moc neverim...ty su vdacny za ,,kazde,, euro.... dnes este idem k jednemu znamemu kde som bol vcera a vlastne jemu to vypisovalo v dia problem so zhaviacimi svieckami a rele..tak to asi necham vymenit,,zas preventivne,,..pretoze sa mi zda ze toto vypisuje pri kazdom napojeni na dia... Citovat
dodo407sw Odesláno 23. únor 2012 Autor Odesláno 23. únor 2012 tie sviecky aj mne vypisuje ako prechodnu chyba a pritom zhavy normalne, ze vraj fantomova hlaska u 1.6Hdi ta prechodna chyba mi 2x zmizla presne o 24 hodin... bola to docasna cbyna na elmag.ventile pri turbe, ale nebol ziadny nudzovy rezim nic, len zaznela hlaska a koniec... Citovat
straki007 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 Tak na spravnou miru. Motor hdi od roku cca 04 zhavi temer porad. Akorat nesviti kontrolka. Zhavi treba taky kdyz se nepridava plyn.Neni to plne zhaveni ale zhaveni PWM signalem kvuli ekologii. Zhaveni nerozsviti kontrolku diagnostiky a ani nevyhodi nouzovy rezim motoru. Kdyz se zamyslis,tak je trocha blbe kdyz ti odejde zhavicka na motoru a skoci nouzak. Musi tam byt jina zavada nez jenom zhaveni. Citovat
koblih69 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 To že hláška zmizí neznamená, že zmizí z paměti. Z nouzového režimu ses dostal tím, že jsi opakovaně startoval a pokud je to přechodná chyba tak ses dostal z nouzáku. Chyba se asi vrátí, ale není moc proč na ni čekat... Aby se dalo něco vyčíst tak by to měla být Pežo diagnostika. Citovat
majco407 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 ...Chlapi..tak teraz normalne potrebujem radu...nakolko v nedelu zas odchadzam do France na dva mesiace autom...co robit?? ist teda do origo peugeotu a trvat na tom nech to predsa len napoja, alebo to teda nechat vymenit aj s relle. a stym nudzakom to bolo asi takto...normalne som isiel a na krizovatke na cervenu som ostal stat a ked som sa rozbehol uz som bol v nudzaku ako keby sa to preplo do nudzoveho prave vtedy ked som stal na volno behu . potom po vypnuti a nastartovani islo zas normalne a dnes uz zmizla aj kontrolka diagnostiky motora... Citovat
dodo407sw Odesláno 23. únor 2012 Autor Odesláno 23. únor 2012 ak reagujes na mna tak ja som tie chyby nacital na dia, viem ze su v pamati... Citovat
Joozino Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 100% su chyby v pamati ! dam hlavu do ohna... mne to iste, vypisovalo obcas somariny, a zmizlo to, som sa cudoval, no hovoril mi mechanik ze ked sa to ukaze znovu, mam prist. No lenze ono to bolo v poriadku, isiel som na STK napichli ma a zistili 4 chyby..takze cokolvek ti vypise nejaku chybu, automaticky to mas zapisane a cez dia ti to zisti aj ked je auto \"v poriadku\".. [upravil dne 23/2/12 08:41 od Joozino] Citovat
majco407 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 ..tak dnes idem poriesit este toho znameho co som bol aj vcera, ma mesiac staru dia..a nech to este raz skontroluje..cim dalej tym viac sa presvedcujem o tom ze ked starsie auto tak asi skor do benzinu...diesel je fajn vec ale ked je novy ...egr, fap turbo , rozne čidla atd veci okolo dieselu..nekutocna zataz na ,,psychiku,,..DDD:roll:roll:blicismajlik Citovat
DERT123 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 no ale ono by to chcelo origo dia PP2000:papa Citovat
majco407 Odesláno 23. únor 2012 Odesláno 23. únor 2012 ...noo ono uz by to chcelo asi aj predat...DDD frajerku som na vodicak neprehovoril tak auto asi pojde prec... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.