Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Lakování - tipy, triky a užitečné rady

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi chci si ověřit zda se byl správně informován ohledně lakování plast. nárazníku u mojí 106. Starej lak vybrousit,ale nemusí se uplně plast by měl byt zdrsněnej abych neutrácel za základ na plasty a potom plnič tak 2x a po zaschnutí plniče lak taky více vrstev. Před nástřikem laku by se mělo asi jistou dobu počkat,že?

Odesláno

proč plnič 2x ?.... leda že bys víckrát neúspěšně přebrušoval nerovnosti ...

Odesláno

jj to pak jo .. ja daval vlastne taky 2x porad bylo co prebrusovat .. ale mam to tak bachraty stejne ze jsem se na to pak uz vyprdl .. holt dokonale to nebude

Odesláno

Pokud ten plnič budeš stříkat sprejem, tak je lepší raději 2x, už jen pro jistotu, protože když Ti potom něco vyleze ven až to bude pod lakem, tak je to jen na nasr...ní:)

Jinak ten starej nárazník nemusíš brousit až na plast, stačí to jen přelíznout, abys narušil povrch, pochopitelně brousit tak aby to bylo pěkně hladký:papa

Odesláno

Ja mel sestistovku na vybrouseni tmelu a pak dvoutisicovku na zahlazeni plnice.. Vse ale pod vodou,na to bacha

Odesláno

Není tu nějaký lakýrník nebo někdo, kdo by dokázal namíchat barvu namíru a posléze kvalitně nastříkat zadní plastovou lištu na bílo?

Pozn. sever Čech, dík.

:mrk

Odesláno

Jo jo. To vím. Už sem stříkal víčko nádrže. Ale pokud netmleím, tak stačí na vybroušení před plničem 220 nebo 320 a bez vody co já vím. Pod vodou až jednotlivé nástřiky.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj Šaldo. Potřeboval bych poradit jak rozleštit nový lak. Potřeboval jsem obnovit lak na autě z důvodů mnoha oděrek, skřábanců, promáčklin atd... Koupil jsem stejnou barvu jako byla originál a auto přelakoval. Barva nebyla problém, ale bezbarvý lak sem doslovat zprasil. Jednu stranu jsem udělal tak, že jsem lak slil do hladka, vypadalo to fajn, ale lak na několika místech stekl. Druhou stranu jsem proto dělal způsobem 3 slabší vrstvy s dělšíma pauzama. To ale dopadlo zase tak, že se lak dostatečně neslil a je vidět poprašek. No poprašek, spíš je to celé jako popískované :myslim. Vrstva laku je ale dostatečně silná i k broušení. Můžeš mi prosím poradit jak co nejlépe lak zabrousit/vyleštit do hladka?

Odesláno

ahoj, když si chci stříknout zadní brzdový třmeny novym lakem (starej se oloupal), stačí použít obyč autolak nebo je potřeba kupovat speciální barvu na brzdy ? kvuli teplotám ?

Odesláno

Elbrus: Proč si myslíš, že se starej lak oloupal? Protože to někdo natřel obyč lakem. :D Samozřejmě, že je pořeba mít barvu, která dobře snese i vysoké teploty. ;)

Odesláno

Když pohledáš tady na fóru, tak se tady dá najít spousa témat, kde někdo řešil lak na brzdové třmeny, takže určitě najdeš, co potřebuješ :papa

Odesláno
Ahoj Šaldo. Potřeboval bych poradit jak rozleštit nový lak. Potřeboval jsem obnovit lak na autě z důvodů mnoha oděrek, skřábanců, promáčklin atd... Koupil jsem stejnou barvu jako byla originál a auto přelakoval. Barva nebyla problém, ale bezbarvý lak sem doslovat zprasil. Jednu stranu jsem udělal tak, že jsem lak slil do hladka, vypadalo to fajn, ale lak na několika místech stekl. Druhou stranu jsem proto dělal způsobem 3 slabší vrstvy s dělšíma pauzama. To ale dopadlo zase tak, že se lak dostatečně neslil a je vidět poprašek. No poprašek, spíš je to celé jako popískované :myslim. Vrstva laku je ale dostatečně silná i k broušení. Můžeš mi prosím poradit jak co nejlépe lak zabrousit/vyleštit do hladka?

Takhle je to docela těžký to popsat, ale zkusil bych napřed brusnou pastu a potom leštící pastu, jen se obávám že to nepůjde ručně, ale jen strojně, tudíž s pořádnou leštičkou:(

Možná i zkusit na kousku smirkem 2000 pod vodou, poté 2500 a nakonec leštící pastou:myslim

Ale to jsou jen dohady, musel bych to vidět naživo, i když asi vím co myslíš a jak to vypadá:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...