Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Právě jsme se vrátili z nádherně prožité neděle nedaleko Prahy. Začali jsme v malé ZOO ve vesničce Chleby u Nymburka - http://www.zoochleby.cz/ . Jedná se o něco mezi ZOO (v klecích cca 20 druhů zvířat - klokani, opice, nějací ptáci, gepard apod.) a dětským koutkem s možností krmení zvířátek přímo z ruky (kozy, minisele). Návštěva tak na hoďku, prcek byl viditelně mnohem spokojenější než rodiče.

Následovala návštěva zámku Loučeň - http://www.zamekloucen.cz/ , kde jsme měli na 13 hodinu zamluveny lístky na prohlídku interiérů zámku s princeznou. Před tím jsme chutně poobědvali v restauraci na náměstí, vzdálené cca 150 m od pokladny zámku. Ač mám díky věku Pavlíka (4 roky) a jeho temperamentu obavy z návštěv hradů a zámků, když jsem se dozvěděl o této vysloveně prodětské prohlídce, řekl jsem si, že to zkusíme. Celá prohlídka probíhala tak, že princezna umožnila dětem po interérech pobíhat, dovolila jim sednout si do křesel v jídelně, přitom ale stále udržovala jejich pozornost různými úkoly - prostě jsme po 50ti minutách odcházeli všichni tři ne snad spokojeni, ale přímo nadšeni. Dále jsme zamířili do zámeckých zahrad, kde na nás čekalo 10 nádherných labyrintů (kamenný, dlážděný, křovinatý, palisádový ....). Prcek tam řádil víc než tři hodiny jak černá ruka a kdyby nezačal únavou padat na ústa, asi bychom tam byli ještě teď. Návštěvu zámku a jeho labyrintů mohu vážně s klidným svědomím doporučit jako rodinný výlet - a to i s dětmi mnohem staršími než náš čtyřletý Pavlík - prohlídku s princeznou, která se koná každý den ve 13 hodin, dopobručuju předem ověřit a rovnou i zarezervovat (stojí za to a v sezoně prý se často stává, že musejí zájemce odmítat). Jinak pro dospělé lze i prohlídka s Fantomasem, komorníkem, bílou paní nebo noční prohlídka zámku při svíčkách

[upravil dne 13/3/2011 17:38 Medvěd]

Odesláno

ZOO chleby, tak je to pěkné. Sice žádná velká zvířata, ale na druhou stranu malé a pěkné - přijde mi to jak domácí farma :)

V Loučeni jsem nebyl (ostuda), ale koukám, že tam brzy zavítám :)

Odesláno

Loučeň super doporučuji, prováděl nás komorník a lepší výklad na zámku jsem ještě nezažil. Chleby dobré, ale loni jsem moc spokojený nebyl, kůň ohrazený protože kousal (už rok před tím se snažil ještě jako hřebeček ochutnat našeho prcka - kousl ho do hlavy neštěstí jen z lehka bylo to i bez pláče) pak šli krmit prasata rok předtím byli společně s kozama a bylo to super, loni jsem musel zachraňovat prcky, prasata(dvě miniselata a jedno přerostlý tak 100-150kg) se vrhli na děcka a kousali, z naší výpravy pokousané tři děti a dva dospělí co je zachraňovali (kurňa docela to bolelo asi týden) Takže jak píšu předloni ještě super, ale loni jsem spokojený nebyl, ale stejně v létě tam asi zavítáme znova, ale na zvířata si budu dávat sakra pozor, jo a loni docela podražili, před lety (3-4 roky) jsme tam šli za 15,-Kč loni už 60,- /osoba

AAAA tak koukám letos už 90,-/osoba, tak bohužel bude jen Loučeň ta je super, doporučuji některý víkend kdy mají slavnosti, opravdu super organizace.

[upravil dne 13/3/11 23:43 tadom]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...