Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak dostat základovku z laku?

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem obrousil, natřel a nalakoval pár rezavých míst na své 406 a jakmile bylo hotovo, trochu barvy mi zbylo a napadla mě neskutečná zhovadilost – stříknout i kliku. Ono se to i jakžtakž povedlo, ale když jsem stříkal základovku, asi jsem blbě zakryl okolí, takže mám teď na dveřích takový poprašek a na přímém sluníčku to jde vidět. Něco se dostalo snad i na okna... nechápu jak se mi to povedlo.

Otázka je - jak to dostat dolů abych co nejmíň poškodil původní barvu a lak?

Odesláno

Ředidlo jsem zkoušel, drhnul jsem to půl hodiny, ruka červená, nervy v kýblu a houby. :D

Díky moc pánové, zkusím to rozleštit pastou. Bože, až mě příště zase nějaká taková hovadina napadne, prašťte mě někdo.

[upravil dne 29/3/11 22:16 Džůny]

Odesláno

dodo407sw: Stříkal jsem to obyč. základovkou ve spreji – takovou tou co bývá všude, \"na škodovky\". Musel bych se mrknout na obal co to je vlastně zač až budu v garáži. Dík za rozepsání chemie. :D

Pastu ani leštěnky jsem na skla nepatlal, naštěstí to i mně přišlo jako blbost. :) Koupil jsem nějakou leštěnku na staré laky a docela to šlo, i když to bude chtít ještě jednou/dvakrát naleštit znovu. Snad to nebyl jenom placebo efekt.

No každopádně je to pořádná facka za uši mojemu kutilství, aspoň dopříště vím, že mám dávat 2x takový pozor.

Odesláno

Radku v kolonce složení je napsáno : ...neobsahuje silikonové sloučeniny...\" :D Veškerá magie jak to dostat dolů je jakýkoliv přípravek na okna s alkoholem nebo líh... mimochodem se to amatrésky používá v kombinaci třeba s plavenou křídou na zeleštění poškrábaných skel, ale to už je jiná pohádka :).

• O 3 týdny později...
Guest Džůny
Odesláno

Základovka je dole (díky vám a žiletce, dokonce jsem ani nepoškrábal sklo), ale na laku se drží zubynehty. Ale stejně asi budu brousit a stříkat celé dveře, takže už se na to teď asi vykašlu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...