Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

No jo no... veď hovorím, že máš pravdu... ;) Verím tomu, že niekomu sa to oplatiť môže - mne nie... :roll

Ja som proste nejak LPGčku v aute neprišiel na chuť... ten pach plynu neznášam a v práci ma napr. nikto nedonúti sadnúť do auta s LPG aj keď ich tu je hodne... najradšej beriem V6ku s 20L spotrebou benzínu... :D

Odesláno
Nedoporucuju do novych motoru, driv nebo pozdejc problem s elektrikou, ventyly, sedla, lambdy, tesneni, celej vyfuk jde driv do kopru, atd...cim vic elektriky, tim vic problemu s plynem.

[upravil dne 26/3/12 01:14 od dahl]

:super

Odesláno

A myslíte si, že ve vyspělých zemích kde je běžné LPG na to jezdí aby ušetřili? Není jim jedno, jaký vzduch dýchají oni a jejich děti.

Bohužel je spousta čechů rozumově 100let zpátky. V některých Amerických městech ani nafťáka nepřihlásíte, kvůli emisím. V čechách se na to nikdo nedívá. Budu měnit 306ku za 1007mičku, a taky tam dám LPG, ikdyž s ní tolik nenajezdím, a asi na tom prodělám. Ale to jsem odbočil, je to o 207 na LPG.

Odesláno
No jo no... veď hovorím, že máš pravdu... ;) Verím tomu, že niekomu sa to oplatiť môže - mne nie... :roll

Ja som proste nejak LPGčku v aute neprišiel na chuť... ten pach plynu neznášam a v práci ma napr. nikto nedonúti sadnúť do auta s LPG aj keď ich tu je hodne... najradšej beriem V6ku s 20L spotrebou benzínu... :D

radši už nic neříkej co věta to blábol a nesmysl:bojim

jakej pach plynu,nic není cejtit?tak Vám to někde utíká,nebo stojíš a nebo jezdíš v dieslu,ty smrděj takovým, nepříjemným smradem ty nejnovější teda....no nepřišel jsi tomu na chut protože jsi v něm nikdy asi nejel nebo jel?:myslim

Odesláno

To prvé preskočím, pretože to isté by som mohol napísať ja tebe a sme tam kde sme boli... :super

Plyn cítim a je jedno či je to starý systém alebo novší so sekvenčným vstrekovaním. Nikde nám nič \"neutíká\" a autá chodia na prehliadky do firiem, kde LPG montovali... žeby som mal príliš citlivý nos??? :myslim

BTW: Máme vo firme celkovo 4 kúsky s LPG a najmenej je cítiť v najnovšom so sekvenciou... (Kia Cee\'d) ale proste aj tam ten pach je... :(

Diesel sa tu nerieši a aj keby, tiež mám na naftu podobný názor :D. To čo tu dýchame ma trápi asi tak ako možnosť, že s tým niečo spravím ja alebo generácia po mne... moja dcéra sa čistého vzduchu asi tiež nedožije a o tých ďalších generáciách ani nehovoriac. A nemyslím si, že automobilový priemysel je toho príčinou. Skús si trochu zagoogliť a zisti si koľko emisií zabíja tvoju \"zelenú\" planétu jeden let napr. klasickým B727... :mrk (Nápoveda: kľudne budem jazdiť benzínovou V8 so sporebou 25-30/100 a za celý život toľko do vzduchu nevypustím...).

Ak ťa napadá argument, že áut je nepomerne viac, tak ver že letectvo a loďstvo narobí oveľa väčšiu paseku na ozóne ako my motoristi, ktorí jazdíme po pevnej zemi... ;)

Samozrejme každý má svoju pravdu a svoje presvedčenie ale Strana Zelených a GreenPiss k mojim obľúbencom nepatria... :)

A PRETO: kľudne nech si každý narve do svojho auta, čo len chce... pre mňa nech vám to jazdí aj na vodu z vodovodu... aspoň to my benzínisti budeme mať lahšie a bude môcť ohroziť viac bobrov a svišťov a delfínov... :D

K tej cene = je to vec každého súdruha mať doma kalkulačku a základy matematiky...

PS: U nás sa pohybuje cena jednej zástavby LPG sekvencie na 1.4ku s priamym vstrekom okolo 1200-1300€... + každoročné revízie + po neviemkoľko rokoch výmena nádrže...

Odesláno

Ta tvoje 1.4VTi je přímej vstřik do válců?to snad ne?

Motory VTI:

Oba VTI: 1.6 (120 k) i 1.4 (95 k) jsou plody skupiny PSA Peugeot Citroën

Motor 1.6 VTI 120 k (Variable Valve Lift and Timing injection Proměnný zdvih sacích ventilů a časování vstřikování), poprvé zabudovaný do modelu 207, je atmosférický motor se systémem nepřímého vstřikování, který dosahuje maximálního výkonu 88 kW (120 k) při 6 000 ot/min a vyvíjí maximální točivý moment 160 Nm při 4 250 ot/min. Disponibilita točivého momentu je rovnoměrně rozložena od nízkých (při 2 000 ot/min je dosaženo již 140 Nm) až do vysokých otáček (stále 140 Nm při 6 000 ot/min). Díky tomuto širokému rozpětí použití je jízda s motorem 1.6 velmi komfortní a se sníženými hodnotami spotřeby paliva.

Po technologické stránce představuje tento motor opravdovou novinku ve své kategorii objemu válců. Má sice mnoho společných prvků s motorem 1.6 THP, ale odlišuje se několika inovativními řešeními. Vedle systému průběžného proměnného časování vačkového hřídele sacích i výfukových ventilů (VVT: Variable Valve Timing) je to systém proměnného zdvihu sacích ventilů, který umožňuje regulovat jejich maximální zdvih v závislosti na sešlápnutí akceleračního pedálu. Spojení dvou VVT systémů se systémem proměnného zdvihu sacích ventilů umožňuje v konečném důsledku zlepšit termodynamický chod tohoto benzinového motoru, významně snížit jeho spotřebu paliva a tedy i emise CO2. Zároveň zaručuje spontánní odezvu a větší pružnost motoru

Aktuální řada motorů VTI:

- 1.6 VTI 120 k - u modelů 207 a 308,

- 1.4 VTI 95 k - u modelů 207 a 308

Odesláno

Ďakujem za osvetu, toto mám všetko naštudované ale trebárs sa to niekomu hodí... :super

Písal som niekde o tom, že 1.4VTi je priamy vstrek ???

Verím, že moje VTi by kope firiem zaoberajúcim sa zástavbou LPG poslúžilo ako krásny pokusný králik a to aj v prípade ceny... :cool:

Odesláno

Cinicman - chápal bych kdyby jste napsal svůj názor, že nemáte rád LPG v autě, je to Váš názor. Ale psát lži o ceně za přestavbu 40000 - 60000 kč a pak přiznat cenu 1200 - 1300 e, to o Vás něco napovídá.

Bylo by vhodné, kdyby jste nelhal těm, co chtějí pravdivé informace

Když procházím po Blansku, tak necítím letadla, ale auta, která tam projíždí.

Pokud auto na LPG smrdí plynem, tak je něco špatně.

Revize stojí asi 1000kč, já platím 800kč. Nádrž je na 10 let. Auto budu mít tak asi 4 roky, pak si nechám LPG přemontovat do dalšího auta za 8000kč.

.

[upravil dne 26/3/12 12:50 od Roman Bazi]

Odesláno

Nikomu \"nelžu\", píšem tu svoj názor a svoje skúsenosti a postrehy... bývam na dedine, takže ma žiadne autá v meste netrápia a raz za čas to snáď prežijem... :cool:

Za cenu 40-60tis vs 1200-1300€ sa ospravedlňujem... mám stále ešte nejak v hĺbke duše kurz koruny 1:1 a tá vaša je už trochu dosť pred €... :mad:

Ja sa totiž ešte stále nemôžem zbaviť prerátavania €-SK... :mad:

Už končím s debatou... proste pre mňa je LPG v aute nemyslitelné a nemám na to žiadne racionálne zdôvodnenie... howgh... :papa

Odesláno

Ja neviem, či Vás bavia tie slovné prestrelky. Ja osobne presadzujem názor, nech si každý premyslí pred kôpou auto čo chce, a nie potom \"čipovať\" prerábať na plyn.... Ináč asi tazateľa skôr zaujímajú skúsenosti s prevádzkou vozidla na plyn a nie ktoré auto ma aké rozvody......

Odesláno

Aj u nás zdražuje :( normálne cez 70 centov.Ale dá sa nájsť aj za menej ešte. To k tej cene

Ja som za prestavbu dal 940 €. 900 prestavba a 40 papiere. Ale osobne som si ešte navyše priplatil za väčšiu nádrž,lebo sa mi tam zmestila (namiesto rezervy)

Autíčko funguje bez problémov vyše roka!

Ja som bol tiež odporcom lpg, ale hlavne ceny palív ma prinútili začať rozmýšlať inak.Mám kopec kamarátov a kolegov, čo mali už prerobené autá na lpg.Tak som sa dal aj ja nahovoriť a odvtedy neľutujem to svoje rozhodnutie!Auto používam hlavne na každodenné cestovanie do práce.Denne cca 100km. mna cesta vyjde okolo 4,50€ a ostatných raz toľko! No neoplatí sa mi to investovať? :D

Jasné,že keď mám auto na zábavu,tak si zaobstarám výkonejší motor a lepšie vozítko :P

Ale ja mám toto hlavne na cestovanie do práce, do mesta a podobne.Čiže fakt to približovadlo.A tam sa s nikým nenaháňam,tak mi to bohato stačí! ;)

Odesláno

Takze od piatku mam lpg. A 1,6 thp s tym nema ziadny problem neni citit ani pokles vykonu ani inu negativnu zmenu. Natankoval som plnu nadrz benzinu a uvidime v akom pomere to bude a ci je to okonomicke. Som pokusny kralik. Az vypadnu prve cisla hodim to sem aby ste to vsetci videli realne. Zatial mam len cenu. 40000 czk za prestavbu je pomerne dost... Uvidime

Odesláno

Tak cena je ozaj pomerne vysoká.Ale už som sa aj ja u nás stretol,že cena išla hore aj za prestavbu.Je vysoký dopyt po prestavbe.Tak si to môžu dovoliť.Čo som si všimol, čakacia doba je aj vyše mesiaca,lebo majú veľa objednávok.Tak využili siuáciu a pýtajú viac :D

Inak verím,že budeš spokojný a bude ti to spoľahlivo slúžiť ;)

Odesláno
Tiez mam 207. vid popis dole. dokazem v pohode mimo mesto jazdit za 6l/100km.

Moj nazor je, ze to auto je dost nachylne na malickosti. Troska nieco nie je v poriadku a uz vybehne chyba. Osobne by som do prerabky nesiel.

Aj ked vsetko je o prepocte, kolko na tom usetrim :).

Hodte fotky, a hlavne spotrebu. Ta ma zaujima :)

Kamil, čo to ako myslíš s tým pomerom benzín plyn? Troška nechápem. Nebodaj to šlape na obe súčastne? Lebo ja na benzíne len štartujem!Po miernom zahriatí motora mi to automaticky prepína na lpg a cecá mi len to.Plná nádrž benzímu mi tak vydrží aj vyše pol roka!!! Lebo cca po 3 km mi to aj v zime prepne na plyn. Záleží ako často štartujem studený motor... Takže počas jazdy to už šlape len a len na lpg.

Benzím míňam len keď mi dôjde lpg mimo plánovaného tankovania pri dlhých cestách,alebo (to je častejšie) ked ho sem tam prevetrám len čisto na benzín!

Inak medzi tankovaním lpg mi neubudne možno ani liter benzínu :)

Odesláno

Bandito ja mam motor s priamym vstrekom do valcov. Lpg sa da namontovat aj do takychto motorov ale je zapotrebi specialnu riadiacu jednotku pretoze sa kombinuje benzin s plynom z dovodu aby nevyhorel benzinovy vstrek. Benzin sa vstrekuje stale ale len tolko aby sa to schladilo. Udavana hodnota vyrobcom je 20% benzinu a 80% plynu. U normalnych motorov sa benzin vstrekuje do sania preto tie auta mozu jazdit cisto na plyn. Keby som vedel ze je to taky system asi by som do toho nesiel ale dostal som kontakt na firmu ktora ma ubezoecovala niekolko krat ze to tam namontuju a ze nebude problem. Po tom co to tqm mali a otvorili kapotu zistili ze taky system oni nedokazu zohnat. Lenze ja som mal auto kupene a spat sa uz nedalo ist a tak som hladal firmu ktora to dokaze urobit. Gera hradec kralove. No jedine to funguje len s privstrekom benzinu co uz neni tak ekonomicke... Co uz snad len rada pre vsetkych kamarat kamarata co vsetko vie vlastne nevie nic... Inak som chcel upravu na E85 alroblem bol s tym ze to na tento motor taktiez nejde. Skoda bolo by to lacnejsie a zaujimavejsie

Odesláno

Tiež mám priame vstrekovanie.A ide mi to.Teraz takto z hlavy si nespomeniem na presný názov systému, čo mi tam montovali.Ale je to nejaký taliansky.A ako je známe, tak taliani sú fanatici do lpg, takže oni to už snád vyriešili.Mne to funguje bez problémov a nemal som zatial žiadnu závadu.Už vyše rok bez porúch.

Ale nie som v tomto odborík,tak neviem čo máš za problém. ja mám takéto niečo. tu mi to aj montovali

http://www.autoservislpg.sk/ponukame-motazaservislpg.html

:papa

Guest mischko11
Odesláno
Tiež mám priame vstrekovanie.A ide mi to.Teraz takto z hlavy si nespomeniem na presný názov systému, čo mi tam montovali.Ale je to nejaký taliansky.A ako je známe, tak taliani sú fanatici do lpg, takže oni to už snád vyriešili.Mne to funguje bez problémov a nemal som zatial žiadnu závadu.Už vyše rok bez porúch.

Ale nie som v tomto odborík,tak neviem čo máš za problém. ja mám takéto niečo. tu mi to aj montovali

http://www.autoservislpg.sk/ponukame-motazaservislpg.html

:papa

hmm mas thp ? cize uz dve thp budu jazdit na plyn ako tu citam ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...