Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim pezotakov.

mam problem so spotrebou na mojej 307micke- kedze je tento motor vacsinou v 206 tak som dal tento dotaz aj sem. mam tam 1.4HDi a spotreba sami pohybuje okolo 10 litrov a jazdim mesto/dialnica.50/50. chcel by som od vas radu na co sa zamerat pri hladani chyby. chyba sa mi ukazala po vycisteni palivovej sustavy a nejakych snimacov. auto inac nedymi ani sa to inac neprejavuje len tou spotrebou.

Dakujem za vase napady

• O 2 týdny později...
Odesláno

diagnostika neukazala ziadnu chybu. po prezreti motora je v sacom potruby olej takze predpokladam problemy s turbom. mate nejake skusenosti na tomto motore s turbom? mam tam dat nove alebo bude stacit repas?

• O 2 týdny později...
Odesláno

takže... turbo mám vymenené. popri tejto výmene som si pri čítaní auta spojazdnil aj palubný počítač. spotreba mi klesla ale stále to nieje ono. teraz mi PP ukazuje 6litrov kombinovanú.

nenapadá vás niečo???

Odesláno

Já nevím, příčin může být hafo, zkus auto postupně zdvihnout a protočit jednotlivá kola, zkontrolovat ložiska, popřípadě zda se brzdy vracejí. Dále jakou používáš naftu, zkus tam nalít Vervu a předtím tam dát ještě aditivum, třeba VIF Supediesel. Co zahrádka, nestraší na střeše auta ? Palivový filtr, kdy byl naposled měněný, to samé vzduchový, ale jelikož se měnilo turbo, tak ten bude nový. Nevím, ví mne zatím nenapadá :-))

Odesláno

filtre mam nové a kolesa mi nič nebrzdí.. idú mi pekne... naftu tankujem väčšinou na shell a v zime som lial aj aditivum. asi budem mať možnosť porovnať s inou 1.4kou, tak si cez diagnostiku porovnam jednotlive hodnoty ako tlak na palivovej rampe a podobne

Odesláno
filtre mam nové a kolesa mi nič nebrzdí.. idú mi pekne... naftu tankujem väčšinou na shell a v zime som lial aj aditivum. asi budem mať možnosť porovnať s inou 1.4kou, tak si cez diagnostiku porovnam jednotlive hodnoty ako tlak na palivovej rampe a podobne

Na diag nic nezjistis podle porovnavani protoze u edc16 jsou hodnoty jine a jenom te to pomate....

Na Shell netankuj=hodne aditiv (a ty jeste davas vic) a parafinu.

Tankuj jinde obycejnou naftu a posli si vstriky na nastaveni a dej si auti nachipovat......

Tezka \"krava\" musi hodne sezrat.......:D

Odesláno

na shellke tankujem len tu obyčajnú ale zmením čerpaciu ;).

a vstreky skúsim dat niekomu nastaviť ale nepoznám nikoho kto s týmto robí a chipnut by som ho nechcel dať, predsa je to už staršie auto.

je to síce tažké auto ale ja to porovnávam z údajami ktoré mám z minulej jary, kedy mi vychádzala podľa tankovania kombinovaná 5,2 a nič sa na mojej trase nezmenilo. stale len do práce a späť.

preto hľadám neakú zmenu v agregáte- nejaký snímač si myslím, že niečo zle vyhodnocuje- aj keď ako chybu to nehlási

Odesláno

Ještě mne napadlo, nevymetl Peugeotek nějakou jarní díru v silnici a jestli není hnutá geometrie kol ? To by také mělo docela vliv.

Odesláno

kebyže som mal zlu geometriu nevšimol by som si to na pneumatikách? sú zjazdené symetrický a ani mi neťahá do strany, podvozok je tichý, nič mi neklepe...

Odesláno

To mohlo být třeba před týdnem, na pneumatikách nic vidět ještě není, jenom to víc hučí. Ale tahalo by to za volant, to je pravda.

Odesláno
Ještě mne napadlo, nevymetl Peugeotek nějakou jarní díru v silnici a jestli není hnutá geometrie kol ? To by také mělo docela vliv.

A jaky vliv na to by mela geometrie?????¨

Jako ze je spatna geometrie a mam vysokou spotrebu???

Odesláno

napadla ma ešte takáto vec keďže som mal menené turbo. turbo som zohnal z totalky kde malo majazdene nejakých 40000km. technik ktory mi ho menil na nom nič nenastavoval- myslím tým obtok turba. ako sa to nastavuje aby to bolo urcite OK?

Odesláno
napadla ma ešte takáto vec keďže som mal menené turbo. turbo som zohnal z totalky kde malo majazdene nejakých 40000km. technik ktory mi ho menil na nom nič nenastavoval- myslím tým obtok turba. ako sa to nastavuje aby to bolo urcite OK?

Nijak.

Je to nastavvene pro kazde turbo.Ne pro kazde auto.

To neva ze bylo z jineho auta.

Jen aby bylo dobre to turbo.

A zkus jeste vzpominat co se na tom aute delalo........ted kdyz te napadla takova \"malickost\" s tim turbem :D

Odesláno

tak trochu som sapohral s diagnostikou a tu su vysledky:

je to pri voľnobežných otáčkach: 803ot/min

korekce dodávky vstrikovace valce 1: 0,02

korekce dodávky vstrikovace valce 3: -0,41

korekce dodávky vstrikovace valce 4: 0,11

korekce dodávky vstrikovace valce 2: 0,35

potom ked som si dal graficke zobrazenie tak:

korekce dodávky vstrikovace valce 2 sa pohybuje v hodnotách 0,39 až 0,35

korekce dodávky vstrikovace valce 3 sa pohybuje v hodnotách -0,36 až -0,41

Odesláno

A to myslis ze to je vsechno....??

Myslis ze diagnostika dokazaze ukazet mnozstvi tlaku d prepadu?Nebo velikost davky?

Tohle jsou korekce.Ano vypadaji v poradku....ale co kdyz je spatny tlak?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...