Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

při výměně poloosy se nejprve vypustí olej z převodovky a po výměně poloosy se ten samý olej naleje zpátky (může se doplnit novým olejem na předepsané množství)

taky se po výměně poloosy může nalít úplně nový olej a tím je hned provedena výměna oleje v převodovce--podle přání zákazníka

[upravil dne 31/3/11 17:36 ozzy56]

Odesláno

No hlavně aby uměli ten olej správně dolít - raději vyměnit, když všude tvrdí že se olej nemění. :D Tím nechcu servisy podcenit, ale tohle se asi nedělá každy den. Díky všem za odpovědi na blbé otázky.:myslim .

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak podle toho co jsem vyčuchal na netu to bude pravděpodobně ta pravá poloosa s tím ložiskem. Ta cena za ten repas je základní? a teoreticky podle staří vozu by mohla vyjít i sleva 20%, tedy jestli to ještě platí. Teď ještě najít servis, kde to už dělali:) .

• O 4 týdny později...
Odesláno

No podobny problem mam aj ja ked ides do vecsieho kopca tak mi to zacne vibravat s celym predkom aj do volantu. Po rovine ide bez problemov. A minule som prehadzoval kolesa na letne tak som zistil ze prava poloos z vnutornej strany ze je tam vyhodena vazelina. Ma to nejaky suvis?

• O 8 let později...
Odesláno

Riešim to isté. Len mne to búcha a vibruje pri určitých rýchlostiach. Nápravy vymenené komplet všetko aj predná a zadná náprava. Ostali už len poloosi ,náboje a ložiska na výmenu. Čiže niečo z toho to musí byť. 

Odesláno

Vyřešila to výměna levé poloosy. Vůle se dala zjistit i při hýbání poloosou rukama.Ale dělalo to při záběru a při malých rychlostech, tzn. na 1 a 2 st.

Odesláno

Na dojem bych se v tomto případě nespoléhal. Chce to kolo dolů, a zkoušet s tou poloosou hýbat nahoru dolů apod. ,pak kousek pootočit, zas zahýbat a pořád dokola. Mi se to projevilo jen v jedné poloze. Po rozebrání byl vybroušený domeček vnitřního kloubu.

Odesláno

Mi takový neidentifikovatelný blbý zvuk dělalo opačně dané táhlo na snímač Amwaru při výměně ložiska v servisu. Pro jistotu jsem zkontroloval všechny. Výsledek bylo asi špatné nastavení charakteristiky tlumiče.

Odesláno

Pokud si do výšek přes diagnostiku nijak nevrtal, nebo někdo jiný, tak z čidel odpoj táhlo, srovnej ty kulaté díry na čidlu proti sobě a uvídíš, kterým směrem by mělo být to táhlo dané. Pokud to budeš dělat se sundaným kolem, tak ho musíš přizvednout do správné polohy.

Zkusím nafotit, pokud se k tomu dostanu bez zvedáku, sundání kola ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...