Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já mám také hotovo !!! A povím Vám že už tu rozmazlenou princezničku nehodlám neustále ladit! To je pořád něco!!! Od začátku týdne mi nabourali Boxera a tak mi ho v Peugeotu opravují. Vyhrál jsem,naboural mě člověk co měl Českou pojišťovnu ! A tak mi do budějc z práglu přivezli z půjčovny náhradní vozidlo! A pak chtěl řidič odvézt na nádraží že se matičky měst zase vrátí vláčkem :o . Ale co to povídám! To hlavní že mám Transportéra T5 a nějak se mi z něj nechce ven ! Sice to na pojišťovně popletli a dovezli mi devět židliček místo lužné plochy ale já jim to rád odpustím :-). Od té doby mi bublina stojí doma jsem na ni akorád na... stále něco ladím a i když jsem ji nazul na nové hliníky a gumičky radost mi nedělá!

Odesláno

JJ také bych ho klidně vyměnil za něco jiného. Ale to se tu nesmí moc říkat.:D

Odesláno

Jáí vím ! :-) Mohu si za to sám že to doma stojí ! :D A že se to nesmí říkat to taky vím,jen jsem maloučko na to auto naštvanej!!!:bacha

Guest PetrSvetr
Odesláno

Obecně vzato je auto snad nejhorší investicí, jakou může člověk udělat. Každé auto má svoje mouchy. Když se kouknu v okolí tak problémy jsou všude, jeden má problém s Mercedesem, druhý s Toyotou, Renaultem, Peugeotem, Škodovkou .......;) Jenže dnesšní auta jsou prodrátovaný a to se na tom sere nejvíc.

Moje stará Laguna má jen okna v elektrice, bez klímy, 1,8 8 ventil. Kromě toho, že mi pořeskakuje převod u střešního okna, tak do toho jen leju benzín a občas olej. Náklady navíc nejsou, nepočítám poslední díl výfuku, po několika letech svíčky, kabely ke svíčkám a nějaké drobnosti. Za 8let/80000km si myslím, že je to v pohodě. Kombík = rodinný náklaďáček

Ale protože toho s prckama vozíme čím dál tím víc, tak jsme vybrali bublinu. Tak uvidíme, zatím je bez problémů! :papa

Odesláno

Což o to, já bych klidně ladil, jako koníček .

Ale kolikrát nevim jak na to.

Teď třeba zkoumám ten ventilátor, servisák nemá čas, tak na to zkusim kouknout sám.

Nevíte jestli se k tomu nějak dostanu zespodu, nebo musí palubka dolů?:myslim

Odesláno

Ventilátor už jsem měla taky dole. Pod palubkou se sundá ten filc,pár plastíků a tak jen opatrně vykloubit ruce a jde ven. Na to že tomu moc nerozumím tak v mrazech byla rozborka a sborka do hodinky. Ale odřené ručičky...

Odesláno

Tak jsem autu pohrozil a když jsem nastartoval a chtěl jet do servisu, najednou vše funguje :roll .

Prozkoušel jsem všechny funkce a nic - tak nevim, jestli to vyschlo nebo co..:myslim

Jo a taky jsem našel návod jak ten ventilátor vyndat.

Je to taky z Eurovanu, snad se to bude někomu hodit.:mrk

[upravil dne 9/5/11 16:46 jarmyl]

Main Fan.pdf

Odesláno

Jarmyle neraduj se předčasně, tkahle jsem to s tím ventilátorem měl ze začátku taky. Přeju Ti aby to už bylo dobré, ale po mých zkušenostech tomu moc nevěřím. Díky za návod

Odesláno

To já když jsem čistil klimu (sprayem s hadičkou co se strká do otvoru), tak mi to nachcalo až do rádia který přestalo hrát. Takže honem vypnout, vytáhnout a vysušit a funguje dál. Už to tam, ale střikat nebudu. Jinak mě zatím funguje všecko, tak uvidim jak dál :D

Odesláno

mě nenasereš:P , cd mi nešlo už když jem to koupil, pokoušel jsem se to opravit, po mojem zákroku mi zůstali nějaký pružinky, něco tam pořupalo a bylo podělaný. Nakonec jsem koupil FM modulator.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Tak to samé mě v pondělí čeká. Fakt 3,5 roku staré auto a chladič ko.To snad u žádného předešlého auta nepamatuju.Předtím Peugeot 806 r.v.96.Klima jela 14 let ,jen vždy kontrola a doplnění.

Odesláno

jj, také mě to dost překvapilo, když u vozu 2,5 roku starého bych chladič děravý. Jo kdyby ho někdo chtěl zadarmo a třeba si ho v klidu nějak opravit tak ho mám ještě v kůlně.

Odesláno

To Linux :

Povím Ti jestli uvidíš auto rozsápaný až vyndají chladiš sprásneš ruce !!! Ze předku toho moc nezbude! Je to fakt smutný takhle mladé a už KO...

Odesláno

Takže chladič ko.Ten šel vyměnit bez problémů.Mám ale problém se spodní trubkou od chladiče.Ve starým zůstal ten kousek s těma dvěma gumičkama.CHtěl jsem teda dát novou trubku.Obvolal jsem snad tucet dodavatelů a nikde není ani 1 ks.Prý nejdříve až příští pátek a to možná.Nemá někdo tušení z jakého jiného typu tam dát aspoň tu koncovku.Trubku už bych navařil.Měřil jsem vnitřní průměr díry v tom chladiči a ta je 10,8 mm. Katalogové číslo té trubky je udajně 647791

[upravil dne 14/6/11 16:41 linux]

[upravil dne 14/6/11 17:29 linux]

• O 4 týdny později...
Odesláno
klima se musí doplňovat min. co dva roky, normální únik je cca 15% chladiva ročně--je to způsobeno hadicemi, v kterých proudí chladivo, těmi uniká nejvíce

a tady jsem byl rychlejší já,ale o víc ;)

Jinak syčení je blbost,klima nejde slyšet jen ten kompresor. A jestli ti na to nepřišli kde,tak ti to utiká,tak nemůžou ani tvrdit ventilkem,protože by to bylo vidět...záleží jestli ti ji opravdu naplnili minule :aut

Jinak se ptáte na otázky co už je tu hodně napsáno ohledně klimy.

Klima je prostě všude stejná(v jakém koliv autě-nemyslím tím ovládání ve vnitřku vozu jestli 2,3,4zonovou,ale prostě kompresor mediu chladič pohlčovač vhlhkosti-kterej by se mohl měnit cca po 5-6letech,ale nikdo to nedělá a výparník)

Znovu jsem si pročítal celé vlákno a syčení blbost není. Převzal jsem si auto ze servisu po opětovném doplnění klimatizace. A do čtyřech dnů mi opět unikla náplň. A opravdu po spuštění klimatizace mi to syčelo z \"podpalubí\". V servisu byla prý provedena kontrola těsnosti na víc jak den a nic neutíkalo, pak byla doplněna náplň a jak jsem psal, do pár dní je všechno pryč. Problém s netěsností v oblasti motoru prý není. Takže bude asi potřeba rozebrat palubku a kouknout na \"výměník\", nebo jak se tomu říká. Ono jezdit v v horkých dnech bez klímy v takovým autě je masakr! :aut

Odesláno

To víš že to není blbost,syčí potvora když dochází! Zažil jsem to hned u dvou aut a u tohodle hned dvakrát! Bych nekecal,nemám proč! Já měl provedené měření a nič... Nakonec jsem měl KO chladič klimy a poznalo se to až jarovou vodou jinak mi taky chtěli rozsápat palubku !!! Zkus to,za to nic nedáš! Napustíš okruh vzduchem a ono to třeba začne pěnit. A malá dííírka umí pekně pěnit !

To TANGO : Jo a cvakání by mělo být OK to spíná kompresor.

Odesláno

Syčení je slyšet když je v okruhu málo chladiva proč ti tam ty chytráci v servisu nedali barvivo to by jsi hned viděl kde to uchází s tou jarovkou je to taky dobrej nápad ale myslim že to barvivo bude stačit. Palubku bych nekuchal zajedna to bude vopruz a zadruhý to tam na 99,9% bude v pořádku nemá se tam co rozbít.......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...