BUBO157 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 skúšal som pred pár dňami a aj dnes zapnúť klímu ale nejde mi... tlačítko ostane zapnuté a aj sa rozsvieti svetielko na zeleno ale nieje počuť žiaden zvuk ako predtím ked išla... pozeral som aj poistky ale sú všetky dobré len neviem či tam je aj nejaké relé? klíma je manuálna a 206 1.4 benzin vie niekto poradiť? Citovat
ozzy56 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 asi uteklo z okruhu chladící medium, zajeď do klimaservisu naplnit a tam hned zjistí možný únik Citovat
Zodiak Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 skúšal som pred pár dňami a aj dnes zapnúť klímu ale nejde mi... tlačítko ostane zapnuté a aj sa rozsvieti svetielko na zeleno ale nieje počuť žiaden zvuk ako predtím ked išla... pozeral som aj poistky ale sú všetky dobré len neviem či tam je aj nejaké relé? klíma je manuálna a 206 1.4 benzin vie niekto poradiť? Já si myslím, že máš spíš KO ventilátor, tedy ten odporový můstek - tedy předpokládám, že je u manuální klimy, u automatické jsou na ventilátoru tranzistory. To samé jsem řešil na Picassu, tam to bylo spínačkou. Třeba tady: [upravil dne 4/4/11 16:33 Zodiak] Citovat
BUBO157 Odesláno 4. duben 2011 Autor Odesláno 4. duben 2011 niekde som čítal že ked je únik tak to sičí ale umna nie ja ked zapnem tlačítko tak je ticho proste sa nič nezapne ak tam je nejake relé tak dajte vediet kde hladať Citovat
ozzy56 Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 polopatě--když není chladivo, tlakový spínač nepustí proud do kompresoru a klima nejde je to nejpravděpodobnější ,,závada\'\' po zimě Citovat
Zodiak Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 polopatě--když není chladivo, tlakový spínač nepustí proud do kompresoru a klima nejde je to nejpravděpodobnější ,,závada\'\' po zimě Může být, ale taky nemusí. Tenhle link http://www.xsara.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=57&t=8242 je přesně to, co se stalo i mě s Citroenem. Bylo to ve spínačce, chladiva jsem měl \"plno\", a klimka nešla. Jelikož je Citroen z \"PSA\", tak ta klimka je téměř totožná. Citovat
BUBO157 Odesláno 4. duben 2011 Autor Odesláno 4. duben 2011 ako ventilátor mi beží v pohode len ta klíma čiže kompresor sa nezapne ani nič necvakne ako predtím ked to fungovalo... v predu za maskou som našiel 2 relátka boli značne zaoxidované som ich očistil a dal späť len som ich nevedel premerať či sú dobré a ani neviem či slúžia na tú klímu... Citovat
Zodiak Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 ako ventilátor mi beží v pohode len ta klíma čiže kompresor sa nezapne ani nič necvakne ako predtím ked to fungovalo... v predu za maskou som našiel 2 relátka boli značne zaoxidované som ich očistil a dal späť len som ich nevedel premerať či sú dobré a ani neviem či slúžia na tú klímu... Konečně slovo do pranice, nahoře jsi psal tohleto \"... tlačítko ostane zapnuté a aj sa rozsvieti svetielko na zeleno ale nieje počuť žiaden zvuk ako predtím ked išla... \" . V dvěstěšestce, co má moje drahá polovička, je taky manuální klimka, ale když ji zapnu, taky nic necvakne, jen se rozsvítí světýlko, že funguje poznám podle toho, že chladí. Teplo obstarává topení - ne klima, ta jen udržuje nastavenou teplotu, to už tu na fóru taky někdo popisoval. Takže nevím, jaký zvuk by si chtěl slyšet..... Jediný,co je slyšet na klimě, ať už manuální nebo automatické je právě ten ventilátor. Citovat
BUBO157 Odesláno 4. duben 2011 Autor Odesláno 4. duben 2011 proste ked mi išla klíma a mal som tam 1 alebo 2 rychlost a som ju zapol tak som citil trhnutie že sa zapol kompresor alebo na volnobehu stúpli otáčky a teraz nič s toho a nechladí... možno to na tom 2HDI nieje cítiť ale na 1.4 to je cítiť Citovat
pito.za Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 polopatě--když není chladivo, tlakový spínač nepustí proud do kompresoru a klima nejde je to nejpravděpodobnější ,,závada\'\' po zimě Tiez sa priklanam k variante za nieje dostatok chladiva. Cvaknutie kompremsora urcite je pocut ked je vsetko v poriadku a este sa musi spustit vrtula na sahare na pomalu rychlost.Tie relatka na sahare sluzia na spustanie ventilatora na chladici velka a mala rychlost. Citovat
Zodiak Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 polopatě--když není chladivo, tlakový spínač nepustí proud do kompresoru a klima nejde je to nejpravděpodobnější ,,závada\'\' po zimě Tiez sa priklanam k variante za nieje dostatok chladiva. Cvaknutie kompremsora urcite je pocut ked je vsetko v poriadku a este sa musi spustit vrtula na sahare na pomalu rychlost.Tie relatka na sahare sluzia na spustanie ventilatora na chladici velka a mala rychlost. Je to možný, v Citroenovi otáčkoměr není, a v pažoutovi se otáčkoměr při zapnutí klimy ani nehne a cvakání taky neslyším. Citovat
bajza206 SW Odesláno 4. duben 2011 Odesláno 4. duben 2011 ako ventilátor mi beží v pohode len ta klíma čiže kompresor sa nezapne ani nič necvakne ako predtím ked to fungovalo... v predu za maskou som našiel 2 relátka boli značne zaoxidované som ich očistil a dal späť len som ich nevedel premerať či sú dobré a ani neviem či slúžia na tú klímu... Konečně slovo do pranice, nahoře jsi psal tohleto \"... tlačítko ostane zapnuté a aj sa rozsvieti svetielko na zeleno ale nieje počuť žiaden zvuk ako predtím ked išla... \" . V dvěstěšestce, co má moje drahá polovička, je taky manuální klimka, ale když ji zapnu, taky nic necvakne, jen se rozsvítí světýlko, že funguje poznám podle toho, že chladí. Teplo obstarává topení - ne klima, ta jen udržuje nastavenou teplotu, to už tu na fóru taky někdo popisoval. Takže nevím, jaký zvuk by si chtěl slyšet..... Jediný,co je slyšet na klimě, ať už manuální nebo automatické je právě ten ventilátor. Jestli ti necvakne elektromagnetická spojka na kompresoru klimatizace chvilku po tom co zapneš tlačítko tak je něco špatně a ten zvuk je venku sakra slyšet v první řadě než začít zbytečně laborovat bych nechal změřit ten tlak to je asi základ a taky 90% příčina Citovat
Bronak Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 tak jsem se to také pokusil celé přelouskat. Jinak po otočení klíčku do 2 polohy těsně před startem by se měla pustit klíma pustit ten display že ? Jinak mě se nic nepusít pomohlo by toto ? http://milajda22.sweb.cz/uprava%20skrinky.pdf Citovat
BUBO157 Odesláno 5. duben 2011 Autor Odesláno 5. duben 2011 na jednom s tích relé pri sahare je odoxidovaný kábel môže to súvisieť s nefunkčosťou klímy? skúsim obrázok... Citovat
John_Ice Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 a proč nezačneš od začátku a to je přeměřit kapalinu...potom můžeš se chytit něčeho...kompresor či ventilátor .... Citovat
BUBO157 Odesláno 5. duben 2011 Autor Odesláno 5. duben 2011 kde a ako ju mám premerať nádobku to nemá pokiľ viem ... asi to pojde do servisu... Citovat
Zodiak Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 tak jsem se to také pokusil celé přelouskat. Jinak po otočení klíčku do 2 polohy těsně před startem by se měla pustit klíma pustit ten display že ? Jinak mě se nic nepusít pomohlo by toto ? http://milajda22.sweb.cz/uprava%20skrinky.pdf Tohle je návod na úpravu spínačky v Picassu, on totiž ten ventilátor má dost velkej odběr, ve spínačce je jen malej plíšek, kterej ho otočením klíčku do druhé polohy sepne, no a jelikož tam teče hafo ampér, tak se ten plíšek ohřeje, zdeformuje plastovej oříšek pod zámkem a pak nejde klíčkem otočit, ani zhasnout motor a klíček vyndat. Dost prekérka. Já měl tu kliku, že se mi plastovej oříšek ve spínačce nezdeformoval. Ale jak byla zima a v spínačce se zkondenzovala kapka vody a zmrzla, tak ten plíšek perko nepřitlačilo na kontakt a nešel ventilátor. To pak, kór v zimě je průser, páč se vevnitř všechno potí a není vidět z auta ven. Proto jsem tam podle návodu přidělal to relátko a snad až do smrti od toho bude pokoj. Nevím přesně, jak je to u Pažouta, ale až se mi nedejbůh ten ventilátor posere, zjistím to. [upravil dne 5/4/11 18:08 Zodiak] Citovat
Zodiak Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 kde a ako ju mám premerať nádobku to nemá pokiľ viem ... asi to pojde do servisu... No, obávám se, že vizuálně to těžko zkontroluješ - myslím množství chladiva, musí se to napíchnout na stroječek. ) Citovat
John_Ice Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 kde a ako ju mám premerať nádobku to nemá pokiľ viem ... asi to pojde do servisu... chlape kolik ti je,že se takle ptáš,když to neumíš musíš přece k povolanějšímu,prostě k tomu kdo se tim zaobírá. Proč to dělat jednoduše,když to jde složitě,že Vždyt klima je v každém autě stejná,takže se pokus něco o tom najít tu na foru a uvidíš sám [upravil dne 5.4.2011 19:15 John_Ice] Citovat
Guest minimaxa Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Takhle sem se dlouho nebavil než by jsi zajel do klimaservisu, kterej je dneska na každým rohu, vymejšlíte tady nesmysly. na 99% je nízkej tlak chladiva. doplnění, vyčištění je otázka 15minut a 500kč Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.