Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

306 1,4MPi (r.v. 9/99), RJ Sagem

projevuje se to od novoty :

po zahrati motoru tj otacky jsou 850-900 nejde z volnobehu plynule pridat plyn. Tlacim lehoucce na pedal a pomalinku zvysuji tlak, otacky jsou porad na volnobeznych. A najednou vyskoci na 1500-1700 a spadnou na 1200 kde by mely byt kdyz by se zvedaly pynule. Pak uz jdou zvysovat krasne plynule ...

Clovek jsi na to casem zvykl ale takove popojizdeni v kolone je primo utrpeni v kombinaci se seriove tvrdsi spojkou.

Nevite co to muze byt ?

Odesláno

me zase 406ka delala po nastartovani to, ze kdyz jsem lehce prislapl pedal, otacky klesly natolik ze motor chcipnul, musel jsem startovat tak ze jakmile se motor chytil, seslapnout rychle pedal az za to misto, vycistil jsem krokovej moturek volnobeznych otacek a prestalo to

Odesláno

mi to přijde jako vlastnost te RJ , ted budu posilat datovou mapu znamemu z GX tuningu a rikal ze se na to podiva a hlavne ze mi to optimalizuje na spotrebu .. juchuuu;)

Odesláno

Nechci Tě strašit, ale tyto motory z touto ŘJ měli jeden problém. Cívka VN napětí šla do kytek (probila se) a vzala sebou i ŘJ. V tvém případě bych to viděl zatím jen na tu cívku. Co nejdřív si zkus cívku od někoho pujčit nebo změřit, a pokud se to potvrdí nejezdit a sehnat novou. ŘJ to dlouho nevydrží. Cívka cca 4500,-Kč ŘJ 30000,- Kč

Odesláno

jj znam ten problem, Sagem udelal vadnou serii ... uz je meneno :cool: ...

tohle dela od zacatku co sme to dovezli ze salonu ... videl bych to na debilne napsany managment volnobehu ... mozna je to kvuli servu kdo vi ...

tenkrat nam nabizeli ze nam prehrajou RJ a nacpou upravenej SW od peugeotu ale ze to zase vice zere v prumeru tak 0,2 litru ...

nema nekdo 306tku rok 99 a vyse s motorem 1,4i ?

[Editován dne 4/2/05 ajsik]

Odesláno

Co jsi měnil cívku, nebo ŘJ ? Protože když dostane ránu ŘJ,tak neklekne uplně, jen se chová vstřikování chaoticky,zhasíná motor, nebo naopak není schopna snížit otáčky na volnoběh.Auto jezdí ale když to má svůj den, tak je to docela síla co to provádí s volnoběhem a spodníma otáčkama. Než jsme na přišli u první 306 ky dalo to docela zabrat, pak už to běželo, jen ta cena pro zákazníka. My jsme se samozřejmě pokoušeli z nové ŘJ přehrát soft do té poškozené , protože jsem si mysleli, že blbne soft, ale nešlo to , odejde část hardware, kterou nejsme schopni sehnat. Ustarších motoru TU3M (mono), se dá objednat od Peugeotu nová Eprom.Tam to dělá něco podobného a utahá to krokový motor.

[Editován dne 5/2/05 Milhaus65]

[Editován dne 5/2/05 Milhaus65]

Odesláno

menili se civky ale z preventivnich duvodu ...

na saxu jsem mel prave utahany ten krokac ... a obcas to nezvladlo zachytit padajici otacky pri vyrazeni .... a ty se zastavili nekde na 500 az se obcas rozla kontrolka dobijeni ...

Odesláno

Me to dela taky. Mam konec 97. Akorat na tech 1500 ot. to vydrzi a neklesne treba na 1200. To jste me teda moc nepotesili:(. Jesti ma s necim takovym pocitat... Muzu si doma nejak zmerit krokovy motorek? A jaky by mel mit hodnoty? Do toho moc nevidim. Dik,Honza

Odesláno

Jezkovi.voci : no klidne ji posli :) ovsem nerad bych te mel na svedomi kdyz pojede ...

Hloze-ja: mam presne ten samej motor jako ty , ale z jineho duvodu ... na konci roku 99 byla akce kombi za cenu hatche a ty svine to montovali ze skladovych zasob (a my jsme si koupili za plnou cenu hatche) a nam dali motor z roku prelomu roku 1997/1998 typ 7AKFX (dle vin auta) ale do technicau nam zapsali spotreby motoru 7BKFX ktery je na tom podstatne lepe. Prisli jsme na to az po zaruce ale mit naladu tak je tam jedu nakopat do zadnice !!

7AKFX mesto (9,7) , silnice (5,8) , smiseny okruh(7,2)

7BKFX mesto (9,1) , silnice (5,6) , smiseny okruh (6,9)

proste me to akorat ujistuje v tom ze u peugeotu je mozne vsecko ... ale zase musim rict ze s autem jinak max spokojenost skoda toho motoru ... :(

Odesláno

Hloze-ja: nam menili asi v 55.000 km ty civky sagem ze pry poslal peugeot interni obezni aby se to menilo ... ale ne na jeho naklady ale na naklady zakaznika ... to me taky vytocilo do bela...nejdrive tam daji vadnou soucastku a pak te to nechaj na tve naklady vymenit ... ale to se asi deje u kazde automobilky po zaruce ...

PS: ale kdyz budes moc neprijemny na prazskem cisle peugetu CR tak se daji ukecat k tomu ze na oprave budou participovat .. aspon moje mati si to tam \"vytelefonovala\" ;)

Odesláno

Ajsik: posli mi mejlem adresu, nevim, jestli doma najdu jestě od tebe nějakou krabici. Pošlu, zkusíš, uvidíš :-) Ale psal jsi, že už jste ECU měnili. Nebo jenom cívky?

[Editován dne 9/2/05 Jezkovi.voci]

Odesláno

To ajsík:

add 1: neexistuje interní oběžník nebo svolávací akce , kterou si platí zákazník.

add2: upřesnil bych ti označení 306 7AKFX

7 znamená 306 (jakákoliv) A - znamená 5dv Hatch. KFX je typ motoru K = 1,4 atd. To že máš 7BKFX znamená , že ti někdo udělal papírově 4 dv sedan s motorem to nemá nic společného. C 3dv E kombi D cabrio Různé spotřeby paliva , jsou způsobeny jiným typem karoserie

[Editován dne 9/2/05 Milhaus65]

Odesláno

Milhaus65: hledal jsem to na netu a ta chyba ma i sve cislo. Kdyz sme s tim byli v Auto tichy tak nam doslova rekli : \"Peugeot o tom vi a mame to menit\" z cehoz vyplyva ze musel rozeslat a nebo jinym zpusobem uvedomit ... ;) stalo to 5000 kc

2) no koukam do prirucky k 306tce a pokud je to jak rikas tak nejmin zere BKFX a EKFX (tj. kombi a sedan) a pak SKFX a AKFX a nejvice zere CKFX to mi prijde nejeke zmatene ...

no jinak podle VIN je to 7AKFXT coz tady v prirucce pro motor TU3JP vubec neni ... maximalne 7BKFXT,7CKFXT,7EKFXT

umel bys podel VIN zjistit co tam mam za motor a rict mi jaky tam mel byt ?

Odesláno
Napsán autorem Jezkovi.voci

No tak v tom případě nemá smysl ti ju posílat ...

musel bys mi poslat i klicek kvuli imobilzeru :) takze slozite a mylsim ze zbytecne :)

Odesláno

Pokud mi pošleš celý VIN tak ti řeknu co máš přesně za model, motor, výbavu, který den sjelo z linky, barvu, země prodeje cca 50 udajů.

Pokud ti přijde od Peugeota \"pozvánka\" do servisu tak je to vždy zdrama, pokud ti to řekne někdo za pultem...je to jinak, ale dá se z toho něco získat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...