Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
v cervenom mas vyznacene kde priblizne sa nachdzaju .. su dva rovnake .. len ich prehodis kus za kus .. hadicky a stekre .. je to easy :P

vyborne, ja tam tri take tie srandicky :(:(:(

Odesláno
aj ten text sa mi zda byt odveci.. ze by DRV ventil?...chod na origo dia a opis kody zavad a potom ti niekto moze poradit

aj tak idem na origo dia, hodim sem potom kody chyb

Odesláno

No to bude překvapení - chyby budou z originální diagnostiky jistě zcela originální :)

No proti gustu... já bych prohodil ty ventily... poznáš to podle hadiček - vstupní hadičky neřeš, ty vedou ze společného bodu vpravo od nich. Výstupy - jeden z nich vede k turbu - tedy jakoby nekam dozadu, doprostřed, dolů za motor, druhá vede k EGR - tedy řekněme v levém rohu motoru. Prohoď je mezi sebou ( tedy hadičky a konektory ). Ten třetí neřeš. Strany L a P myslím z pohledu když stojíš před autem a koukáš na motor.

Odesláno
No to bude překvapení - chyby budou z originální diagnostiky jistě zcela originální :)

No proti gustu... já bych prohodil ty ventily... poznáš to podle hadiček - vstupní hadičky neřeš, ty vedou ze společného bodu vpravo od nich. Výstupy - jeden z nich vede k turbu - tedy jakoby nekam dozadu, doprostřed, dolů za motor, druhá vede k EGR - tedy řekněme v levém rohu motoru. Prohoď je mezi sebou ( tedy hadičky a konektory ). Ten třetí neřeš. Strany L a P myslím z pohledu když stojíš před autem a koukáš na motor.

diky za radu, zajtra vyskusam a dam vediet

Odesláno
no dnes som bol u kamosa, auto pripojil na nejaku neznackovu diagnostiku a vyhodilo tieto 2 chyby:

P00C8-Elektromagneticky ventil regulace tlaku paliva-rozpojeny elektricky obvod

P00CC-Regulator množstva paliva-slaby signal

co to je???

tak tohle přesně ukazuje na bezvadném DW10TD \"diagnostický\" kabel s ELM čipem za pětikilo z Aukra s kradeným softem, který jsem si pořídil na dcery Punto :aut

Odesláno

Já jsem taky ty ventily zkoušel zpřeházet. Už před rokem, to mě napadlo, že by to mohlo souviset. Ale ne-e. Chová se to pořád stejně blbě. EGR jsem zaslepil, ten ventil úplně vyhodil i s hadičkou, zaslepil hned u rozbočení u vývěvy (minimalizace možných úniků).

Jak mi někdo radil, zkontrolovat - prostříknout táhlo ovládající klapu obtoku turba. Hodně blbě se k tomu může - nedělal jsem to. Stejně mi nepřijde, že by to bylo tohle, protože na moment turbo jakoby zabere a pak rychle zdechne, jakoby se klapa obtoku otevřela.

Ovládání klapy obtoku je podtlakem pomocí membrány (nebo nějakýho vlnovce - pro větší rozsah, že)? Dalo by se jen toto nějak snadno vyměnit? Tam si umím taky představit problém související s teplotou (nejrůznější dilatační deformace). Nějaká miniprasklinka by to mohla snad způsobovat.

Odesláno

Já už to tu někde ventiloval - mně se podobně chovalo turbo na bávu a způsobovalo to právě v takovým kloubku upajtlovaný táhlo od membrány ovládání přefuku turba.

Když jsem to nahovado zafixoval vázacím drátem do polohy \"furt zavřeno\", auto sice jelo jako ďas, dokud ovšem neprask válec :aut

Odesláno

dnes po napichnuti auta na origo diagnostiku, vyhlasilo 2 chyby ktore odkazuju na vahu vzduchu.

bolo mi povedane ze to bude bud ta vaha vzduchu, alebo dierka v niektorej vzduchovje hadici alebo v nejakej hadici co ide k turbu alebo od neho

Odesláno

jestliže jak píšeš máš EGR off tak zkus prohodit elektormagnetický ventily jeden ovládá EGR a druhý tlak v turbu jsou stejný stačí když přepícháš hadičky práce na 5minut :)

Odesláno
jestliže jak píšeš máš EGR off tak zkus prohodit elektormagnetický ventily jeden ovládá EGR a druhý tlak v turbu jsou stejný stačí když přepícháš hadičky práce na 5minut :)

EGR mam vsetky zapnute a funkcne kedze sme to pozerali cez origo DIA

Odesláno

jde jenom o přepíchání 6 hadiček tím vyřadíš tlak v turbu a můžeš hledat dál.... osobně jsem to řešil skoro 3 měsíce než jsem to vychytal

Odesláno

ja to odfotim, hodim sem a poradis mi presne ktore dva mam vymenit.

ale vcera origo diagnostika vyhodila 2 prechodne chyby ktore suvisia s vahou vzduchu

Odesláno

dnes, po dlhsom skumani vsetkych spojov sme pravdepodobne nasli moj problem. je vyznaceny v cervenom kruzku na foto.

ked sme pridavali plyn, na danom mieste v spojovacom mieste sa objavovali bublinky a aj unik vzduchu.

kupim tesnenia a hura na vymenu.

dam vediet ako to dopadlo a ci toto bol skutocne moj problem.

post-15033-14109617188277_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...