tomektomek Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 to je moje zacinajici uprava no Citovat
winco Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 bez tých maračitek a bolo by to dobre no a dlžka a širka sacieho potrubia ovlivňuje kryvku krutiaceho momentu čim širšia a kradšia tak tým kruťak vo vysokých otačkach a čim užšia a dlhšia tým v nižšihch otačkach....je to jak s vyfukom...pre spravnu funkčnosť musi v daných otačkach musi mať neaky odpor to potrubie....takže ked daš filter hned na klapku vzduchu tak bude mať kruťak vyrchol pri neakžých 6000 otačkach a v nižšich to bude mrtve a zas opačne ked daš filter na trubku dlhu asi meter s priemerom ako je klapka tak sa ti kryvka pekne posunie skoro ako v serii na 2500-3500 ale tam sa zhromaždi cela jeho sila takže vo vysokých otačkach to pojde trošku pomenej taže v takom bežnom provoze je to velice vyhodne ale je to veda spočitať dobre cele sanie Citovat
tomektomek Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 Aha a co teda je lepsi?pro normalni provoz?chci aby to lepe tahalo od spodu.jo a jeste zere to vic s filtrem? Citovat
winco Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 tak to sprav na štyl jak to mám ja ale daj tam trubku s rovnakym priemerom ako je klapka čo je asi 65mm u tohoto motora ja to sice spravil s priemrom 75mm, no ale nesťažujem si neni to ve spodku take mrtve a je citiť ako to niekde medzi 3000-4000 rpm začne ťahať...ale tak treba si odskušať viacej variant ako by to tebe vyhovovalo no a čo sa týka spotreby tak každy ti povie, že to žere viac čo je totalna kravina.....motor dostava viacej vzduchu takže pri rovnakých otačkach je spalovanie dokonalejšie a ked zachovaš dodetailov rovnaky štyl jazdy ako do teraz tak ti spotrebe tak o maximlane 3 deci klesne....ale kedže to s filtom lepšie znie vo vyžšich otačkach tak to každy dosť vytoči a vtedy to viac žere....alebo ked je sanie spravene tak ako máš ty čiže je kratke tak to zase točia do otačok aby tam bolo citiť to preťaženie pri akceleracii takže.....mne spotreba s filtrom klesla ale zase treba vedieť aj s autom jazdiť aby bola aj pri športovej svižnej jazde nizka spotreba ako keby s tým jazdi dôchodca Citovat
PAJA106 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 2 winco: Jednoduše- víc vzduchu + lambda sonda = vyšší spotřeba. Jedná se o to, že pro stejný výkon nemusíš mít tolik otevřenou škrtící klapku ( nevýhoda SPI které určuje bohatost směsi právě z tohoto natočení, takže to pak dohání lambda). Jednoduše řečeno při stejném stylu to má stejnou spotřebu, ale placebo efekt + 3 PS při 6000/min způsobuje častější vytáčení (vždyť to přece tak krutě zní) a tady stoupá spotřeba. Citovat
winco Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 no ono máš pravdu čim dokonalešie spalovanie tým viac kysliku zaznamena lambda sonda a pusti viac paliva...lenže lambda sonda ma určite nerezrvy a percento chyby takže ked zaznamena o neake 0,1% kysliku viac tak paliva nepusti viac a po resete ECU dokonca aj spotreb klesne a auto pojde lepšie Citovat
tomektomek Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 ok kazdopadne to ted musim vic vytacet tak si myslim ze to zere vic,ale nemusim to tak delat jenze me ten zvuk nuti .dik za rady ja vymenim asi prvni tloustku te trubky no a potom uvidim. Citovat
winco Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 no jo dal ju užšiu aby bola rovnaka ako klapka a bude to myslim dostačujuce Citovat
J.R. Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 Jak zde někdo psal, ze rozdíl mezi obyč. 106kou 1.4i a verzí 1.4 Sport je pouze v plastech... to je dost omyl... Sport má dost odlišných věcí, např. jen přední náprava je o 4,5cm širší a zadní o 6cm, přední zavěšení je taky jiné, Sport má kovaná ramena a tužší podvozek. Dokonce sem se v manuálu dočetl, že i motor má jiné označení Sport je KFW(U) kdežto obyč. je KFW(F) tedy alespoň pro modely od r.2001 a motor pro Sport má psanou větší spotřebu. Pak i celá kastle je u Sporta o 3,2cm širší (tím nemyslím plasty). Pak už jsou to asi jen drobnosti jako ty plasty, nárazníky a věci z interiéru. To spíš kdyby to někoho zajímlo :-) Citovat
winco Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 no to je sice hezke ale je to uplne OT a nechapem preco miesto inych plastov a rozsirovani sa nepohrali s vykonom ale nehali tam len 75 ponikov.... Citovat
J.R. Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 Tak to mi taky nejde do hlavy, nazvat auto Sport a neudelat ani malinko neco s motorem oproti seriovce... Mozna nakonec i ta serie pojede lip, pac urco bude krapet lehci :-D Citovat
Jimmy106 Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 to jo no.. nekomu budes rikat ze mas novy auto a ze to je peugeot 106 sport a pak se ten druhy zeptak kolik v tom je koni a ty reknes ze necelych 60koni (59,84 ) Citovat
J.R. Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 Presne tak jedine co tomu \"sport\" napomuze bude to, že to vazi nic a prd a tak to trochu i jede(tedy na pomery beznych aut s motory 1.1 a 1.4) Vzdycky sem si rikal, ze bych nikdy vzhledove neupravoval auto, co aspon trochu neni sportovne zalozeny, myslim, ze aspon trochu jede a hle Frantici ty se toho neboji, proste vemou obyc auto trochu vzhledove poupravi a hned maji sportaka, jenze vedle nej se postavi ten samej \"nesportovni\" a mozna mu i natrhne zadek [upravil dne 1/4/11 16:22 J.R.] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.