tomiso Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 čaues,chtěl bych se zeptat,jestli nemá někdo zkušenosti s tímhle motorem s výkonem 103kw.Skoro od začátku(cca od 1000km),co jsem si auto koupil má auto v určitých otáčkách divný zvuk.Od cca 1800-2400 má auto takový traktorový zvuk a čím je venku chladněji,tím se to zhošuje.Teď,když se venku oteplilo je to lepší.Byl jsem s tím v servisu a tam mi samozřejmě řekli,že autu nic není,že to dělá možná egr ventil nebo nafta,ale žádná zavada.Naftu jsem tankoval jinou a žádná změna.Pak auto napíchli na počítač a taky nic.Tak nevím.Jo a ještě mi připadne,že na volnoběh,když je motor ohřátý na provozní teplotu klepou jakoby ventily nebo něco v motoru.Nemůžou být špatné vstřiky?Nebo čerpadlo?Ale to by asi ukázal počítač vadu,ne?Je to nové auto a jsem z toho docela špatný.V Peugeot servisu se chovají dost hrozně,tak než tam zase půjdu se chci zeptat,jestli někdo nemá někdo nějakou radu.Díky za odpovědi. [Edited on 6/4/11 16:14 tomiso] [Edited on 13/4/11 15:38 tomiso] Citovat
Judes Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 Vitaj na tomto fóre medzi nami. Prebehni si toto vlákno , aj člen fifi mal problém s hlučným motorom ako traktor v závere vlákna sa dočítaš o vyriešení daného problému. Citovat
tomiso Odesláno 2. duben 2011 Autor Odesláno 2. duben 2011 Děkuji za uvítání na fóru:-) Děkuji i za odpověď.Podle toho,co jsem četl,byl problém,že byly zanesený vstřiky. Jestli u mě nebude problém někde jinde,protože vstřiky by se asi nezanesly hned po 1000km.Nebo myslíte,že jo? Jo a pokud by byly nějaké špatné z výroby,dá se to poznat na diagnostice? Citovat
fifi Odesláno 2. duben 2011 Odesláno 2. duben 2011 no tiež pochybujem, že pri tvojich km budú zanesené vstreky...tiež to môžu byť hydroštely, ale zrejme treba jazdiť a nepočúvať Citovat
tomiso Odesláno 2. duben 2011 Autor Odesláno 2. duben 2011 Asi máš pravdu a moc se tím zabývám.Ale je to nové auto a nerad bych něco zanedbal.Jen nechápu,proč má auto takový divný \"traktorový\" zvuk,čím větší je zima.Ještě mě napadá EGR ventil.Ale asi je to blbost,že? Citovat
Judes Odesláno 2. duben 2011 Odesláno 2. duben 2011 Keď je to auto ešte nové a len toľko kilometrov tak zájdi do servisu , však ho máš ešte v záruke. PS. Ja keď som počul naštartovanú 407-mu po facelifte 2.0HDI 103kW tak som si mislel že to je benziniak tak tichúčko si priadol. Citovat
tomiso Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 Právě že v servisu jsem s tím byl už dvakrát,ale jejich přístup je opravdu velice \"profesionální\".Auto byli projet,to jsem ani nesměl jet s nima(abych jim vysvětlil,kdy se mi co nezdá).Pak auto napíchli na počítač.Řekli mi,že ten zvuk opravdu slyší,ale počítač jim neukázal žádnou závadu.Takže nic s tím dělat nebudou.Osobně si myslím,že všechny závady počítač neukáže.Jenže pro ně je jednodušší se pouze spolehnout na počítač. Budu tam muset zase zajít a být na ně tvrdý. Nejlepší by bylo,kdybych někde někoho potkal se stejným motorem 103kw,jenže nikoho neznám,tak nemůžu srovnat:( Citovat
tomiso Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 No chystám se do Peugeotu v Olomouci.Tak uvidím. Citovat
Marcel00 Odesláno 3. duben 2011 Odesláno 3. duben 2011 ...Pak auto napíchli na počítač.Řekli mi,že ten zvuk opravdu slyší,ale počítač jim neukázal žádnou závadu....( To bude asi tym ze pocitac nema usi... Pocitac neni vsemohuci... Ja moje auto ani nepocujem a to ma uz vyse 3 rokov... Presne ako marko vravi... zmen servis... totalni amateri v tom servise... [upravil dne 3/4/11 12:12 Marcel00] Citovat
tomiso Odesláno 3. duben 2011 Autor Odesláno 3. duben 2011 Díky zy odpovědi,dám vědět,jak jsem pochodil jinde. Citovat
tomiso Odesláno 6. duben 2011 Autor Odesláno 6. duben 2011 Tak chlapi,první problém na světě.Než jsem stihnul jít někam jinam do servisu,tak mi dnes auto začalo kolabovat.U nás v páci jsem po nastartování ujel cca 500m k bráně,kde jsem čekal než se otevře.Auto po přidání plynu hned chcíplo.Tak jsem zkusil nastartovat,auto chytilo,začaly klapat ventily,jako když má auto málo nafty a zase chcíplo.Tak se to opakovalo asi 5 krát,než se chytilo.Ta samá situace nastala,když jsem se vracel z oběda zpátky do práce.Auto jsem odvezl do Famka do Brna.Napíchli auto na počítač a nic,žádná závada.Kontrolka motoru taky nezůstala svítit.Auto si tam nechali do zítra,že to budou ještě všelijak zkoušet,ale moc tomu nedávám,ža se něco objeví.Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo nápad,co by to mohlo být?Ještě jsem jim říkal,jestli by nepomohlo nahrát nový software do řj,ale prý je to nové auto a software asi bude nejnovější. Citovat
tomiso Odesláno 6. duben 2011 Autor Odesláno 6. duben 2011 Benzina Prostějov.Myslíš,že to může být palivem?Je fakt,že jsem tankoval včera plnou. Citovat
straki007 Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 ano nejspis palivem..... Zacal bych urcite tady.Myslim ze je tam hodne parafinu a pro HDi nic moc.... Citovat
Marcel00 Odesláno 6. duben 2011 Odesláno 6. duben 2011 zlate rakusko... straki ked prides a spravis co chcem tak pozyvam do rakuska na diesel... platim Citovat
tomiso Odesláno 6. duben 2011 Autor Odesláno 6. duben 2011 Díky moc za odpovědi,uvidím zítra,co mi řeknou v servise a dám vědět,no a když nic,tak holt vyjezdím nádrž a natankuju jinde a uvidím.A co do nafty pomůže?Dávám tam VIF.Na plnou nádrž cca dvě a půl víčka.Stačí to nebo radši dávat víc? Citovat
CelticGirl Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 tomiso: Mám sice jiné auto, ale také HDI a s tím chcípáním se mi to stalo také, když jsem natankovala u Shellky, kterou nemám odzkoušenou.. nejdřív jsem si myslela, že jsem totální blbec já, ale když mi to chcíplo třikrát za sebou, tak už mi to bylo divný.. Další tankování bylo na osvědčené benzince, vše bez problému, no a když jsem minulý týden měla prázdnou nádrž, tak jsem jela zase k té Shellce, kterou jsem měla nejblíž (ta samá benzínka) a objevilo se to znovu. Takže to opravdu bylo asi tou naftou. VIF dávám taky, ale neměla jsem ho u sebe, tudíž to jelo jen na tu naftu tam.. Citovat
straki007 Odesláno 7. duben 2011 Odesláno 7. duben 2011 Díky moc za odpovědi,uvidím zítra,co mi řeknou v servise a dám vědět,no a když nic,tak holt vyjezdím nádrž a natankuju jinde a uvidím.A co do nafty pomůže?Dávám tam VIF.Na plnou nádrž cca dvě a půl víčka.Stačí to nebo radši dávat víc? A jeee jeeee. Jenom ty aditiva nelejte porad...... Nedavej to tam.Uz samotna benzina tam toho ma sracek a jeste ty tam das. NIC. Jednou za cca 2tkm dat tec2000 naprimo a ne VIF..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.