Tantor-BN Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 CHALANI uvažujem že kupim xenony s ostrekovačmi ale ako sa to dá zapisať do TP ? resp. musi to tam byť ? Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 není to homologováno a ani ti to nikdo neudělá , leda to tam dát a platit pokuty Citovat
Guest dreamtalks Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 protoze je to zakazany. Jo a proc je to zakazany ti nereknu Citovat
Tantor-BN Odesláno 13. duben 2011 Autor Odesláno 13. duben 2011 takže proste xenony tam musia byť od výroby ? Citovat
Vítek1 Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 protoze je to zakazany. Jo a proc je to zakazany ti nereknu a jak by to mohlo byt schvalene do auta do ktereho se nikdy nedelaly lampy na xenon? treba ale pro golfa 3 se delala prestavba s homologaci stala okolo 35000 kč Citovat
Tantor-BN Odesláno 13. duben 2011 Autor Odesláno 13. duben 2011 jajha takže to je bieda no dik Citovat
Guest minimaxa Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 takže proste xenony tam musia byť od výroby ? presně tak Citovat
kveton Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 a musí to být v TP? Tam je na to kolonka? pokud mam auto, do kterých se to dávalo z výroby, dam tam origo xenonový světla, dodělam ostřikovače a dám si tu práci a dodělam automatickou nivelaci, tak to nikdo nepozná, že to tam neni z výroby, ne? Citovat
Y2K Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 tak ja neviem...ja nemam xenony od vyroby, teda dorabane a predsa ich mam v TP Citovat
Judes Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 a musí to být v TP? Tam je na to kolonka? pokud mam auto, do kterých se to dávalo z výroby, dam tam origo xenonový světla, dodělam ostřikovače a dám si tu práci a dodělam automatickou nivelaci, tak to nikdo nepozná, že to tam neni z výroby, ne? Keby si tam to všetko chcel namontovať ako od výroby bolo bi to moc nákladné a asi by sa ti to nevyplatilo. Mám xenóny od výroby a nemám ich zapísané v TP. Citovat
Y2K Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 ja to mam tusim v doplnkovej vybave ci co to tam je...pozriem to doma presne Citovat
Ferry Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 stejne, pokud na krycim skle svetlometu neni uvedena homologace DC nebo DCR (svetla pro halogenove zarovky maji HCR) tak je na prvni pohled, kdekoliv na silnici nebo ulici, jasne, ze tam xenonova vybojka nema co delat. Zalezi uz pak jen na situaci, s kym se budete dohadovat a zda o tom bude mit nejaky povedomi nebo ne. V krajnim pripade, kdyby se napriklad neco stalo, tak to bude asi pri rozhodovani o mire zavineni docela pritezujici okolnost jinak jeste vysvetlivky C - oznaceni potkavacich svetel R - oznaceni dalkovych svetel H - svetla s homologaci pro halogenovou zarovku (odvozeno od halogen) D - svetla s homologaci pro vybojky ( odvozeno od discharge - vyboj) [upravil dne 14/4/11 10:52 Ferry] Citovat
kveton Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 Keby si tam to všetko chcel namontovať ako od výroby bolo bi to moc nákladné a asi by sa ti to nevyplatilo. Mám xenóny od výroby a nemám ich zapísané v TP. netvrdim, že se to vyplatí, ale že kdyby to tam všechno bylo, tak ti nemůže nikdo nic říct ani na STK, protože to má vše co mám mít Jinak jsem slyšel, že když už to kontrolujou, tak jen jestli ti to ostřikuje a když rozsvítíš, tak jestli se to samo nastaví. Nic víc ani zkontrolovat nemůžou [upravil dne 14/4/11 17:16 Ferry] Citovat
Y2K Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 ja nemam automaticke nastavovanie...a na STK mi na to kukol, pozrel do TP a ze noo sak mas to v TP tak je fajn Citovat
Judes Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 netvrdim, že se to vyplatí, ale že kdyby to tam všechno bylo, tak ti nemůže nikdo nic říct ani na STK, protože to má vše co mám mít Jinak jsem slyšel, že když už to kontrolujou, tak jen jestli ti to ostřikuje a když rozsvítíš, tak jestli se to samo nastaví. Nic víc ani zkontrolovat nemůžou V tom máš pravdu, keď tam namontuješ všetko ako má biť, nikto ti nepovie lebo to budeš mať v poriadku. A na STK mi nepozerali že aké mám svetlá či sa nastavujú hlavne že svietili. Ferry a kde by sa malo nachádzať to označenie, na tom priehľadnom plaste žiadne označenie nemám. Na starších autách ešte zo sklenenou prednou časťou svetla, u tých tam označenie je. Prosim o dodrzovani pravidel, nepouzivejte vicenasobne citace. Ferry - moderator [upravil dne 14/4/11 17:18 Ferry] Citovat
Ferry Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 to oznaceni musi byt na kazdem svetlometu. Nekde pri kraji 100% bude Krome te homologace je tam i vyznaceno, pro jaky provoz je svetlomet urcen, zda pro levostranny ci pravostranny (sipky) [upravil dne 14/4/11 17:20 Ferry] Citovat
Judes Odesláno 14. duben 2011 Odesláno 14. duben 2011 Tak to bude zhora pod pod kapotou lebo z vonkajšej strany tam nič nieje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.