Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Na 407 mi TPMS senzor opravdu pomohl jen 1x a to když mě upozonil opakovaně na únik vzduchu PP pneu, prostě se to dofouklo a třeba za měsíc zapípalo zase. Uvidím, zda se to bude opakova, kdyžtak by se asi musela guma sundat a disk a hlavně těsnění okolo ventilku prohlédnout. Takže v zásadě nemohu říct křivé slovo - ale jak píše ozzy56 souhlasím, je to jen další náhražka něčeho, co by kompetentní řidič měl umět / vědět. A nad to další elekrokurvítko náchylné k vadám.

Odesláno

Já na autě senzory měl ale bylo mi doporučeno je vykuchat a dát normální ventilky :)  Otec je stále má a příští rok půjdou taky ven. Podle známého z autorizáku se při jakékoli manipulaci moc rády lámou a to pak bývá docela problém.. Navíc některé pneuservisy vás s tím pošlou do háje že tohle prostě nedělají (vlastní zkušenost) - takže mám obyč ventilky a kola si hlídám jakoby to měl dělat každý člověk a né se spoléhat že elektronika udělá vše za vás :) 

Odesláno

Souhlas. K autu prichazim z prava, hodim rychle oko a to same ze strany ridice. Jednou za mesic zastavim u pumpy, srovnam tlaky a jede se vesele dal. S ochlazenim se snizuje tlak v pneu, nezapomente na to.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

ja sem to cidlo koupil tady v CZ za cca 8-9 stovek a funguje , z ciny zase nevis co ti pride a jestly to bude fungovat a nejake zpetne zaslani neprichazi v uvahu

Odesláno

Mám úspěšnost na produkty 85%.Jde mi o to jestli záleží jen na frekvenci 433 Mhz nebo každý výrobce automobilka  má ještě nějaký svuj specifický KODEK. Proto ty qr kody.Nasel jsem ještě za 1500kc na bazaru s citroen c4 ale nevím jestli by to komunikovalo.

• O 4 týdny později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím všechny,

potřeboval bych tady oživit tohle staré téma. Pořídil jsem 407 SW přítelkyni, když bude s malou jezdit po doktorech atd... Ale mám problém s tlakem v pneu. Při každém startu to vyhazuje chybu, že to spolu nejspíše nekomunikuje. Kontrolka vypadá podobně jak když je tlak ok ale nad ním je žlutý trojúhelník s vykřičníkem. Říkal jsem si, že může být problém s senzorech, tak jsem tam napároval kola z mojí druhé 407, kde senzory šlapou a pořád stejná písnička. Tak už vážně nevím, v čem hledat problém. Nicméně to na dia vyhazuje chybu: informace o rychlosti po síti CAN. A při celkovém testu na dia zase je problém s ABS/ESP, vše se načtě, ale dia nedokáže načíst přímo počítač musím vždy specifikovat, který to z těch tří je. Tak možná i zde bude zakopaný pes.

Jinak kód závady je U1213

Děkuji za případné rady.

Tomas

Odesláno

U1213 je klasický problém komunikace ;) tzn např zaslaný neplatný údaj.. když dáš čtení parametrů za jízdy.. ventilky ukazují co a jak?

Odesláno

Právě, že jsem zkoušel i třeba načtení ventilku za jízdy, jestli se chytnou ale ani se nenačtou. Do doplňkové sady jsem je přidal a vše prošlo v pořádku, a navíc jsou to kola u kterých vím na 100%, že fungují, ale za boha prostě auto s koly a naopak nikterak nekomunikuje :(.

Odesláno

a nemáš ventilky deaktivované v BSI? popř může být problém v jednotce ventilku.. bylo by ideální je zkusit načíst vynucovačkou, zda naskočí :) 

Odesláno

Právě mám obavy aby to nebyla buď anténa nebo ta jednotka. Ale když to přehodím z coupe 2.7 do sw 2.2 hdi tak by se nemělo nic stát ne??? Protože ani ty kola co byly na sw originál to nevidí. A na kupé my šlapou. Tak nevím kde ještě hledat. A náhodou číslo tě ŘJ na pneu nevíš že?

• O 9 měsíců později...
  • O 1 rok později...
Odesláno

vzhledem k tomu ze tetkon se senzory nedaji sehnat max 1ks na prodejce s cenou 1000kc+ objednal sem z ali 4ks za 933kc (viz priloha),zatim sem na skousku skusil jen jeden a funguje takze se zbylyma asi taky nebude problem....

tmps.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...