Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nechavam plnit v pneuservisu doma na Vysocine, cena 400-500Kc, ve vetsich mestech a znackovych servisech pocitej kolem 1000-1200

Odesláno

nedaval bych to do peugeotu dal bych to do servisu ktery se specializuje na plneni / opravy klim, myslim, ze se to pohybuje okolo 700-900 nekdy maji i \"akce\"

Odesláno

No ja bych to radsi nechal doplnit v Peugeotu.Nechal jsem to doplnovat v Temposervisu v Plzni a nevim co tam jako davali za chladivo ale v lete mi prislo ze to ponekud slabo chladi a nechaval jsem tam cca 2 tisice coz mi prijde docela dost na takovej servis.

Odesláno

ze to das naplnit do peugeotu neni zaruka, ze to bude chladit,

Chladivo se pouziva vicemene pouze jedno R134a ve vsech servisech, nejcasteji maji plnicky Valeo at uz je to peugeot nebo jiny servis.

Spis bych tedy hledal misto, kde to unika, nechat naplnit barvivem a po case prohlednout s UV lampou

Odesláno

ze by to unikalo?? hm to je divny nechal jsem to plnit pred dvoma rokama a i kdyz ji te zapnu tak chladi normalne akurat v lete mi prijde ze je to nepostacujici, ci to bylo tesne po naplneni nebo po roku stale chladi stejne keby unikala tak po po dvoch letech nechladila vubec ne? :myslim ja jsem prave myslel ze to je chladivem ale kdyz řikas ze je jenom jeden typ... :nevim

Odesláno

Chladivom to nie je, chladivo je len jedno, ako pise Ferry....

Problem moze byt v zle nastavenom mnozstve doplnaneho chladiva.

Ja by som si nedal u nas v Pugu klimu doplnat isto, mali tam len akesi 2 velce so stupnicou, aj to im to neukazovalo spravne ani tlak v systeme, vsetko bolo ako pokus omyl :D

Firma kde sa venuju plneni klimy mi to napichli na velku masinu BOSCH, nastavil tam typ vozidla a motor a stroj sa o cely proces postaral uz sam :) ... zalezi skor od vybavenia ako od typu servisu :papa

Odesláno

no to si piš,že ti to nemusí utéci hned...já jsem pravidelně jezdil na doplnění za 2roky,za 500kč to bohatě stačilo než to pracně hledat a platit...a vždy jsem to měl min. ono když tam není tlak tak ti stejně kompresor nemá sepnout

[upravil dne 11.3.2011 15:03 John_Ice]

Odesláno

Tady

mají uvedený ceny za servis klimaček. Žádná láce, ale zase slibujou že to dělaj poctivě... Zkušenost s nima nemám. Když už nic, tak aspoň počteš co a jak.

Kamarád chlaďař mi onehdá říkal, když jsem chtěl zkontrolovat klimu, ať jedu radši k nim, že on mi to sice klidně naplní za pětikilo, ale pokud tam bude nějaká zrada, nemá na to správný fidlátka. Že servis autolklimy není jako naplnit starou lednici.

Odesláno
tak ste mne premluvily do Peugeotu nepojedu,nasel jsem firmu v plzni ktera se tomu venuje za 1680 kc to delaji i s testem netesnosti vyvakuovanim odsatim atd... :papa

zdarec dělám v autoservisu bestdrive (bývalý barum klimu děláme za 600kč, plnička si udělá vakum (test těsnosti) je to prostě nastavený gram chladiva stojí 40 haléřů Plzeńáci určitě klimu dělají můžeš to zkusit.

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Pro Groovreda a další plzeňský Pažoutisty:

Tak jsem byl v pneuservisu na vyvážení kol (mimochodem tip pro Plzeňáky: perfektně rychle a levně - Pneuservis na Jateční 34a). Při čekání jsem zjistil, že má automatiskou stanici na údržbu klimaček, tak jsem se pro tu srandu nechal napojit. Mašina si všechno udělá sama - odsátí, vysušení a vakuování, nová náplň, olej + barvivo, všechno podle programu přesně pro typ motoru, bez zásahu lidský ruky, která by mohla jakkoliv ovlivnit průběh plnění (což považuju za klad, nedá se to prostě ošidit) Hodinka čekání a mašinka řekla hotovo, měl jste tam 220 gramů, doplněno na předepsaný množství, gůte fárt. Cena 650 plus rozdíl chladiva a na závěr kontrola UV lampou jestli to někde hned neufujkuje. Na závěr mi to vydesinfikoval ozonem za tři kila (další skoro hodina, takže žádná rychlovka hrr hrr a cáluj). Mezitím stačil odbavit mračno lidí na pneuservisu, prostě se nezastavil celý dopoledne...

Tak tolik moje praktická zkušenost ohledně otázek, co jsem tu před časem vznášel. Jo a ještě si odpovím na další moji otázku: při desinfekci je klima vypnutá, jen nacpe hadici k nádechu vnitřního okruhu a pustí ventilátor a motor (elektriku si to totiž tahá ze zapalovače, takže se jaksi desinfikuje za vlastní naftu :aut ) Ale celkově spokojenost, smrad opravdu zmizel a klima klimuje o hodně rychlejc, než předtím na ty zbytky chladiva.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...