Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím borci;)

Tak mě opět čeká výměna oleje a filtrů a proto bych chtěl znát Váš názor a doporučení ohledně všech filtrů. Co sem to tu pročítal, tak nejdůležitější je palivák (takže asi Purflux) a u ostatních při pravidelných výměnách zas až tak na značce nezáleží nebo je to jinak? Uvítám jakékoli doporučení a případné rady na co si dávat při výměně pozor.

Ještě k tomu paliváku, je třeba dokoupit i nějaká těsnění nebo to není třeba, když se u 1.6HDi mění komplet celý.

Předem díkec za vaše rady :papa

Odesláno

Purflux je dobrá značka, ale zas bych to nepřeháněl...,když si koupíš někde uprostřed cenového spektra, nic se nestane (myslím všechny filtry), pro motor je určitě důležitý i olejový a vzduchový

při výměně kompl. filtru žádné těsnění nepotřebuješ--jen odpojíš hadice ze starého a nacvakneš na nový filtr

• O 3 týdny později...
Odesláno

Potřeboval bych poradit. ;)

Chystám se na výměnu oleje a filtrů do 407sw 1,6 Hdi,FAP, r.v.2002. Jaký mám koupit olej? Jestli quartz 9000 5W40, nebo Ineo ? Dával jsem to do servisu, ale určitě to zvládnu sám...akorát si nejsem jistý výměnou vzduchového filtru. Nemám někdo nějaký obrázek ? Díky...

Odesláno

Chystám se na výměnu oleje a filtrů do 407sw 1,6 Hdi,FAP, r.v.2002. Jaký mám koupit olej? Jestli quartz 9000 5W40, nebo Ineo ? Dával jsem to do servisu, ale určitě to zvládnu sám...akorát si nejsem jistý výměnou vzduchového filtru. Nemám někdo nějaký obrázek ? Díky...

Si si isty, ze r.v. 2002? :aut

Odesláno

Olej si vyber podla tejto tabulky...

co sa vymeny vzduchoveho tyka, tak nechapem tvojej otazke ze si si neni isty jeho vymenou. tam nieto co riesit a vymenit ho treba. tych par eur navyse ta nezlozi a auto dostane co potrebuje... ak si mal na mysli jeho vymenu ako ukon tak musis otvorit ten box a v nom je filter vlozeny. ten box najdes v motorovom priestore medzi motorom a akumulatorom. Vzhladom na rocnik ktory si uviedoil ti obrazok poslat neviem :)

nezabudni ani na vymenu peloveho filtra. ten treba menit pravidelne.

[upravil dne 6/4/11 11:45 Marcel00]

Odesláno

Čau vespolek,

jenom jsem chtěl doplnit, že je v případě funkčního FAP filtru je dobré držet typ motorového oleje co je na štítku v motoru i v servisní knížce. Je to z toho důvodu, že pokud nemáte všechny cesty autem po dálnici, stává se, že při regeneraci FAP filtru přeteče nafta při násilném ukončení regenerace, do motorového oleje. Francouzi to mají vyzkoušené a ten olej, který je doporučovaný, je schopný mazat i s větším množstvím rozředěné nafty. To je asi vše.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

proč tam rvete jiné oleje,než doporučené výrobcem? vždyť ten Total patří mezi levnější oleje...,opravdu nechápu tu logiku--mám napsaný doporuč. olej, ale dám jiný... :roll

snad jen,když budu mít ten jiný olej zadarmo:roker

Odesláno
to by ma zaujimalo ako sa nafta dostane do motoroveho oleja... ved to technicky nieje mozne.

povedz toto par majitelov Jaguarov a Mazd ktory sa natahovali po tomto probleme s vyrobcom;-) ak najdem clanok, poslem ti link. nasiel som na jaguar: http://www.autobild.de/artikel/dieselpartikelfilter-bei-jaguar-1004392.html (Ano, je to autobild ale bolo to aj v inych novinach diskutovane...)

[upravil dne 6/7/11 21:37 merlin99]

Odesláno

Technicky to možné je, keď tryska nerozprašuje poriadne tak ako má a nespáli sa všetká nafta a tá môže byť stieraná krúžkami a tak sa dostane do oleja.

To čo Zazimir spomína v tomto príspevku o FAPe môže byť pravda. Neviem ako je to u Peugeota ale niektoré automobilky pri regenerácii filtra pevných častíc majú zvýšenú dávku paliva pri regenerácii filtra aby sa zvýšila teplota výfukových plynov. Možno to bolo tak myslené zo strany Zazimira.

Odesláno
a musi to byt vyhradne TOTAL???? nemoze byt full synthetika od shell?alebo omw???

lebo ja tam mam uz davane oba..:-)

[upravil dne 6/7/11 21:03 godzilaTO]

Janko nemusí byť TOTAL hlavne aby ti pasovala špecifikácia ACEA predpísaná výrobcom. :papa

Odesláno

Zdar borci. Potrebujem od vas radu. V akych kilometrovych intervaloch je odporucana vymena palivoveho, olejoveho, vzduchoveho a kabinoveho filtra? Alebo sa sleduje aj casovy interval, kebyze clovek neprekroci kilometrovy interval? Diky

[upravil dne 7/7/11 18:52 King81]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...