Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

..ja tiež celu zimu som jazdil mesto teda dedinu do prace do mam 2.2 km,auto v garaži kde bolo stabilne okolo -3 k našim to mam z domu 1.2 km a jasne že chodím na aute aj 3x za den a zakaždím studeny motor to urobí svoje...ale v konečnom dosledku to ani nieje tak vela lebo ked sa zohreje tak mu nakladam poriadne..

[upravil dne 22/3/11 20:34 Bjukemen]

Odesláno

mě brala 206ka s 2.0HDI do šesti litrů v zimě a to jsem to honil, na dálku Chorvatsko jsem jel za 4.5l, pravda že předpisově a lehká noha.Těch deset je opravdu moc, bud špatně měříš,(chce to uplně do plna až je vidět v trubce nafta)a nebo je někde chyba.

Odesláno

Bjukemen: jízdy do dvou km dieselu moc nesvědčí ... nicméně pak se není čemu divit, že spotřeba je vysoká. Já tedy pravidelně jezdím trasy čtyři nebo šest km a v zimě jsem se nedostal nad 6,5. Nynější teploty jsou o něčem jiném, takže už mi spotřeba padá k pěti litrům, ale já jezdím v 95% s lehkou nohou.

Ale nevím, co poradit tazateli ... :( ... držím motor okolo 2000 ot a spotřebu mám takovou, jakou mám. :papa

Odesláno

skúsenosť: Tankoval som na Shell-ke obyčajnu naftu, nie V power. Potom som skúsil Benzinu s naftou Top Q. Poznatok: Z benziny mi stúpla priemerná spotreba podla PP o cca 1,5L/100 km. Jazdím denne cca 6 km do a z práce tou istou trasou a stále v približne rovnakom čase. Testoval som túto spotrebu v zimnom období, keď boli silné mrazy. Ale rozhodnutie je len na tebe.

Odesláno

Podla mňa tá metóda merania za 20€ a po žebravé oko nieje taká nepresná, mne začne svietiť žebravé oko vždy pri rovnakom stave paliva v nádrži, aj na 406tke, aj na Bipperi. Keby tam aj bola odchylka tak nech je, poviem extrém, 1L/100 tak tá spotreba je stále vysoká. Tak by som neriešil metódu merania ale príčiny vysokej spotreby :roll . Treba skúsiť tú váhu vzduchu v prvom rade a keď nebude žiadna zmena tak nech prispejú miestni odborníci :)

Odesláno

loque

nesouhlasím s tebou, jestli chceš řešit vysokou spotřebu, musíš vědět, kolik to vlastně žere--ale přesně!!, při přesném měření můžeš zjistit, že to vlastně žere plusmínus normálně a vlastně nemáš co opravovat :myslim

Odesláno
loque

nesouhlasím s tebou, jestli chceš řešit vysokou spotřebu, musíš vědět, kolik to vlastně žere--ale přesně!!, při přesném měření můžeš zjistit, že to vlastně žere plusmínus normálně a vlastně nemáš co opravovat :myslim

To je síce pravda ale aj keď by bola odchýlka hoc aj 20% tak jednoducho 206tka podla mňa nemôže mať spotrebu ani 10, ani 8L/100, niekde treba hľadať chybu. S mojou 406 urobím tak maximálne 7L/100 kombinovanej spotreby a to nejazdím zrovna šetrne. Ľahká a malá 206 musí robiť do 6L aj keby čo :nevim

Odesláno

tak vcera som namontoval novu vahu vzduchu,vykonom myslim ziadny rozdiel,mozno po vymazani chyby na diagnostike aj ked chyba na palubovke nesvietila v riadiacej urcite zaznamenana bude.no a vymenil som vcera aj zadnu napravu.mozno aj to pomoze:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...